Asnjë emocionet - jo orgazmëSipas gjetjeve të fundit të shkencëtarëve, aftësia e gruas për të menaxhuar ndjenjat dhe emocionet e tyre dhe për të kuptuar emocionet e të tjerëve në mënyrë të konsiderueshme përmirëson jetën seksuale - të ndjeshme për gratë më pak të ngjarë të vuajnë çrregullime orhazmycheskaya.

Një ekip i studiuesve në Kolegjin Mbretëror në 2035 ofruara për gratë e moshës 18-83 vjet për t'iu përgjigjur një pyetësori të detajuar rreth aktivitetit të tyre seksual dhe kënaqësinë seksuale. Gjithashtu shtuar në pyetësorët e testit për të matur inteligjencën emocionale. Një test i tillë zakonisht përbëhet nga rreth 70 pyetje, rezultatet janë të dhëna në shkallët e mëposhtme si "motivacionin", "shprehje e emocioneve", "Empathy dhe intuitë social", "Penetrimi në vetvete."

Pas rezultateve të hulumtimit, shkencëtarët kanë zhvilluar përshkrime të hollësishme të gjithë këtyre faktorëve. Aspekt të sjelljes i inteligjencës emocionale tregon se si një person është perceptuar nga të tjerët, ose të gjejnë të shoqërueshëm apo i rezervuar dhe të ftohtë, ndërsa në kërkim të vetmuar. Gjithashtu gjatë eksperimentit studiuar kapacitetet njerëzore për të kontrolluar emocionet e tyre në situata të ndryshme.

Pas pyetësorëve të kujdesshëm të hulumtimit shkencëtarët gjetën një marrëdhënie të rëndësishme në mes të shpeshtësisë së orgazmës gjatë masturbim si edhe gjatë raportit seksual. Është gjetur se ato gra që janë në kategorinë e 25% me inteligjencë më të ulët emocionale, dy herë më shpesh ankohen për jetën e dobët seksuale.


Sipas Tim Spector, një nga studiuesit, inteligjenca emocionale luan një rol vendimtar jo vetëm në komunikimin e përditshëm ndërmjet njerëzve, por në sferën intime të jetës.

Ndryshe nga burrat, gratë janë sferë emocionale rregulluar më i vështirë dhe më shumë Subtly, që nuk mund të ndikojnë në funksionin seksual - anomali vogël në grua humor mund të ndikojë negativisht në aftësinë për të tërhequr shkarkimin seksuale. Deri në 30% e grave nuk kanë përjetuar një orgazmë, dhe 15% e grave seksualisht aktive përjetojnë ajo është shumë e rrallë. Siç e dini, mjekët e përfshirë në trajtimin e anorgasmia në kohët e lashta, nganjëherë duke ofruar një rrugë shumë ekzotike e shërimit.


Për shembull, Hipokrati këshilluar që të fshij pluhur me glasë bat në organet gjenitale, dhe Paracelsus kërkuar arsye për mungesën e orgasms në gratë shpërthyen në Evropë murtaja.

Në mjekësinë moderne, por në bazë të të dhënave të marra pas shqyrtimit të inteligjencës emocionale shpejti do të fillojnë të zhvillojnë metoda njohëse terapeutike të dizajnuara për të përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme jetën seksuale të grave.

Lajme përgatitur mbi www.independent.co.uk