Jo lumturi pesimizmi


 • Optimizmi mund të mësohet
 • Të jetë optimist

 • Optimizmi mund të mësohet

  Rreth dhjetë vjet më parë, sytë e mi mori një libër. Unë nuk i kushtoj shumë vëmendje për atë, por për disa arsye unë mend të nisej. Titulli është i pe dhe pe në mendjen time gjatë para se unë blerë të njëjtin libër. Autori ishte Martin Seligman, një libër i quajtur "Optimizmi Nxjerra".

  Unë kam qenë gjithmonë i bindur se ata janë të lindur ose optimist apo pesimist, apo diku. Se optimizmi mund të jetë një ngritje, unë disi nuk mendoj edhe. Ideja se një person mund të mësojnë të jenë optimist, unë u intriguar menjëherë.  Dhe tani, dhjetë vjet më vonë, shefi im më këshilloi për të lexuar librin "lumturinë e vërtetë" të të njëjtit Seligman, në të cilën ai shpesh e referuar punës së tij të mëparshme. Kjo spodviglo mua për të duhet të gërmoj në internet dhe për të gjetur më shumë rreth autorit, të gjejnë një specialist i cili ofron trajnime dhe veprat e aplikuar psikologjisë pozitive dhe të bashkohen klasa. Tani unë nuk e kuptoj vetëm se optimizmi mund të mësohet, por gjithashtu e di saktësisht se si ajo duhet të bëhet.

  Trajnimi fillon me optimizëm që ne të dëgjuar atë që ne e përshkruajnë gjërat si të mira dhe të këqija që ndodhin tek ne. Listen - ne jemi të rrethuar nga pesimizmit, atë vetëm kudo!


  Fëmija thotë, "Billy nuk dëshiron të luajë me mua, unë jam një humbës!". Nga të rinjtë dëgjojmë: "Unë baseball keq, sport unë nuk shndrit," nënë e re thotë: "fëmija im është i tillë një i keq, unë ndoshta kam një të keqe". Dhe ne jemi edhe duke folur aq shpesh.

  Por ka deklarata të tjera. Të tilla si: "Unë përballuar me këtë provë, I nxënës të suksesshëm!" Ose edhe steeper, "Op-pa, unë mendoj se kam dështuar prezantimin! Një përvojë e mrekullueshme! »

  Mënyrë që ne zakonisht e përdorim kur përshkruan vendin që na ngjarjeve Seligman quan stilin e interpretimit. Ai gjeti një ndryshim në mënyrën se si optimistët dhe pesimistët përshkruaj ngjarjet e mira dhe të këqija në jetën e tyre.

  Lojtar baseball pesimist përshkruan dështimin e tij sportive si diçka të përhershme, në fakt, vlen për të gjitha sportet. Nëna mendon fëmijë tekave do të zgjasë përgjithmonë dhe ajo tërheq dështimin e saj në të gjitha aspektet e mëmësisë.

  Funny se gjërat e mira ndodhin nganjëherë edhe pesimist, për shkak të tyre si diçka aksidentale, të përkohshme dhe të fokusuar ngushtë. Për shembull, në qoftë se baseball shkon e shtënë e mirë, pastaj (si ai pesimist), ai e konsideron atë rastësi e pastër që përndryshe ai është fat i keq dhe kjo nuk përsëritet.

  Optimistët të vijë në një mënyrë të ndryshme. Nëse dikush nuk arriti prezantim, ai në vend të kësaj plagë mund të shihni në këtë përvojë të mrekullueshme që do të jetë i dobishëm për të në të ardhmen.

  Nëse një student copes mirë me testin, ajo zgjeron suksesin e saj në të ardhmen dhe në të gjitha fushat e jetës suaj studentore. Kam marrë një test - unë jam një student i madh!

  Me pak fjalë, pesimist thotë gjëra të këqija konstante dhe rasprostranyayuschymysya për pothuajse çdo gjë, dhe i mirë - i përkohshëm dhe shumë lokale. Optimist - pikërisht e kundërta.
  Të jetë optimist
  Sipas Seligman, pesimistët kanë mundësinë për të mësuar një optimizëm aftësi. Bëni atë të thjeshtë, le të fillojë me çfarë duhet të bëjmë me vetëdije se çfarë shkon në optimistët intuitive. Mendoni optimist! A atë si ushtrim. Sa më shpejt që këto ushtrime do të ju lënë të gjithë të mirë zërin e pesimist brendshëm brenda ju do të jenë të qetë dhe të qetë ende.  Gjetja dallimet midis optimistëve dhe pesimistëve, Seligman na jep mundësinë për të bërë zgjedhje dhe përcaktuar rrjedhën e jetës së tyre. Kam luftuar për atë që është, në të vërtetë studimet tregojnë se shëndeti njerëz optimistë më të mirë, ata jetojnë më gjatë dhe të arrijë sukses më të madh në jetë.

  Por, më e rëndësishmja, një njeri i mësuar për të vënë të gjithë optimist në një kohë më të lumtur se sa pesimist vazhdueshme. Dhe me këto pika dhe të ndërtuar jetën tonë. Sipas mendimit tim, ajo është me vlerë për të mësuar optimizëm, por mendoni ju?

  Informacion nga artikullin "Mëso për optimizëm."