Dashuria pashpërblyerë si një drogëStudimi i aktivitetit të trurit, e cila zgjati 63 ditë, i përfshirë meshkujt heteroseksualë dhe gra që kanë vuajtur kohët e fundit një fiasko në frontin dashurisë, por pretendojnë se është ende në dashuri. Secili prej tyre ka pranuar se më shumë se 85% të kohës duke menduar për të cilët hodhën ëndrrat e tij të kthehet lover dhe dëshiron të jetë me të.

Pjesëmarrësit panë fotografi të ish i tyre, pastaj e pyeti për të kryer disa operacione matematikore për të shkëputur e trurit nga të menduarit për të dashurit e tij. Në fund të eksperimentit subjektet panë fotografi të njohurit neutrale të tilla si shokët e klasës.

Ajo u gjet se kur pjesëmarrësit e studimit shikuar në fotot e ish të dashuruar, zonat aktive të trurit përgjegjëse për motivimin dhe shpërblim zonat e trurit që janë të lidhur me ndodhjen e varësi të ndryshme, të tilla si kokainë, si dhe zona të trurit të lidhur me fizik dhimbje dhe vuajtje.

Shkencëtarët kanë sugjeruar se ndjenjat e dashnor vetminë - një formë të veçantë të varësisë psikologjike. Nëse e vërtetë, bëhet e qartë pse njerëzit refuzuar dashnor është jashtëzakonisht e vështirë për të marrë uselessness e tyre.

Këto të dhëna mund të ndihmojë për të kuptuar pse ndjenjat që lindin si rezultat i dështimit të njeriut të dashur është jashtëzakonisht e vështirë për të kontrollit, dhe pse njerëzit janë në një gjendje të tillë të prirur për të persekutimit, hakmarrje dhe vetëvrasje.