A nuk ju shkoni në punë - ju humbni shëndetinShkencëtarët australianë kanë zbuluar se efektet më të pakëndshme e të lidhur me punën lëndimit ndodh nëse viktima nuk kthehen për të punuar një kohë të gjatë. Përtaci dhe bezvylazno ulur në rezultat në shtëpi në humbjen e kuptimit të jetës dhe të rrisë rrezikun e kardiovaskular, kancerit të mushkërive dhe të kontribuojë në mendime për vetëvrasje.

Për më tepër, shkencëtarët thonë se papunësia është shumë më e rrezikshme për njerëzit se sa për të punuar në kushtet më të vështira të jetës, dhe vdekshmërisë si rezultat i përtacisë krahasoni vdekshmërisë People tymosur në ditë nga disa paketat e cigareve.

"Për shembull, numri i vetëvrasjeve në mesin e të rinjve pa punë për gjashtë muaj për të rritur dyzet herë - thotë Dr Robin Chase (Robin Chase) në një intervistë me Sydney Morning Herald.

- Ata që ASAP fillojnë të punojnë në lëndimeve të ndryshme industriale ndryshonte shëndet shumë të mirë dhe mungesa e mendimit rreth vdekjes ".

Mjekët, peshon rrezikun e lëndimit të njeriut, shpesh gabimisht ndalojë punën për ata që do të vazhdojnë të punojnë me favore të vogla. Hulumtuesit besojnë se individët e papunë - helm për shoqërinë si ata janë shpesh njerëz të zënë që vuajnë nga çrregullime mendore bëhet alkolikët dhe të varur nga droga. Në vend se të ndiheni keq për ta, ne kemi për të ardhur në secilin prej tyre dhe i pyet se si ne mund të ndihmojë ata të kthehet në punë.


Por mjekët janë të detyruar të na mbështesin.