Shenjat vetëvrasëse ardhshme


 • Kujdes, ju lutem
 • Mos forcojë duke përdorur

 • Njerëz më vetëvrasëse me mendje të vërtetë nuk duan të vdesin, ata vetëm duan për të ndaluar vuajtjet e tyre. Zakonisht njerëzit që janë të përgatitur për të kryer vetëvrasje, japin sinjale të caktuara ose drejtpërdrejt flasin për vetëvrasje. Kyç për të parandaluar vetëvrasjen mund të shërbejë si aftësia për të njohur këto shenja, dhe njohurive e veprimeve që duhet të ndërmerren në situata të tilla.


  Kujdes, ju lutem

  I kushtoj vëmendje të këtyre sinjaleve. Ata mund të ndihmojë në identifikimin humor për të kryer vetëvrasje. Sa më shumë sinjale në një person i ri ju n,%
  B0blyudaete, më i lartë i rrezikut:

 • Përpjekje Previous vetëvrasje
 • Diskutim i vazhdueshëm i vetëvrasjes ose i planifikimit të saj
 • Një dëshirë e fortë për të vdekur apo mendimet e vazhdueshme e vdekjes
 • pronë vet rozdarovuvannya
 • Simptomet e depresionit, të tilla si mungesa e humor, ankthi, komunikim pushimit
 • Rritja e konsumit të alkoolit ose përdorimi i drogës
 • Lë të kuptohet se çfarë ju nuk pobachytesya ose insistuar në duke thënë lamtumirë
 • Veçanërisht në afërsi të sinjalit duhet të trajtohen nëse:

 • Në të kaluarën e afërt nuk ishte një vdekje apo vetëvrasje e mik ose familjar të tij
 • kohët e fundit, ai pësoi një këputje me nuses apo dhëndëri, apo konflikt me prindërit
 • Ju e dini rastin e vetëvrasjes një tjetër djalë të ri në të njëjtën shkollë apo kompani
 • Ju lutemi të jenë edhe faktorët e rrezikut për vetëvrasje:

 • armë zjarri të gatshme në dispozicion
 • Natyra impulsiv dhe tendencë rrezik i paarsyeshëm
 • mungesa e komunikimit me familjen dhe miqtë (nuk ka një të folur)

 • Mos forcojë duke përdorur

  Nëse shoku juaj është planifikuar vetëvrasje perceptojnë atë seriozisht. Nëse ai ose ajo mendonte gati për të zbatuar planin, ose armë të prokuruar ose ndonjë pajisje të tjera potencialisht të rrezikshme për jetën, nuk e lënë atë ose vetëm i saj.


  Ofrojnë ndihmë menjëherë.

  Trego shqetësimin tuaj. Shpesh, mendime vetëvrasjeje lindin nga një dëshirë për të ndaluar dhimbje të forta psikologjike. Vdekja duket e vetmja mënyrë për të dalë. Por nuk është kështu! Dërgo burri juaj të ndjehen shqetësim të vërtetë. Bisedoni me të (saj) në lidhje me ndjenjat tuaja dhe të bëni atë (të saj) për të ndarë. Dëgjoni shumë kujdes çdo gjë që ai (ajo) do të gjejnë të nevojshme të them. Bëni pyetje. Pa hezitim heqë një temë bisedë e vetëvrasjes. Vetëm të bisedoni me njerëz të rinj rreth vetëvrasjes nuk ofrojnë të njëjtën ide në kokat e tyre. Shanset janë, në qoftë se keni shikuar disa nga këto alarme, ata kanë menduar për këtë.

  Mundohuni të jetë i ndjeshëm në përkujdesjen e saj të vazhdueshme për të dashurit. Shmangur ndonjë konflikt.

  Asnjëherë mos bëni bisedë për vetëvrasje një sekret edhe nëse ata t'ju kërkojë për të. Më mirë të rrezikojnë miqësinë sesa jetës. Mos u mundoni për të zgjidhur situatën krejtësisht më vete. Ju mund të jepni ndihmën më të mirë duke dërguar mikut tuaj një profesionist që ka aftësitë e nevojshme që do të ndihmojnë të përshtatshme atij rrugën (e saj), ndërsa ju vazhdoni të jepni mbështetjen e tyre. Ju gjithmonë mund të kthehet në një hotline psikologut anonime, të paktën të thërrasë një ambulancë.

  Gjëja kryesore - nuk e lë personin e vetëm me mendimet për vetëvrasje. Pastaj ka mundësi që çdo gjë do të kushtojë.

  Informacion nga artikullin "Njohja e alarmit"