Në mbrojtje të pesimizmit


 • Rreth optimistët dhe vdes
 • Çfarë e bën përvojën e

 • Rreth optimistët dhe vdes

  Gjithmonë menduar se të jesh optimist është shumë më e lehtë se një pesimist. Dielli shkëlqen ndritshme, problemi lehtësisht humor zgjidhur është e shkëlqyer - kjo është më e lehtë për të jetuar në një fjalë. Myself Unë patjetër të atribuojnë në kategorinë e njerëzve optimiste menduarit, ju falënderoj për se prindërit e tij të pakujdesshëm. Dhe kurrë nuk e kaloi mendjen time idenë se një tjetër mënyrë e të menduarit gjithashtu ka të drejtën e plotë për të ekzistuar.

  Unë kam qenë në një besim të gëzueshëm se avantazh mbi pesimist optimist është i pamohueshëm. Por kohët e fundit kuptova se saj gjithmonë i bezdisshëm "ngarkuar" mik shumë më tepër se ajo e bëri.

  Dërgo mendoj internet për të parë përmes yjet mendoni rreth saj.

  Kjo është e drejtë! Ndër cilësitë negative që sjell karakterin tim Jupiteri është optimizmi i tepruar (kurrë nuk do të kishte menduar se ajo mund të jetë një tepricë), dhe për Varya, mikut tim, ndikimet melankolik hënë dhe e shton karakterin dhe ndjeshmërinë e saj të pesimizmit. Në përgjithësi, ne kemi një marrëdhënie të ndërlikuar që kërkon punë të vazhdueshme shpirtërore.

  Por seriozisht, pastaj u përpoq të imagjinohet komunikimin tonë si ajo e sheh mikun tim, unë e kuptoj në mënyrë të përkryer shkakton acarim të saj. Bezdisur patjetër nervor, dhe kështu, me sa duket, është se optimist në pothuajse ligjërisht ka të drejtë të ndihen acarim relativisht pesimist.


  Por imagjinoni përjetuar acarim dobësitë, tashmë pothuajse gjithmonë i trishtuar kur të përballen me konstante keqkuptimeve një e optimist.

  Një numër i ankesave miku im, sipas mendimit tim, është e pafundme. Unë, si unë mund të, unë të përpiqet për të inkurajuar atë për të bindur se ne nuk duhet të marrë çdo gjë në mënyrë të ngushtë në zemër dhe problemet e vogla të tanishme nuk janë të denjë për përvojat botërore. Por të dashurën time "çdo muaj" ofenduar, e konsideruar atë justifikime boshe. Atëherë unë kuptova se ishte më optimist, nëse problemet ndihmojë këto fraza, klishetë. Vari ata nuk kanë nevojë për inkurajim atë vetëm bezdisshëm. Ajo vetëm duhet të dëgjojnë dhe të thonë: "Po-ah ... problem ... Unë nuk e di çfarë të them."

  Pastaj ajo reveling në e ardhshme e tij "mjerim" është për të ardhur keq dhe të kënaqur.

  Çfarë e bën përvojën e

  Megjithatë unë mund arbitrarisht ironike për të dashurën e tij, por përvoja ime - kështu që çfarë që i varfër - tregon se optimistët nuk është i lumtur apo i suksesshëm në jetë. Varia për fat të mirë i martuar, i suksesshëm në profesion, vajza rritet. Dhe, në fakt, qëndrimi i tij në jetë, në të cilën ajo gjithmonë të ketë probleme të mundshme, kryesisht ndihmoi atë.

  Për shembull. Nëse ju do me një fëmijë në lumë në 04:00, Varia javë është një listë e domosdoshme.

  Unë nuk e di se çfarë është ajo që ai po bën, por lista është dy fletë. Nga ana tjetër, frika e kataklizëm të mundshëm botëror, ajo kurrë nuk do të jetë në situata të papritura. Në fund të fundit, në rastin e shiut ajo ka mantel-tendë në pushtimin rastit LOCUST - një llak e karkalecave në rast lakmi u hap papritmas - një shportë të madhe të ushqimit.

  Ndërsa në jetën time ka pasur situata ku, nxiton optimizëm avull, unë mendoj për gjërat nuk prorahovuvala të gjitha skenaret e mundshme, dhe ajo sillej probleme. Një njeri e quan të përgjithshme apati optimizmin tim të drejtpërdrejtë, thotë se pengesë e saj shefin e tim dhe thotë se ky optimizëm zakonisht është e shoqëruar rozhlyabanist, ndërsa pesimizmi - pedanteri.  Por unë nuk e besojnë atë dhe ende mendoj se unë jetoj më e lehtë. Just kidding. Në fakt, unë mbivlerësohet fort qëndrimin e tyre ndaj optimistët dhe pesimistët, dhe unë mendoj se marrëdhëniet tona komplekse me Varya, që kërkon punë të vazhdueshme shpirtërore, për shkak të rivlerësimit mori era time të dytë.

  Informacion nga nenet Natalie Gay "Ose një avantazh të veçantë mbi pesimist optimist?".