E diel Pope


 • Kur babai i tij zhduket
 • Për të jetuar dhe jo të presim
 • Afërsia me distancë
 • Nga mëngjesi deri natën së bashku
 • Bllok pengues

 • Kur babai i tij zhduket

  Pse divorc mes një burri dhe një gruaje shkakton ndarjen e fëmijës nga njëri prind (shpesh babait)? Ju jeni gruaja ime humbi një gjuhë të përbashkët, ju e doni një grua tjetër, gruaja juaj ka gjetur një burrë tjetër, ju jeni të lodhur e të jetuarit së bashku ... Por ju kurrë nuk e di se çfarë ka ndodhur mes jush? Pse, duke shkuar nga një grua, ju shkoni nga një fëmijë?

  Filozof amerikan Ken Canfield, i cili e themeloi Qendrën Kombëtare për Parenthood beson se sot njerëzit të lënë fëmijët e tyre për arsyet e mëposhtme:

 • Humbja e besimit në të ardhmen.

  Pasi njerëzit të ndjehen lloj pasues të lidhje në zinxhirin e përgjithshëm dhe të gjitha veprimet e tyre të lidhen me atë. Ajo që mbetet pasi ajo ishte bërë për vlerën e qëndrueshëm njeri.
  Njerëzit modernë jetojnë një ditë, shqetësimi i tyre i vetëm është vetë mirëqenien e tyre.
 • Ndryshimi prioritetet. Numri i vendosur më parë i burrave të suksesshëm vënë këmbë mbi fëmijët, tani e konsiderojnë kriteri rëndësie pozicion mashkull, rrogë, status në shoqëri. Fëmijët me këtë janë të parëndësishme.
 • Humbja e udhëzimeve morale. Sacrifice (dhe atësia dhe mëmësia në kohë të caktuara - të viktimave Broken) nuk është më në modë.


  Në Amerikë, madje, një thënie e re: "Më mirë një herë të ndjeni një zuzar se të vuajnë një jetës."
 • Humbja e ndjerë pjesë e shoqërisë. Në një moshë të individualizëm lulëzuar atësisë ishte një çështje thjesht personale. Njeriu më nuk e konsideron veten shoqëri të detyruar; në mënyrë të veçantë, ajo është dëshira e thellë e çuditshme që të edukojë një qytetar të ri.
 • E gjithë kjo është e vërtetë, por ndryshimi nuk ndryshon parametrat e paprekshmërisë së ndjenjave të përjetshme dhe vlerave të përjetshme. Shmangur rolin e babait, burri megjithatë nuk pushon për të ndikuar në natyrën e fëmijës. At - zhdukur, zhdukur, boshe dhe indiferent - është si një baba.

  Duke marrë pjesë në aktin e krijimit, një njeri gjithmonë mbetet në atë duke u krijuar.


  Për të jetuar dhe jo të presim

  Fraza "baba e diel" tingëllon përgjithësisht irracionale. A mund të jetë baba një herë në javë? Çfarë mund të japë një fëmijë një njeri që nuk ka ide se si të jetojnë dhe atë që ky fëmijë? Akullore? Një lodër të re? Shkuarja në cirk? Po atëherë si për të shpjeguar për fëmijën tuaj pse magjistar i mirë - baba shkon, harrojmë për këtë deri në fundjavën e ardhshme?

  Ajo është veçanërisht e vështirë dhënë takime të tilla në qoftë se fëmija ka një baba të ri. Cili është më e rëndësishme? Kushdo që e bën të pastruar çdo natë në lodra kuti dhe lahen dhëmbët tuaj, ose kushdo vërshimet javore ëmbëlsirat dhe dhurata?

  Nëse jeni duke e ndarë me gruan e tij, mendërisht dhe fëmijë rozluchayetesya është duke planifikuar për të vizituar atë vetëm herë pas here (kur koha dhe dëshira), është më mirë në qoftë se ju bëni të zhduket nga jeta e tij. Ndoshta marrë vendin e dikush tuaj tjetër i cili është më i mirë që ju të përballuar me rolin e babait.

  Të paktën fëmija nuk është përshtypja se nëse Babi ishte gjithmonë aty, për çdo ditë do të jetë një festë. Dhe kjo nuk do të marrë çdo ditë si një njollë të vazhdueshëm gri. Kjo nuk do të jetë si manë nga qielli pres pranë vizitën tuaj. Fëmijë ka për të jetuar, por jo të presim. Prit - një ndëshkim për ne të rriturit, baby, ajo nuk mund të.

  Afërsia me distancë

  Por është e vërtetë - dhe mbeten të divorcuar atin. Çfarë ju nevojitet? Para së gjithash - të përfshirë në jetën e fëmijës. Është e pamundur të duash duke mbetur i përmbajtur nga ajo që po ndodh me një dashuri ju. Të jetosh vetëm është më e vështirë për të marrë pjesë në jetën e njeriut të vogël, megjithatë është e mundur.

 • A nuk e lë ngjarje të rëndësishme vajzë apo djalë, nëse atë arritjet në garën mëngjes në canoes ose prezantimin e diplomës. Baby, i madh apo i vogël, në minuta përgjegjëse gjithmonë të kërkojë praninë dhe mbështetjen tuaj.
 • A mos i lënë pambikëqyrur, nuk ka pikë kthese në jetën e tij; nuk përkthehet barrë vendimmarrjen fatal për fëmijën tuaj për shpatullat e dikujt tjetër.

 • Merrni përgjegjësi të caktuara - për shembull, të devijuar, të marrë përsëri fëmijë në kopësht ose në shkollë, për ta shoqëruar atë në pishinë apo palestër, ndihmë me detyrat e shtëpisë në matematikë dhe t E. Një i tillë "e diel" Babi lexon çdo natë (ose thënë) për të. Telefoni përrallë djali i tij 3-vjeçar, dhe nganjëherë ai ka për të bërë atë në telefonin e tij.
 • Mbajtja këto rregulla të thjeshta, ju mund të demonstrojë një cilësi shumë të rëndësishëm prindëror - qëndrueshmëri. Fëmijë - dhe e vogël, dhe të rriturit - duhet të dinë se babai mund të mbështetet në.

  Nëse forca bashkoi vshihsya rrethana ju nuk mund të jenë me të çdo ditë, madje edhe të planifikojë takime tuaja me një djalë apo vajzë është i pandryshueshëm, si një afat kohor hekurudhor në vendet e qytetëruara.

  Fëmija duhet të jetë absolutisht i sigurt se ju do të shihni të dielën se pikërisht në gjashtë ju merrni atë nga kopshti se gjumit të flasim për atë në telefon disa minuta. Pedanteri tillë lejon që fëmija juaj të ndjehen të sigurt se ai do të dini se fjala e babait të tij - të ligjit.

  Nuk mund të u lidhur me një fëmijë, nuk e di për nevojat e tij, pasionet, talentet dhe dobësitë. Ndërgjegjësimi - një tjetër babai cilësi reale. Në distancë është më e vështirë për të monitoruar zhvillimin e fëmijës, por ju mund ta bëni atë me ata që zakonisht pranë.

  Burim ideal i informacionit - nënë, por flasim për ish-gruan e tij nganjëherë i vështirë.

  Në këtë rast, kjo ka kuptim për të kërkuar aleatë në mesin e gjyshet, infermiereve, mësuesve kopshteve, mësuesit e shkollave, trajnerët, moms miqtë e fëmijës tuaj dhe kështu me radhë. D.

  Së fundi, personi i rritur ka nevojë për kujdes të vazhdueshëm, veçanërisht mendore (ndonëse shqetësim financiar - diçka e rëndësishme). Kujdes prindëror mendor për fëmijën - aftësinë për të shpejt, të nxehtë dhe në mënyrë aktive të përgjigjet për nevojat e tij emocionale. Talk A është ajo elektronike apo letër letër e shkruar - nuk ka rëndësi. Gjëja kryesore - për të gjetur fjalë të tilla të forta në gojën e disiplinës prind, miratimin dhe mbështetjen.

  Është po aq e rëndësishme për të mësuar për të dëgjuar fëmijën tuaj - dhe ju duhet të jepni atij mundësinë për të folur për veten e tyre.

  Merrni orë të veçantë për një rrëfim të tillë dhe të jenë të gatshëm për të dëgjuar gjithçka që djali apo vajza do të ju them. Besoni mua, kjo nuk është aq e lehtë sa duket.


  Nga mëngjesi deri natën së bashku

  "Çfarë duhet të bëni me fëmijën tuaj jashtë?" - Kjo pyetje torturuar pothuajse të gjithë "e diel" papë. Fakti që jetojnë në familje, burra të rrallë kalojnë fundjavën me vetëm fëmijën. Disa baba njohur "fundjavë", ka pranuar se pas divorcit ishte shumë më tepër për të komunikuar me vajzën e tij.

  Më parë, ai ka mbajtur në fundjavë për punët e shtëpisë - një fushatë për optovku, Riparimi, TV dhe birrë, dhe gjatë javës ai nuk e shohin fëmijën, ishte kur ajo ishte ende në gjumë, por kur u kthye ajo ishte në gjumë.


  Tani çdo e diel mëngjes i tij në mbrëmje vajzën e të përkushtuar. Nuk ka garazh, futbolli dhe miqtë - vetëm fëmijë. Por mendoj se e programit për fundjavë - i zgjuar, origjinale dhe gjithashtu jo shumë e vështirë - një art i vërtetë.

  Refuge newfound bachelor nuk është gjithmonë një vend i mirë për një fëmijë. Pra baba zakonisht mundohet të fëmijë "në botë." Park dëfrim, ditë performance cirku, një tavolinë në McDonald - kjo është ndoshta tërësia e argëtuese zotëri.

  Dad përfundimisht fillon të bjerë në melankolik, duke menduar se shoku i tij i vogël (shok) të gjithë edhe të urdhërojë pall. Por ai është i gabuar.

  Kid kënaqur dhe nga rritje stereotipik në park, dhe udhëtim nga prindërit e zënë "në një çështje e rëndësishme", dhe vetëm për të ecin dorë për rrethin e tij të lindjes - ai është pranë baba!

  Dhe pastaj, jo se është i mërzitshëm - në atë kohë për të shkuar në park. Dy ndalesa në autobus në park për të ushqyer ketrat ose synychok bukë shkërmoqet dhe rosë - ajo gjithmonë të udhëtojnë me një letër të kapitalit. Një udhëtim në nevojën për të përgatitur: bursës deri në trajton për kafshët dhe për veten time për të rrëmbyer një raketë ose video ...

  Duke ecur nëpër pazar vetëm fjalinë e madhe moderne të rritur. Fëmijët ndjehen atje si Alice in Wonderland.

  Vajzat me e bukur pamje kos, djemtë nuk i heq nga tjerrje, footballs dhe goma të reja. Kërkojini një fëmije për të ndihmuar me blerjet - dhe kjo do të jetë jashtëzakonisht i lumtur për të vetëm atë që ju duhet në të.

  Merrni një shëtitje me të në këmbë, duke e lejuar ju për të shqyrtuar shokun e tij rreth sa më shumë që ai dëshiron. Kjo nuk do të flasim për stilin arkitektonik dhe ngjarjeve historike. Naypryholomshlyvishoyu turne mund të jetë një oborr të fëmijërisë tënde, me gjithë vendin e saj fshehur ku ju fshehur nga zemërimi prindërore dhe shumë të lirë ku ju çuan në futboll.

  Kur fëmija do të kuptoni se keni qenë shumë i ri, kjo ndodh ndjenjë shumë të veçantë të afërsisë ndaj Papës.

  Nga rruga, fëmijët e duan atë kur konsultuar me ta, kështu duke e bërë programin për fundjavë, pyesni fëmijën tuaj për të zgjedhur dy ose tre opsione. Kjo mund të ndodhë, ai vetë do të papritur ju me disa sugjerim të shkëlqyer.

  Bllok pengues

 • Të jenë të kujdesshëm me fëmijën tuaj për herë të parë do të teatër apo kinema. Është e mundur që fëmija, veçanërisht në qoftë se ai ka frikë nga errësira, zapanikuye nga sytë ngadalë venitje dritë.
 • Vizitojnë muzetë dhe ekspozita të jenë të përgatitur për reagimet jashtëzakonshme të fëmijëve. Disa ekspozita nuk mund të pëlqen ato, në mënyrë që ata të gjithë sallë, në mënyrë të hapur dhe në mënyrë të drejtë, të shprehur ndjenjat e tyre, por diçka më tepër vetëm zhytet në shpirtin e fëmijës dhe kategorikisht refuzon rozrydayetsya lënë muze pa simpati gjëra.

 • No Slide fëmijët tuaj në dyqane lodër. Ka shumë tundime, dhe vështirë se një fëmijë deri në 6 vjet për të përballuar me emocionet e tyre (turpi mbi ju dhe në mal).
 • Duke pasur drekë larg nga shtëpia, zgjidhni kafene dhe restorante të ushqimit të shpejtë. Duke pritur për darkë në restorant mund të sjellë veten e tij madje edhe të rriturit, për të thënë asgjë të shqetësuar pesë vjet.
 • Në thelb, ju mund të marrë fëmijën me vete kudo, por të jenë të përgatitur për të lënë një vend interesant në momentin kur fëmija deklaron (ndoshta qan) ishte i lodhur. Provë durimin e tij dhe durim asgjë e mirë zakonisht nuk ka fund.