Seksi të pazakontëLloje të ndryshme të seksit janë të gjatë të njohur. Sipas shumicës, ato janë rezultat i evolucionit dhe zhvillimit të jetës njerëzore, ndërsa kafshët janë të mbyllur marrëdhënie banale. Pak njerëz e dinë se seksi oral praktikohet me sukses insektet, dhe madje edhe në pjesë të ndryshme të shqetesimeve të tmerrshme ata nuk kanë asnjë të barabartë.

Për shembull, një mantis femër duke u lutur për mundësinë që të bëhet një baba dhe martohem me një jetë femër paguajë - pas seksit femër kafshon kokën njeri i nderuar dhe ha atë, sepse për një kurs të mirë të shtatzënisë dhe mbante vezët e saj nevojitet një shumë të proteinave. Hani meshkuj dhe disa lloje të merimangave, para se të kërkojnë para-pairing "dhurata e martesës" - merimangë mashkull sjell mizat meshkuj të thata, të mbyllura në një web.

Ndërsa femër pozicionon një "dhuratë", mashkull është në gjendje për të fekonduar atë.

Rra mesdhetare Bonellia viridis propaguar nëpër gojë - i vogël femër mashkull crawls në gojën e tij dhe të migrojnë në mitër, ku ajo fekondon vezën. Një aphids preferojnë të shkojnë pa seks për vite - ata mund të riprodhoni, pa hyrë në një marrëdhënie intime. Herë pas here femrat Afidi martohem me meshkujt për transmetimin e infeksioneve seksualisht të transmetueshme me njëri-tjetrin, të cilat, siç doli, sjellë atyre përfitime.

Por udhëheqësi i kohëzgjatjen e refuzimit të seksit janë rotifers klasë Bdelloidea, të cilat, sipas shkencëtarëve, nuk janë 80 milionë vjet dhe gjatë kësaj kohe shumëfishon samoklonirovaniem.


Ajo është e tharë në diell, atëherë një vendbanim i ri që e merr era. Vend i ri është i ngopur me rotifers ujit, vjen në jetë përsëri dhe nuk ka seks.