Ndoshta lumturia në një martesë e komoditet


 • Pavarësisht nga rrethanat
 • Efekti qetësues i martesës
 • Ndjenjat e lindjes
 • Shanset e barabarta për gëzim në seks
 • Lidhja shpirtërore

 • Pavarësisht nga rrethanat

  Fjala "martesë për interes" në thirrjet e shumta për të pasur parasysh parë (negativ) kinoobraziv letrare dhe: vajzë nusja merr martuar pa dashuri; Ugly Betty martuar aventurier duke shpresuar për të përdorur lidhjet e saj dhe para ... Por është një komponent i rëndësishëm ekonomik në marrëdhëniet e bashkëkohësve tanë? "Disa çifte të martohen, në dritën e rrethanave mbizotëruese, - thotë psikoterapist Viktor Makarov - përkundër mungesës së dashurisë dhe kundërtën si të përbërë privatësinë."

  Historia nuk është aq e rrallë: vite shkoj me, zhgënjim zemra shtua dhe princ mbi një kalë të bardhë ose një zonjë e bukur si zareklis na takuar në jetë. "Pastaj në kërkimin tim për një person tjetër, ne shpesh preferojnë një përpjekje minimale të përbashkët të gënjeshtërt për të gjetur njeriun e përsosur" - Viktor Makarov vazhdon.

  Ne jemi dakord për një aleancë me ata që do të jenë së bashku të paktën të rehatshme dhe të qetë si më - interesante. Realizimi se tjetër mund të japë një ndjenjë të dhe (ose) rehati emocionale materiale, për disa prej nesh të mjaftueshme për të kompensuar mungesën e një palë e dashurisë romantike, dhe mori një "martesë-miqësore."


  Efekti qetësues i martesës

  Bazat për një martesë të lehtësi mund të jenë shumë të ndryshme. "Njeri i pasigurt në vetvete që është e vështirë për të marrë në kontakt me njerëz të cilët mund të aspirojnë për martesë në ndihmën e partnerit të tij për të zgjidhur problemet e komunikimit në shoqëri, - shpjegon psikologu Olga Dolgopolov. - Një tjetër arsye e rëndësishme është e nevojshme për të filluar që jetojnë ndaras nga prindërit e tyre ... "Dhe ende, martesat më të kujdesshme kanë tendencë për ata që mbijetuan prindërit divorcin e tyre (dhe ata njerëz sot janë gjithnjë e më shumë) dhe u rrit në një familje ku ishin të ftohtë, Marrëdhëniet pezulluara me nënën e tij. "Fëmijët vuajnë nga një mjedis të tillë - thotë Olga Dolgopolov - dhe në disa pika thjesht" të fikur "ndjenjat e tyre ... ata të përshtaten, të mësojnë për të mbijetuar, të llogaritur pozicionin dhe marrëdhëniet me të tjerët."

  Por pse të hyjë në marrëdhënie formale martese domosdoshmërisht rregulluar në letër?
  Në respekt tonë mendjet martesës mendjes dhe besueshmërinë. Por, mbi të gjitha, është e rëndësishme për përcaktimin fillestar, shpesh i formuar në fëmijëri: nëse një person beson se vetëm një familje mund të ndjehen të lumtur, ai do të kërkojë të gjejnë gjysmën e tyre, shpesh duke shtyrë mënjanë emocionet dhe udhëzuar të shëndetshme kuptim.
  Ndjenjat e lindjes

  Çfarë të ardhme i pret ata që guxojnë të martohej pa dashuri? "Rreziku në marrëdhënie, jo një shkëndijë ndjenjat gjallë, është se me kalimin e kohës, të paktën një nga partnerët mund të jetë i zhgënjyer në një bashkim të tillë - tha Viktor Makarov.

  - Ndjenja e mërzitur përsëri në gjendje të shtyjë atë në kërkim të idealit të tij ". "Unë kisha një shërbim të gjatë romancë - thotë Oksana 34-vjeçar. - Këto marrëdhënie të pasionuar me një koleg të martuar shteruar plotësisht mua, kështu që kur u takova Michael, unë shpejt ra dakord të martohej me të. I menduan këtë: apartament bukur, lule, dhurata ... Për vite ne jetojmë së bashku, dhe ai ishte shumë e dobishme për mua. Midis nesh nuk ka probleme financiare, ka argumente, por ... unë dëshpërimisht humbasë. "

  Megjithatë, jo të gjitha martesat përfundojnë në zhgënjim mendore. Pas nëntë viteve të martesës me Alexander Lyudmila besim në forcën e bashkimit të tyre: "ndjenjë erdhi në jetën time diku në vitin e tretë, kur të gjitha ligjet klasike të martesës duhet të vijë kriza e parë.

  Me mua është pikërisht e kundërta ka ndodhur, dhe tani ne jemi të dy shumë të vlerësojmë marrëdhëniet tona. "

  "Kjo ndodh se pas pak vitesh të martesës, një marrëveshje martesë që dalin marrëdhënie e vërtetë sensual - thotë Viktor Makarov. - Ashtu si martesë romantike gjatë viteve shpesh bëhet formal, i matur. Fakti që "të ndjeshme" e ndjekur nga partnerët ndaj njëri-tjetrit. " Ata kishin pasion të zjarrtë, por ato dashuri të njohur rrjedhin nga hapat e qëllimshme për një qëllim. Kjo përvojë, të cilat nganjëherë kanë arsye për të zili.
  "Shanset për një të ardhme të ndritur në bashkimin e dashurisë dhe mendje në thelb i barabartë - thotë Olga Dolgopolov.

  - Dhe në fakt, në të dy rastet, partnerët mund të qëndrojnë së bashku me njëri-tjetrin për shumë vite, por mund të largohet shpejt. Gjëja kryesore në çdo marrëdhënie familjare - të marrë partnerin tuaj për atë që është: diçka të tolerohet, të dhënë diku, të përpiqet të jetë i sinqertë dhe i hapur me njëri-tjetrin. Dhe pastaj në një marrëdhënie çift, si në rastin e Aleksandrit dhe Lyudmila, të bëhet i pjekur është i lindur "ne", por ajo ka dy të barabartë "i" - me pikëpamjet e tyre, zakonet dhe zë ekspresive ".

  Shanset e barabarta për gëzim në seks

  Në një marrëdhënie, bazuar në dëshmitë e arsyes mund të jetë ndjenjë, por që të ndodhë e njëjta me dëshirën seksuale?

  Shumë priren të mendojnë se nëse një martesë parapriu intimitet pasionuar, jeta seksuale e një palë të tillë është i ngopur.
  Por shumë ekspertë besojnë se një përfaqësim të tillë të idealizuar. "Pa marrë parasysh se çfarë premisë mosha-e vjetër për martesë - në harmoni seksualitetin nuk ndikon atë shumë - sigurt Elena Egorova gjinekolog. - Për shkak se këto dy lloje të çifte të ndryshojnë vetëm në historinë e takimit, por jo historia e të jetuarit së bashku. Çdo marrëdhëniet seksuale mund të përmirësojë në qoftë se ata duan për të sjellë të dy takohen njëri-tjetrin dhe të lejojë veten për të diskutuar se si të mirë për të bërë atë. "

  Ajo rezulton se sindikatat "kontraktuale" janë edhe më të fortë se sa ato që janë ndërtuar në një të vetme (dhe, siç rezulton, i brishtë) Baza ndjenjat dashuror.

  Pra, a ka dashuri e mjaftueshme dhe mbi të gjitha bazë e besueshme për jetën familjare? "Pasioni në shikim të parë na tërheq të përtacisë shpirtërore, - francez psikiatër dhe familja terapist Jacques-Antoine Malarevich. - Kapur impuls të pandërgjegjshme të ndjenjave të tij, partnerët besojnë se, tani që ata e donin njëri-tjetrin aq shumë, bashkimi i tyre është thjesht të dënuar të suksesit. Por kur pasion subsides natyrisht, marrëdhëniet janë në një fazë të re të zhvillimit ... dhe të fillojnë për të marrë të lirshme pa mbështetjen e vetme, e cila mbahet ende. "
  Lidhja shpirtërore

  "A nuk e kundërshtojnë këto dy lloje të martesës - tha Viktor Makarov - sepse vetëm bilanci i komponentëve emocionale dhe intelektuale bën ndonjë martesë të lumtur apo të palumtur."

  Nuk ka asnjë aleancë e suksesshme e komoditet pa ndjenja si nuk ka aleanca të forta dhe të duash pa arsye. Kjo është diktuar kryesisht nga natyra e martesës, si një formë të kontratës sociale (me detyrimet e caktuara të ndërsjella), ajo në mënyrë të pashmangshme sjell në komponentin partner marrëdhënie racionale. Edhe ata prej nesh që janë absolutisht të bindur se zgjedhja është bërë për dashuri, në mënyrë të pandërgjegjshme duke riprodhuar martesën qark racional.
  Secili prej nesh ka idenë e vet të modelit ideal i familjes - prindërit e huazuara ose në ndonjë mënyrë tjetër. Nëse ideja e partnerëve të pajtueshme, martesa e tyre ka të ngjarë të jetë e suksesshme në qoftë se këto modele janë në konflikt, marrëdhënia martesore mund të mbetet formal, secili prej të dyve dhe do të jetojnë jetën e tyre.

  "Çdo bashkim ndodhi - për dashuri apo mendjes - përfunduar një angazhim të thellë - përfundon Viktor Makarov. - Kjo është ndjenjë përfundimtar të vërtetë të frytshme dhe shumë më i pasur se pasioni të fortë dhe dashurisë romantike ".

  Informacion nga neni "martesave të suksesshme ... në" "Llogarit" e duhur.