I padukshëm armik - stresi


 • Çfarë është Stresi
 • Metodat e përballuar stresin


 • Çfarë është Stresi

  Së pari, le të përcaktojmë se çfarë stresin. Nëse ju ponervnychaly, zapiznyuyuchys për të vizituar - nuk është e vështirë. Dhe lotët pas shikuar një film të trishtuar nuk është stresi. Stresi - një reagim të trupit tuaj për të mbingarkesës së përhershme nervore që e tejkalon kapacitetin e trupit.

  Efektet e stresit janë nervozizëm, nervozizmi, lodhje. Ju mezi frenojnë veten time të mos nahrymaty mbi të tjerët - nganjëherë irriton atë. Kjo situatë është shumë e pakëndshme dhe të pakëndshme në aspektin subjektiv, por kjo është e rrezikshme për shëndetin. Në sistemin nervor zhvillon sëmundje shumë të ndryshme: gastrit nga një sulm në zemër.

  Prandaj është e rëndësishme që të jetë në gjendje për lehtësimin e tensionit dhe relaksohuni. Kriteri do të shërbejë shëndetin tuaj - nëse ju me qetësi dhe të mirë, në qoftë se nuk ka probleme me gjumë, atëherë stresi nuk kërcënojnë ju.

  Në stresit tre faza. Së pari ju do me forcat, pastaj të ndjehen të një rritje të paparë të forcës dhe të luftojnë me vështirësi, pastaj lodhje dhe lodhje është e gjitha burimet e trupit. Ky është një reagim i rëndësishëm biologjik që ndihmoi paraardhësit tanë për të shpëtuar nga rreziku. Por në ditët e sotme stres jo vetëm që ndihmon në zgjidhjen e problemeve, por edhe krijon ato. Prandaj, gjatë periudhave të aktivitetit duhet të ndryshojnë relaksim dhe rekreacion.


  Në jetë ka raste kur të vijë koha e duhur për të ndaluar dhe të pushoni. Situata e vështirë në punë e bën të mendoj edhe për biznes në shtëpi - ju shqetësuar dhe të frikësuar nuk përballuar. Grindjet me të dashurin tuaj të marrë të gjithë vitalitetin - duket se jeni duke biseduar në gjuhë të ndryshme. Një gabim i papritur kërcënon të shkatërrojë çdo gjë që ju keni ndërtuar gjatë viteve. Në raste të tilla është e rëndësishme për të ndryshuar qëndrimin ndaj problemit dhe të kërkoni në atë me sytë e ndryshme, "sytë e të freskëta."


  Metodat e përballuar stresin

  Çfarë ndihmon për t'u çlodhur:

 • Shopping;
 • Duke ecur, komunikimi;
 • Procedurat e ujit;
 • Sex;
 • Ushqim të shijshme;
 • Aromatherapy;
 • Oh, dhe në fund drogës.

 • Le ilaçe për të ndihmuar të gjejnë paqen e humbur të mendjes. Arsenal sot qetësuesve i madh dhe ata të gjithë punojnë ndryshe. Nëse keni ndërmend të marrë ilaçe gjatë ditës (e cila është shumë e dobishme në qoftë se puna është një burim i stresit), pastaj i kushtoj vëmendje të të ashtuquajturave droga të veprimeve ditore. Për shembull, kjo do të thotë si Tenoten, nuk do të shkaktojë marramendje dhe letargji. Në anën tjetër, drogës dhe ndihmon të mbledhin forcat e freskëta të fillojë të ndjekjet intelektuale.

  Në që kanë të bëjnë me stresin në kohë për të hequr siklet më të rëndësishëm të brendshëm dhe nervozizmi. Kusht i qetë dhe aftësia për të marrë vendime të informuara - 50% Shkalla e suksesit në zgjidhjen e ndonjë problem.