Dhuna në mes të afërmve


 • Shfrytëzimi i fëmijëve
 • Dhuna në mes të ngushtë

 • Për fat të keq, familja si individ sot nuk mund
  ndjehen të sigurt, në të kriminelit tanishme
  situatë.
  Krimi Rruga bën merak të gjithë, atëherë
  si burgjet tona janë në rritje në numër dhe mbushje pa skilky-
  efekt të rëndësishëm në reduktimin e krimit dhe dhunës, e cila rrezikon
  dorëzohej për ndonjë prej nesh. Kjo situatë ka krijuar stres shtesë
  jetët tona janë të mbushura me stres dhe stresi veçanërisht përforcuar për
  familjet. Sipas të dhënave, fëmijët tanë nuk janë të imunizuar nga
  ndikimi shkatërrues i dhunës. Në çdo vit të vetëm pothuajse 5000

  Fëmijët nën moshën njëzet vjet, vetëm për të vdekur
  armë zjarri dhe më shumë se 112 000 fëmijë nën moshën tetëmbëdhjetë
  vjet areshtovuyutsya për krime të lidhura me dhunën. Çdo dy
  orë vrau një fëmijë. Një në pesë adoleshentë ka thënë:
  se shoku i tij gjatë vitit të kaluar kanë sulmuar me thikë ose
  armë.


  Shfrytëzimi i fëmijëve

  Ndërsa në qoftë se nuk është e mjaftueshme, dhunës në familje - dhunë në mesin e anëtarëve
  familje në shtëpitë tona si një zjarr shpërtheu. Sekretari për biznesin
  Shëndeti dhe Çështjeve Sociale (Sekretari i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore) Donna
  Shalaev, e përshkroi dhunën në familje si një krizë, murtaja, epidemive të sëmundjeve dhe


  që jetojnë terrorizmi në shtëpitë tona. Raportimi
  rastet e shqetësimit apo neglizhencës së fëmijëve të raportuara nga
  Shërbimet e mirëqenies së fëmijës, u rrit me 18%. Shfrytëzimi arsye ose
  duke injoruar ato është abuzimi i drogës në mesin e
  familje, varfëria dhe stresi ekonomik, dhe mungesa e
  aftësitë prindërore.


  Dhuna në mes të ngushtë


  Byroja e Statistikave të Drejtësisë të Departamentit të Drejtësisë Shtetet e Bashkuara (Byroja e Statistikave të Drejtësisë të Departamentit amerikan të Drejtësisë) mbledh
  statistika mbi dhunën mes miqve të ngushtë. Njerëz të afërt me
  këtu si një bashkëshort, ish-bashkëshort, miqtë intime dhe të dashurën.

  Dhunë
  midis afër kryesisht prek gratë. Me dhunshme
  krimet kundër grave - 21% është bërë i afërt
  njerëz, me vetëm 2% të krimeve të dhunshme
  kundër burrave është bërë i afërt. Në 1996, më shumë se 1800 ishin vrasësit
  i vendosur të jetë i afërt, dhe pothuajse 75% e viktimave ishin gra. Megjithëse
  Dhuna në familje ul, ajo është pak ngushëllim. Në 1996
  , Gra pëson 840 000 përdhunimet, sulmet seksuale,
  Grabitja me rrethana të komplikuara dhe sulme në duart e një
  afër. Burrat ishin viktima të krimeve të dhunshme 150 000,
  familje të përkushtuar. Pjesa më e madhe e dhunës në familje kishin më

  Femrat mes moshës gjashtëmbëdhjetë dhe njëzet e katër vjet, dhe një pak
  më shumë se gjysma e grave që janë viktima të afërmit e dhunës jetuar në
  shtëpi me fëmijët nën moshën dymbëdhjetë.

  Për fat të keq, shumë nga këto krime janë
  i panjohur. Vetëm rreth gjysma e rasteve të ngushtë dhunës
  tha policia. Arsyeja më e zakonshme pse viktima
  nuk vijnë në kontakt me policinë, ishte se, sipas viktimave të kësaj
  biznes privat, apo të kenë frikë nga hakmarrja ose nuk besoj se policia
  në gjendje të bëjë asgjë në lidhje me incidentin. Ironia
  se 38% e çifteve me precedentë të dhunës ishin të divorcuar ose

  jetojnë të ndarë për dy vjet. Siç mund mend, ata që
  Dhuna kryen kundër të dashurit nuk është më e vlefshme
  anëtarët e shoqërisë. Në fakt, në mesin e atyre që ishin në burg,
  78% kishin një të kaluar kriminale, edhe pse ajo nuk ishte domosdo dhuna
  drejt mbylljes. Dyzet për qind ishin të ulur në burg i dënuar i
  Krimi i dhunshëm kundër familjes kishte një bindje për
  veprat penale në kohën e krimit; 20% ishin në
  provës, 9% ishin arrestimin podpodpiskoy shtëpi, dhe kanë qenë më pak se 10%
  lirohet me kusht apo të lëshuara në gjykatë. Më shumë se gjysma shërbejnë

  dënimet për krimet e dhunshme kundër familjes së përdorur
  droga ose alkooli ose të dyja në kohën e incidentit. Njeri
  që i pëlqen për të luftuar zakonisht ka vetëbesim të ulët,
  tradicionale sex-rolin-pritjet, xhelozi, nevoja
  Kontrolli i abuzimit të dhunshëm dhe të familjes, e cila
  jashtë, dhe një tendencë për të fajësuar të tjerët.

  Dhuna në familje mund të marrë forma të tjera. Qendra Kombëtare për Dhunën në Familje (Qendra Kombëtare Burimore për dhunën në familje) përcakton
  ata si abuzim seksual (duke detyruar një partner për t'u bashkuar
  seksi, ai nuk dëshiron të), emocional

  Abuzimi (e quajtur emrin, shuarje, frikësim dhe persekutim) dhe
  abuzojnë vlerën e tyre (abuzim ekonomik).

  Informacion nga artikullin "stresor në familje."