Pse shkoni në një psikolog


 • Shkuarja në një psikologu - fatin e dobët
 • Çfarë do të psikolog?
 • Çfarë do të bëni në pranimin dhe pas?
 • Si mund të dini se psikolog është e drejtë për ju?
 • Kur nevojë për ndihmë psikolog
 • Për çfarë nuk do të shkojnë në një psikolog


 • Në ende pranuar se një psikolog ose
  Terapist të aplikojnë njerëzit vetëm mendërisht të sëmurë. Psychotherapeutist
  vë shenjën e barazimit për një psikiatër, dhe një njeri i cili zgjidh problemet e saj me saj
  ndihmojë, shikoni me dhembshuri, mos kuptuar pse shpenzojnë para për diçka që
  mund të merret falas nga shishet e verës dhe një mik. A është ajo për
  rast? Kur dhe pse kjo ka kuptim për të shkuar në një psikolog?
  Shkuarja në një psikologu - fatin e dobët

  Krejt në të kundërt! Të varfërit do të jenë të frikësuar për të fundit
  specialist otkrovennychat, sinqerisht duke besuar se të kërkoni ndihmë
  gjë e padenjë për të përballuar vetë. Por çfarë do të bëni nëse ju
  forcë dhe shpesh të stomakut dhemb? Le të rrëshqitje çështje apo janë duke aplikuar
  te mjeku? Terapist - në thelb, të njëjta mjeku si një gastroenterologist ose
  kirurg, ai jo vetëm që shëron trupin dhe shpirtin. A ndjeni shpirtin tuaj, psikikë
  netsinnyh kështu që ajo nuk duhet të trajtohet, duke i dhënë mundësi
  lënduar dhe rrjedh gjak?


  Çfarë do të psikolog?

  Mit i mëparshëm është i bazuar në hidhërimin moshën e vjetër


  Përfaqësimi i thelbit të psikologut. Besohet se, duke ardhur në pritjen
  njerëzit flasin për problemin tuaj, dhe pastaj dëgjoni këshilla profesionale.
  Kjo është, ai do të thotë, çfarë të bëni për ta bërë atë më mirë. Nëse ju i përmbushni
  kjo është një psikolog, këshilla jonë për ju, të drejtuar prej saj të gjitha këmbët! I vërtetë
  profesional bëhet kokën tuaj, sepse qëllimi i tij - për të ju ndihmojë
  të mësojnë të mendojnë për veten e tyre, jo duke u mbështetur në përvojën e të tjerëve, dhe për ndjenjat e tyre dhe
  dëshira. Një psikolog i mirë nuk do të jetë ndërgjegjja juaj dhe ju nuk do të vlerësohen. Ai
  vetëm të ju ndihmojë të i kushtoj vëmendje për nevojat tuaja dhe të shpejtë
  në çfarë mënyra që ju mund të ndihmojnë veten e tyre.

  Por duke punuar mbi problemin ju
  vetë.


  Çfarë do të bëni në pranimin dhe pas?

  Getting një takim me një terapist, ju do të flasim për
  çfarë ke. Me ekspertin ju bërë të mësojnë për të dëgjuar e tyre
  ndjenjat, të përballen me frikën dhe vetë-dyshim. Ju do të
  të marrë disa "detyrat e shtëpisë" për qëllim për të më mirë veten e tyre
  kuptoj. Psikoterapia - një mënyrë për njohjen e vetë. dhe kushdo që shkeli në të,
  duke zbuluar botën e mrekullueshme të shpirtit të tij, ashtu interesante se
  shkojnë në këtë rrugë kurrë nuk do të duan. Një njohje vetë të çon në
  të përmbushur nevojat e tyre, dhe kështu - për fat të mirë.

  A doni të
  bëhen më të lumtur?


  Si mund të dini se psikolog është e drejtë për ju?

  Nëse ju mendoni besimin në terapist nëse, pas
  Seanca ju të merrni më të lehtë, më të lumtur se të bëni ndonjë zbulime, në qoftë se ju
  të ndjehen në gjendje të gëzuar - kjo është specialist i drejtë. Sigurisht, jo gjithmonë rasti
  ky është rasti. Por vetëm mund të them këtë: në qoftë se pas një takimi me
  psikolog ju ndihen të përulur dhe lyhet në qoftë se ju mendoni se
  ju trajtuar pa respekt, ju vlerësojnë dhe dënojnë në vend
  mbështetje - është pikërisht psikolog, i cili nuk duhet të vazhdojë
  punë.


  Kur nevojë për ndihmë psikolog

 • Nëse
  ju keni përjetuar një humbje të madhe, ju thjesht nuk mund të ndalet dhe të brengos
  derdh asnjë lot.
 • Nëse
  ju mendoni se me gjithë mirëqenies të të jashtëm "diçka është e gabuar".
 • Nëse
  ju filloni për frikë nga mendimet, ndjenjat dhe reagimet nuk e kuptojnë se
  ju do.
 • Nëse
  ju mendoni se ju jeni duke ecur në qarqet dhe nuk mund t'i shpëtojë nga ajo, nuk
  imagjinoni se çfarë tjetër mund të bëhet për të ndryshuar një ekzistuese
  situatë.
 • Nëse
  ju jeni të shqetësuar se ju ndiheni i trishtuar, i keq apo i trishtuar për asnjë arsye.

 • Për çfarë nuk do të shkojnë në një psikolog

 • Nga
  këshilla se si të jetojnë dhe çfarë të bëni. A është kjo që ju do të vendosni
  vetëm, por nga terapisti.
 • Nga
  mjet magjik që në çast do të bëjnë të lumtur.

 • Nga
  në mënyrë për të zhvendosur përgjegjësinë për jetën e tyre dhe të ndodhin në të
  Ngjarjet në supet e njerëzve të tjerë. Shpesh kjo tingëllon si "Bëni mua
  diçka që unë ndjeva më mirë. "
 • Nga
  në mënyrë që të ndryshojë atë vetë dhe të tjerët dhe botën.