Kujdes nga Stërmundimi ose ctress fëmijët


 • Ne jemi të gjithë në një nxitim për mrekulli
 • Nga rruga ...
 • Mi vite të mrekullueshme shkollore
 • Kurë e mirë për të stresit


  Ne jemi të gjithë në një nxitim për mrekulli

  Mos harroni fjalët e këngës: "ne jemi të gjithë në një nxitim për mrekulli"? .. Duket se ne, banor i Moskës i zakonshëm prindërit të çmendur në një nxitim sa më shpejt të jetë e mundur të fshihet fjala "mrekulli" të jetës. Dhe të fillojnë të zhvillojnë sistematikisht fëmijën tuaj duke shtuar kurrikulës kurse, klube, studio, klubet ... Ju doni të ecni? Të jetë i sigurt për të shkuar. Por, pas 54 minutave. Dhe tani ne kemi zhvillimin krijues. Ne do të lexoni 18 minuta, 22 minuta dhe 14 minuta për të nxjerrë të dëgjuar muzikë.

  Sigurisht, unë dua fëmijë kishte zhvilluar jo më keq "Olenka, që kanë 3 muaj të vjetër dhe tashmë e di 75 fjalë anglisht" apo "Pete, i cili është më i vjetër se ne, vetëm një muaj, por tashmë të lexojnë dhe të llogarisin në 10"!

  Një fëmijë, siç pritej, nuk qëndrojnë deri normë (sepse e ke të butë dhe i prekshëm, i cili nuk kishte asnjë sistem çeliku nervor), fiton një stres psiko-emocional, ju përpiqeni të marrë poshtë, zvarritje fëmijën të mjekëve në pushimet midis klasave shkollë, patinazhi dhe frëngjisht.

  Çfarë duhet të bëni për shkak të programeve intensive të trajnimit nuk do të largohem? Dëshira e nënave moderne jepni fëmijës më shumë njohuri është e kuptueshme


  Nga rruga ...

  Mbingarkuara klasa fëmijët janë të ekspozuar shpesh ndaj stresit, dhe stresi i ngjashëm psiko-emocional mund të shkaktojnë sëmundje serioze të fëmijës. Për shembull, depresioni, ankthi, TIC nervor, vetë-abuzim, infantilism, etj ..


  Lista për fat të keq gjatë. Ju duhet të jetë i kujdesshëm në qoftë se ju shihni një ndryshim të mprehtë në sjelljen e fëmijës: fëmija është me humor dhe i pakontrollueshëm, nuk duan të shkojnë në shkollë apo çerdhe të duket e tendosur apo i frikësuar, i mbyllur, ankohet për dhimbje që nuk mund të diagnostikuar nga një mjek.

  Ndonjëherë fëmijët 3-5 vjeç mund të kthehen në nipples ose problemeve mbrapa "shtretër të lagësht". Nëse problemi zgjat një kohë të gjatë ose një fëmijë ka ndonjë nga simptomat e mëposhtme: probleme me gjumin, duke folur, apo përgjumur, keq i shpeshtë, foshnja qan shumë, shpesh në një humor të keq, nuk mund të luajë me fëmijët e tjerë, nuk mund të përqendrohen, filloi që të mbahet goja - të jetë i sigurt që të konsultoheni me një psikolog.

  Veçanërisht i vëmendshëm ndaj fëmijës duhet të jetë kur një familje ka ndonjë ndryshim (lindja e fëmijës së dytë apo të tretë, divorc, zhvendosja), ose ndryshimet në jetën e fëmijës (për shembull, ai ndryshoi shkollë ose çerdhe).


  Mi vite të mrekullueshme shkollore

  Potencialisht periudhë e vështirë, nëpërmjet të cilit të gjithë fëmijët - është "hera e parë në klasën e parë." Mjekët e fëmijëve madje edhe vënë re deri në fund të tremujorit të parë të mësimdhënies klasën e parë, disa të humbur peshë, të fillojnë të ankohen për dhimbje koke janë kapriçioz. Në këtë kohë ka nevojë për fëmijë të ndihmojë për të përballuar jo vetëm psikologjike, por me aktivitete fizike - në fakt ajo duhet të jetë një mësim për t'u ulur në një pozicion.

  Sigurisht, më mirë të mësohen me këtë orar para vitit shkollor.

  Shkolla përgjithësisht më mirë i përgatitur që më parë. Dhe jo vetëm të mësojnë për të lexuar dhe shkruar.
  Kjo është një ngjarje potencialisht stresues një fëmijë merr më mirë në qoftë se ai do të dinë se si dhe çfarë duhet të ndodhë. Na tregoni se çfarë rregullat e sjelljes në shkollë, siç janë klasa që mund dhe nuk mund të bëjë. Dhe nuk kërkojnë një fëmijë ratings vetëm të mira dhe sjellje të shkëlqyer.


  Kurë e mirë për të stresit

  Pritjet e larta të prindërve - një nga faktorët që shpesh shkaktojnë stres. Sigurisht, kjo vlen jo vetëm shkollat, por të gjitha klasat shtesë. Në të njëjtën kohë, askush nuk do të ndihmojë fëmijën tuaj më mirë se prindërit e tij.

  Kjo është mbështetja e tyre moral - është ilaç më të mirë kundër stresit. Të jetë mirë për fëmijë dhe mos harroni të thoni atij që ju duan atë dhe se ai është i fortë dhe i zgjuar.

  Informacion nga neni Julia Shipikinoy "Kujdes tendosje! ose Stresi i fëmijëve "nga faqen mosfamily.ru.