Papa i ri


 • Bëhu njerk
 • Disa këshilla për njerku

 • Bëhu njerk

  Vështirë se dikush do të mohojë se në dekadën e fundit më herët
  pëlhurë moral i ndryshimit të familjes në mënyrë të konsiderueshme. Edhe në ditët e gjysheve tona
  (Dhe moms ndoshta) fakti i divorcit
  dhe martohet përsëri ishte diçka e jashtëzakonshme që nuk ndodh kështu
  shpesh. Familjet mbajtur me çdo kusht (dhe, shpesh nga engjëllore
  Gratë durim). Le të pijshëm, le të ecën, por ai - babai i fëmijëve të mi,
  se-jo, por vendas në gjakun e tyre. Dhe fakti që fëmijët e këtij "babai"
  asgjë por rrahjet dehur duken, nuk merren parasysh. Disi
  priori menduar se një baba akoma më mirë pa lidhje.


  Nga
  kjo tezë të konkurruar e vështirë, por të jetë se si ajo mund, sot divorc
  dhe për të krijuar një familje të re pushuar të jetë diçka e pazakontë.
  Gratë janë bërë shumë më të pavarur, të mbrojtur shoqërore
  të planifikuar, dhe ata shpesh bëjnë asnjë shembull më shumë burra.

  Re-martesë pothuajse gjithmonë nënkupton një grua
  fëmijë. Gjatë fëmijët e divorcit në të shumtën e rasteve janë të
  nënë. Prandaj, ndoshta pothuajse çdo martesë e dytë çon në familje
  kjo është njerku, njerka në vend. Duket se fjala njerkë la
  diku në kohën e Cinderellas. Është e vështirë të imagjinohet se disa
  njerëz të etur për t'u bërë fëmijë njerk e dikujt tjetër.


  Por fakti i çështjes është
  që këtë fëmijë, si, jo dikush tjetër, sepse ai - e preferuar e grave,
  që kështu dëshiron për të lidhur fatin e tyre. Zakonisht njerëzit
  e donte një grua me një fëmijë refuzon martesën vetëm
  që nuk ka frikë krijuar marrëdhënie me thjeshtër. "Çdo
  inteligjent, njeri i rritur është në gjendje të krijojë një marrëdhënie me fëmijën nëse
  do "- thotë vetë, ai me guxim hyn në familjen e dikujt tjetër. Sipas
  Sondazhet e opinionit, një në dy njerëz tuned në këtë situatë
  shumë optimist, ai është mjaft besim në aftësinë e tij për të krijuar
  marrëdhënie me një djalë të ri.

  Megjithatë, njerëzit subconsciously pret nga takohen fëmijëve

  marrëveshje të ndërsjellë. Është ky kusht zakonisht nuk është e
  më poshtë. Çfarë për fëmijën e parë do të trajtohen në një të ri
  Dad me dashuri? Kjo nuk është ajo, dhe nëna ime zgjodhi atë. Njerëz shumë të njëjtë si
  të optimist ai nuk ishte i konfiguruar, ende e konsideron fëmijën
  si një kusht i nevojshëm për bashkimin me i dashur.
  Kështu, çdo njeri madje
  engjëll ekzistues i mirësisë dhe durim, fëmijë në familjen e re, gjithsesi,
  në mënyrë eksplicite ose implicite, ajo është perceptuar si i padëshirueshëm. Për më tepër, kjo nuk është edhe
  Ngurrimi aktiv nuk kanë këtë fëmijë të veçantë, dhe jo vetëm
  formuar, ndërsa dëshira për të pasur një fëmijë në të gjitha. Dhe fëmijët të stuff
  ndihem shumë Subtly.
  Psikikë njeri rritje formuar drejtpërdrejt të varur nga
  se si prindërit e perceptojnë atë. Për nuancat më të vogla të shqisave të tyre
  Fëmija është shumë e ndjeshme. Ai është si një sfungjer thith qëndrimin dhe të rriturit
  në këtë ndërton shkronjes Y. tij apo të dua dhe të pranuar, ne kemi nevojë të ngushtë
  ose një herë dhe unë nuk kam nevojë askënd. Në varësi të këtyre dy bimëve dhe
  formuar karakter, vetë-respekt, vetë-besimit. Nga ndjenja se
  ajo - i padëshiruar, refuzuar, padashur, asnjë fëmijë nuk është i sigurt dhe
  Në këtë kuptim, babai i tij, në kohë, jo më mirë ose njerk
  njerka. Disa vite më parë, një studim sociologjik

  në mesin e studentëve qëllimi i të cilit ishte për të vlerësuar efektin e strukturës familjare
  më psikologjike mirëqenien e fëmijëve. Doli se familja nuk është e plotë
  kemi avantazhe të rëndësishme mbi paplotë. Fëmijët të cilët janë ngritur
  një nënë, në kundërshtim me besimin popullor, evoluar gjatë viteve, nuk
  janë në kushte më pak të favorshme për zhvillimin e tyre mendor,
  sesa moshatarët e tyre të cilët kanë një baba. Pjesa më e madhe, natyrisht, varet nga
  nënat shumica e vetme, por në përgjithësi termin "jetimëve" të gjatë
  një ish sinonim me sjelljen e trazuar dhe zhvillimin e fëmijës
  humbur në mënyrë të qartë rëndësinë e saj. Sipas rezultateve të këtij studimi
  më pak të pasur në kuptimin psikologjik, ishte një grup

  Fëmijët që rriten në familje të plotë, por jo babai i tij. Këta fëmijë shpesh
  të fillojë pirjen e duhanit në moshë të re, përpiquni alkool janë më shumë të ngjarë të
  veprimet huligane. Dhe kjo nuk është e varur nga prania e "tendencat kriminale" fëmijë të karakterit të tij. Përkundrazi, një
  Sjellja sugjeron siklet psikologjik me të cilat fëmijët
  psikikë përpiqet të trajtojë vetëm një mënyrë të tillë.


  Çdo fëmijë me daljen e një anëtari të ri të familjes, gjithsesi, do të
  protestuar kundër risive në jetën e tyre. Të paktën,
  i parë. Sepse shpesh ajo ka vënë një accompli fait.
  Kjo është pothuajse i detyrueshëm i sëmurë në fillim, në

  më i mirë - neutraliteti i heshtur. Fëmijë ende
  mbrojtur situatën e re në familje, në mënyrë aktive apo pasive - it
  varet nga natyra e saj. Shfaqja e Papës së re u parapri
  Periudha relativisht e qëndrueshme e jetës së bashku me nënën e tij. Femër
  Vetëm me një fëmijë, pothuajse gjithmonë të ndërgjegjshme ose të pandërgjegjshme Rodna
  kërkojnë për të bllokoj atë për veten tuaj, duke e zëvendësuar atë të humbur babanë,
  duke krijuar kështu një të shtrënguar, të mbyllura pak botën, ku ka vetëm dy, dhe jo
  jo më shumë hapësirë. Unë nuk e di gruan dhe fëmijë në këtë botë të vogël
  ndihet shumë e rehatshme. Njeriu i ri - gjithmonë një kërcënim
  harmoninë mbizotëruese, ajo është perceptuar si një rival të fëmijëve

  për dashurinë e nënës sime. Situata është e komplikuar edhe më tej nëse një baba nuk e bën
  u zhduk krejtësisht nga jeta e familjes, dhe vazhdon të komunikuar me djalin e tij ose
  vajza. Komunikimi është rasti, në çdo rast, më rrallë, sigurisht,
  që një baba që e humbi me çudi të tij kërkojnë maksimumin
  t'i japë atij gëzim dhe dashuri. Një njerk - kjo është ajo, çdo ditë është e afërt. Dhe çdo ditë,
  pa marrë parasysh sa të lumtur janë ata, megjithatë - të përditshme. Prandaj, baba i dashur,
  pothuajse me siguri idealizuar në mendjen e një fëmije, dhe kjo
  Njerku konkurrenca ishte vendosur fillimisht në një pozitë shumë të pafavorshme. Dhe
  Më të vjetër fëmija, aq më e madhe kjo situatë, më të fortë se protesta:

  Fëmija e di, kujton babanë e vet dhe refuzon larg
  njohin të re. Çdokush, madje edhe shumë mirësi të vendosur njerkun për
  i humbur i parë i këtij nepryatiya dukshme.  Nëse fëmija është tashmë në një moshë plotësisht të ndërgjegjshëm dhe
  natyra e lejon atë për të provuar aktiv, atëherë rrethi mbyllet:
  Dëshira për të dashur fëmijën e dikujt tjetër pengohet mbi protestën e tij dhe humbet
  forcë. Një protestë është mjaft i shpejtë dhe i sofistikuar. Dhe shpesh -
  mbetet pa u ndëshkuar. Për disa arsye, shumica e njerëzve do të fatit që u
  Fëmija dikush tjetër nuk e konsiderojnë veten të drejtë për të ndëshkuar atë. "Kush jam unë atij? Lo
  atë të familjes, unë kam treguar tashmë se si të sillen ... ".

  Dhe kanë thellë
  shpirti kursejë birin tënd ose bijë fal shumë, çfarë për asgjë
  se ende nuk do të lë në baltë. Ajo rezulton se reagimet e protestës
  Fëmijë pa u ndëshkuar, të bëhen më të dukshme. Por
  është në një situatë të fëmijës psikologjike siklet është thelbësore
  të ndjehen të paktën disa kornizë, sepse në konfuzion e tij ai vetëm
  ndihet nuk ka kufij, prandaj edhe më të humbur, dhe që përkthehet në
  në përgjigje joadekuate. Unë pajtohem se foto pikturuar këtu
  duket shumë e zymtë, autori qëllimisht filluar e "të këqijat", nganjëherë
  pak e teproj. Në fakt jo aq dramatike. Ju vetë,
  ndoshta e di shumë shembuj nga ndër miqtë tuaj,

  kur sapo adoptive familjeve me fëmijë jetojnë mjaft për fat të mirë.
  Fakti se të gjitha problemet e mësipërme, natyrisht, nuk janë
  ekspozuar ndaj tyre në një mënyrë ose në një tjetër të gjithë njerk. Por si rregull,
  pas një jete është ende duke u krijuar. Meshkujt që kanë
  liria që të lidhen me gruan me fëmijën për disa arsye më shpesh
  ngjajnë fëmijë të vegjël, në kuptimin që ata duan të gjitha menjëherë.
  Kjo nuk ndodh. Kjo është vetëm fëmija im nënë ju mund të ndodhë me dashuri
  shikim të parë. Fëmija në këtë proces të përfshirë dhe dashuria e tij dhe
  duhet të fitojë besimin. Pra, pa durim nuk është e mjaftueshme.
  Disa këshilla për njerku

  Një grua gjithmonë mendon pjesë e saj e fëmijëve për veten. Nëse ju jeni
  demonstrojnë dashurinë për të dhe armiqësi ose indiferencë ndaj fëmijës - tuaj
  marrëdhënie nuk do të mbijetojë gjatë. Kjo nuk është për shtirje. Natyrisht,
  Ndjenjat tuaja për fëmijën nuk mund të krahasohet me ndjenjat e nënës së tij,
  ndonjë grua (në qoftë se ajo nuk e tradhtoj e rrumbullakët) është kuptuar gjithashtu.
  Më saktë,
  në qoftë se ajo do të shihni se ju të paktën të përpiqet.


  Mos e merrni dyshimin e tyre rezultatin apo të hapur
  Fëmija armiqësi për ju. Siç shkon duke thënë, "Asgjë personale!" Në mënyrë të ngjashme,
  ai do të pranojë asnjë njeri që ishte në këpucë tuaj.
  Mundohuni për të provuar se kec ishte me fat që në këtë pikë ishin

  ajo është që ju.


  Mos pyet fëmijën menjëherë filloi të ju quaj baba. Për atë kjo do të thotë tejkalimin barrierë të fortë të brendshme.


  Mos kini frikë të jetë i rreptë. Edhe kur ju jeni regjistruar në familjen e plotë e
  anëtar, dhe merr të gjitha detyrimet e njeriut në shtëpi në mënyrë të plotë
  vëllim. Një fëmijë kurrë nuk mund të ketë respekt të mjaftueshëm për ata që nuk bëjnë
  në gjendje të thërrasë atë për të porositur.


  Më e mirë që mund të bëhet për një fëmijë nga babai i tij (pa marrë parasysh
  amtare ose jo) është të duash atë për të qenë më i shtrenjtë - të ketë.
  Çdo xhelozia fiket nëse fëmija ndjen se ndjenjat tuaja për
  nëna e tij thellësisht dhe sinqerisht. A nuk e fshehin ndjenjat tuaja nga fëmijës në

  grua ai e do, në fillim ajo bëri gjëja e vetme që
  ju bashkon me një bir dhe vajzën pa lidhje të shkojnë në të mund dhe duhet të jenë të
  ligët në ndërtimin e marrëdhënieve.
  Informacion nga artikullin "Njerk dytë apo baba?"