Pyetjet e NLP dhe përgjigje


 • NLP - nuk ka manipulim
 • Si mund të përdorin NLP

 • "Unë jam më e bukur dhe tërheqëse", - këmbënguli karakter i famshëm film me të vërtetë duke shpresuar që të bëhet i tillë. A e dini se ajo shpreson plotësisht e justifikuar dhe nuk ka as edhe një shkencë të veçantë që eksploron "fuqinë e fjalëve."
  A keni qenë ndonjëherë të sigurt? Të paktën kur larë enët? Nëse po, ju duhet të dini se ky besim mund të jetë fikse dhe pastaj përdoret në të gjitha situatat, veçanërisht ku ju dëshpërimisht nevojë për të. E gjithë kjo mund të arrihet duke përdorur neuro-gjuhësore programimit (NLP). Kjo është ajo NLP, ne flasim me kreun e projektit NLP në Michael Pelehatyy.


  NLP - nuk ka manipulim
  - NLP - është ende metodë e manipulimit nga njeriu apo jo?

  - Jo, jo manipulim, që me siguri. Kjo është një mundësi për të biseduar me njerëz të tjerë në gjuhën e tyre, duke i dhënë njerëzve më shumë informacion. NLP - një gjuhë për të përshkruar njerëzit përvojë. Për të krahasuar përvojat, të suksesshme apo të pasuksesshme ajo ishte, ne kemi nevojë për një përshkrim. Për shembull, për të krahasuar dy objekte nga gjatësia, ne kemi një përshkrim - metër, centimetër

  NLP si një shkencë ishte udhëheqës pas përmbledh përvojën e terapistët tona. Kjo Perls, themelues i terapisë gjestalt, Virginia Satir, themelues i terapisë familjare, dhe Milton Erickson, hypnotherapist i famshëm.
  Si mund të përdorin NLP
  - Si është e mundur që ju mund të arrijë duke përdorur NLP?

  - Unë mendoj se më e rëndësishmja, duke përdorur njerëz të NLP më në fund mund të kuptojnë se gjuha jonë është ndikim shumë serioze për të tjerët. Ne përdorim gjuhën absolutisht jo duke menduar për dëmin që ne të shkaktojnë të tjerëve, duke përfshirë fëmijët tanë. Për shembull, ne nuk mendojmë se është ajo që quhet grimcë "jo". Kur themi fëmijën "nuk e bëjnë atë", "mos shkoni atje dhe pastaj," në të vërtetë ne dip atë në praktikë "e", "shkoni", dhe kështu me radhë. Ne nuk kemi një përvojë negative.

  Ne nuk mund të imagjinojmë se qeni nuk ka drejtuar në një mace.

  Por ne mund të imagjinojmë ndonjë veprim tjetër pozitiv: qëndron i ulur qen qen. Por kjo nuk është ajo që është "nuk kandidon" për cat. Në mënyrë të ngjashme, kur themi fëmijën "të mos jetë ashtu si janë," ne kështu shtyrë atë për atë që të jetë i njëjtë me ata njerëz të këqija.

  - Por në qoftë se unë nuk dua që ajo të jetë i përjetshëm për bordet e zjarrit, më duhet të ndalojnë atë që të rrinë gishtin e tij në zjarr, që do të thotë se ai nuk e ka bërë atë.

  - Nëse ne themi se fëmija "nuk e bëjmë", ne e bëjnë atë një motivim të ashtuquajtur negative. Kjo është, ndërsa ju të qëndrojë mbi të, ai e di se në qoftë se ju nuk e bëni, por ajo nuk ka përvojën e tij.

  Kështu që unë do të krijonte një përvojë të tillë, e mori letrën, vunë zjarrin të, unë do të thoja, shikoni se çfarë ndodh në letër. Me ju mund të të ndodhë e njëjta gjë, nëse ju dotorkneshsya të zjarrit. Atëherë fëmija do të përdorë përvojën e tyre, jo ndalimin tuaj, e cila në mungesë tuaj vetëm nuk punon.

  - A mund të përdor NLP njeriun e përcaktuar për atë që të jenë të shëndetshme?

  - Unë jam kundër fjalës "programit". Ju mund ta bëni atë në NLP është quajtur "proceseve të vetë-organizohet pa ndjenja ndaj shëndetit." Ka një numër të teknikave që ju lejon për të drejtuar proceset pa ndjenja e shërimit. Ne të gjithë e kanë këtë përvojë e shërimit të pandërgjegjshme, sepse kurrë nuk kemi menduar rreth asaj se si për të shëruar një blanë ose zeroja.

  Kjo ndodh vetvetiu. Ajo rezulton se në qoftë se përvoja e drejtpërdrejtë e një sëmundjeje më të rëndë, ju merrni një rezultat pozitiv. Unë shpesh punojnë me njerëz që kanë një problem fiziologjik. Për shembull, pagjumësi, ku nuk ka ndihmuar as fjetur apo ilaqet kundër depresionit. Ne ishim në gjendje për të ngritur një njeri në një shtet ku ajo është mjaft e lehtë për të fjetur.

  Çdo herë që ne paraqesim një shtet në veten tonë, ne përshkruajnë diçka. Nëse mjaft mirë në detaje për të përshkruar gjendjen e dëshiruar, pra simulojnë atë, atëherë pa ndjenja jonë është ende për të bërë: çfarë janë, ose se ne jemi të modeluar mirë.  - Kjo mund të bëjë askënd pa ndihmë profesionale?

  - Po. Nëse ai e di se si të bëhet kjo shqyrtuar se si kjo mund të arrihet.
  - Ju mund, për shembull, një person i sëmurë i cili nuk di asgjë për NLP, por e di saktësisht se çfarë ju mund disi proces vetë-organizuar e shërimit, të themi, Bëj këtë, dhe ju merrni më të mirë?

  - Nëse një person e di se ai do të shërohet, është e mundur. Nëse ai ka një shkallë të dyshimit, ai mendon se vështirë se çdo gjë jashtë, edhe nëse mjekët nuk kanë ndihmuar ... pastaj dështon.

  - Dhe si për të bërë njerëzit të besojnë?

  - Kjo quhet punuar me efekte kufizuese. Për shembull, në qoftë se një faktor pacient i jashtëm i rëndësishëm mund të tregohet për njerëzit që mbulohen në këtë mënyrë.

  Megjithatë, kjo punë nuk mund të jenë tërësisht në mënyrë të pavarur.

  - Nëse unë e kuptoj dhe besoj se unë mund të jetë i shëndetshëm, unë mund të në të njëjtën mënyrë për të ndihmuar familjen tuaj?

  - Unë mendoj se ju mund të. Gjëja më e rëndësishme këtu - për të treguar besimin. Sepse kur ju punoni me dikë dhe ai "lexohet" nga ju besimit, ai është i sigurt.

  - Një shembull i tillë: një njeri i frikësuar për të shkuar te dentisti. Ai mund të ndihmojë të kapërcyer frika juaj e përdorur NLP?

  - Ne kapërcyer ndonjë frikë, të tilla si të folurit në publik, kur një fëmijë është i frikësuar për të folur poemë publikisht, luajnë piano, valle. Kjo është bërë përmes kalimit nga gjendja e tanishme, kur një person është i frikësuar për të deklaruar dëshiruar, ai do të donte për të frikës.  - Rekomandojë një metodë për të shpëtoj veten nga dhimbje koke.

  - Get shpëtoj e dhimbje koke në mënyrat e mëposhtme. Nëse ju keni një dhimbje koke, imagjinoni që mund të shkaktojë dhimbje. Ndonjëherë, për shembull, një person thotë se dhimbja është e ngjashme me atë që dukej kokën e tij darë rrokje. Paramendoni këto marimangat dhe mendoj se ata janë bërë hekur me dru. Atëherë ata do të bëjnë presion jo aq shumë. Dhe pastaj ju mund të bëni ticks me shkumë që vetëm butësisht do të prekin kokën. Dhe ndoshta kjo është më mirë se ata ishin me shkumë. Paramendoni se si ngrohtësi të këndshme e shkumë lehtë transferuar në kokë ... kokë nuk është lënduar.

  Vetëm kusht është: duhet të ketë disa faza të tranzicionit, ne nuk mund të përfaqësojnë darë hekuri dhe pastaj menjëherë shkumë.

  - A ka njerëz që nuk mund të mësojnë NLP?

  - Vetëm ata që besojnë se NLP nuk ekziston. Ato nuk mund të mësojnë.

  - Dhe ju mund të mësoni se si të books?

  - Jo, sepse NLP - një aftësi. Aftësitë mund të ndërtohet përmes trajnimit. Është si në përpjekje për të mësuar për të luajtur tenis, shikuar atë në TV.

  - Pronësi ose dikush me të famshëm NLP aftësitë e njerëzve? Unë do të thotë Stalinin, Hitlerin, për shembull. Ata që pati një ndikim në njerëz.

  - Çështja ndoshta nuk është plotësisht e justifikuar.

  Për një arsye të thjeshtë: NLP - është ende përshkrim gjuhë. Dhe me atë që ju mund të gjeni shembuj nga jeta e Stalinit apo Hitlerit shembuj të jetës që tregojnë se ata kanë përdorur këto teknika. Kjo nonfictional teknikë, ata janë marrë nga jeta intuitive. Për shembull, në një krerët e shoqërisë socialiste përdorur postera të mëdha që varen lartë. Kur dikush sheh se udhëheqësi është më i lartë është, ajo fillon për të dëgjuar për këtë "njeri i madh, i madh."

  - Nëse një person e di NLP, kjo nuk është e "mërzit" vazhdimisht të analizuar sjelljen e të tjerëve, mbajnë gjurmët e tyre?

  - Ashtu si njerëzit e tjerë "të bezdisshëm" të ecin apo të folur.  - Gjatë ngjarjeve duke përdorur teknika NLP? Për shembull, për të tërhequr më shumë njerëz për të kandidatit tuaj në zgjedhje?

  - I famshëm Zëri "Voto ose humb!" Ka vepruar në quajtura filtra vëmendje që janë ndërtuar në trup shumë të fort. Ne kemi marrë informacion nga bota e jashtme, e cila ka kaluar tashmë nëpër këto filtra. Në arritjen e personit objektiv i kushton vëmendje të pozitiv ose negativ, mund të shkojë në një punë tjetër, për të marrë një pagë më të lartë ose nuk i mohoj. Së pari, natyrisht, motivimi pozitiv, i dytë - jo, kur duke përdorur "NUK" në mënyrë që të shmanget diçka (të vijnë për të punuar për të shmangur uria).

  Njerëzit që përdorin më të fundit, të quajtur "izbehateli." Pra, doli se këto "izbehateley" në më shumë se 60%. Ata dhe u dërgua në sloganin dhe ata në fakt votuan "për". Vini re se në raundin e dytë të sloganin zgjedhor është ndryshuar për një tjetër, e cila ishte drejtuar në motivimin pozitiv ndaj "dostihateley." Ajo ishte teknika e parë profesional përdorim NLP.

  - Ne ishim disi duke vepruar reklamat?

  - Pothuajse të gjitha teknikat reklamat e bazuara në përdorimin e hipnozë. I njëjti rreth i kuq "Nescafe". Nëse ju shikoni në reklamat, atëherë ai përdor një shumë të submodalities kuqe që përputh pika reklamohen.

  Birra etiketë "Klin" në ngjyrë të gjelbër dhe të verdhë, dhe ata janë të dominuara nga reklamat. Ose, për shembull, kur duket ngjyrat e sfondit të zezë dhe të bardhë. Kjo është më e thjeshtë që ndikojnë në nivelin e pa ndjenja. Brenda ka një dëshirë për të blerë diçka që ju as nuk e di pse. Shpallje përdorur dhe sugjerim i tërthortë. Për shembull, slogani vijon: "Ka një pushim, Kit Kat është." Ju nuk mund të mohojë se pushimet janë të vërtetë. Në mënyrë të pandërgjegjshme ju vendosni një shenjë plus brenda vetes - "po", që janë shkaktuar nga besimi pa ndjenja. Pastaj ju thoni: "Ka një mace-mace." Dhe ju automatikisht të vënë një shenjë plus tjetër. Dhe pastaj ajo vyplyvet dhe ju blerë produktin reklamohen.  - Emri "programimit neurolinguistik" ende duket shumë e ndërlikuar dhe tepër serioz, rëndësia e saj nuk është e qartë deri në fund.

  - Ne mund të kalojë modelin e tyre të brendshëm të botës dhe për të ndryshuar atë me fjalë. Kur ne flasim fjalët e një personi tjetër, ne në këtë mënyrë të kalojë në modelin tonë dhe për të ndryshuar modelin e saj të botës. Çdo gjë që ndodh brenda trurit të njeriut të lidhur me neuronet. Programim - nuk është një fjalë e tillë e tmerrshme, kjo vetëm tregon sekuencën. Kjo është, kur është fjala për të kuptuar rus programimit, neurolinguistik - është se si prezantimi i qëndrueshëm i fjalëve ndikon në strukturën e brendshme të trupit të njeriut.  Informacion nga neni Julia Harmatinoy "programuar njerëz."