I fortë nëse ju keni familje
Kur sociologët pyesni njerëz rreth botës për të të treguar në lidhje me shenjat e një familje të fortë, të gjithë i quajtur të njëjtën gjë. Këtu janë gjashtë shenja që shënojnë njerëz të çdo kulture.

 • Miratimi dhe kujdes. Njerëzit në familjet e forta tenderly kujdesen për njëri-tjetrin, pa marrë parasysh sa e vështirë periudha ata duhet të durojnë. Ata nuk kanë frikë për të treguar dashurinë e tyre me të gjitha mjetet në dispozicion.
 • Interes dhe angazhim. Anëtarët e familjeve të forta janë të angazhuar për njëri-tjetrin dhe janë të gatshëm të investojnë kohë dhe energji në aktivitete familjare dhe asistencë për anëtarët e familjes. Ata nuk ju lejojnë të punoni apo hobi të bëhet më e rëndësishme se mundësia për të kaluar kohë me familjen e tij.

 • Bashkëveprim pozitiv. Orientuar familje të suksesshme të zgjidhur ndonjë problem në komunikim, si të kuptuarit dhe aftësinë për të negociuar çojë për të gjetur më shpejt zgjidhje për problemet e familjes. Për më tepër, njerëzit e forta familjare është gjithmonë një shans për të biseduar me njëri-tjetrin dhe për të dëgjuar tjetrin - të paktën në mënyrë që të qëndrojnë gjithmonë afër.
 • Aftësia për të shijuar kohën e kaluar së bashku. Studimi, i cili i përfshirë pesëmbëdhjetë shekuj studentët treguan se shumica e fëmijëve të vlerësojmë mësimet e përbashkëta me prindërit. Ata thanë se familja e lumtur - kjo është ku të gjithë të lumtur të kalojnë kohë së bashku, çfarë nuk do të duhet të merren me të.


 • Paqe e mendjes. Nga gjendja e mendjes varet nga aftësia e personit për t'u kujdesur për të tjerët, për të ndarë ngrohtësi dhe pjesëmarrjen dhe tregojnë dashuri. Kjo është ndjenjë e fuqisë që lejon për të kapërcyer veten e tyre dhe me sukses të merren me të metat e përditshme të vogla. Paqe e mendjes jep aftësinë për të paguar vëmendjen për gjërat me të vërtetë të vlefshme, jo rozminyuyuchys mbi Financiare dhe kalimtare.
 • Menaxhimi i suksesshëm krizë dhe funksionimi efektiv i familjes stressom.Krepkie, në kundërshtim me nocionin e vendosur, nuk kam ndonjë imunitet të veçantë për stres dhe krize, por disa familje fillojnë të slide off poshtë pjesë të vogël e parë e vogël e problemeve dhe vështirësive.

  Në një familje të fortë të gjithë të mbështesin njëra-tjetrën vazhdimisht, duke u përpjekur për të shmangur vonesa dhe vonesa probleme duke e bërë. Ata e dinë se si për të parandaluar probleme dhe të punojnë si një ekip kur vijnë kohë të vështira.
 • Mund të ju përgjigjem "po" për shumicën e këtyre pyetjeve?

  Miratimi dhe kujdes

 • Ju kujdeseni për njëri-tjetrin?
 • Have fun me ju?
 • E respektojnë familjen tuaj të gjithë fëmijët, pavarësisht nga mosha?
 • A fëmijët tuaj një ndjenjë e humorit?
 • A ju pëlqen të bëra shaka rreth me fëmijët?
 • Interes dhe angazhim

 • ju besoni fëmijët tuaj?
 • A keni gjithmonë të sinqertë me fëmijët?
 • Reliable Jeni babai im?
 • ju merituar besimin e fëmijëve të tyre?

 • ju kushtoj vëmendje për ndjenjat e fëmijëve?
 • Bashkëveprim pozitiv

 • Ndani ndjenjat tuaja me ju fëmijët?
 • A jeni duke biseduar me fëmijët komplimentet?
 • A jeni duke u përpjekur për të shmangur akuzat dhe fëmijët turp?
 • Mund të bëni kompromise në momente të vështira arsimor?
 • Mund të ju me respekt të dëgjoni fëmijët?
 • Aftësia për të shijuar kohën e kaluar së bashku

 • Ju kalojnë shumicën e kohës të cilësisë me fëmijët?
 • Sa shpesh ju të argëtohen me fëmijët?
 • A ju pëlqen fëmijët dhe të varur?
 • si ju vetëm të jetë fëmijë në komunitet?
 • Paqe e mendjes

 • A mund të naditysya fëmijë për mirë?
 • A mund të besoni fëmijët më mirë dhe njerëzit?

 • A mund të duan dhe të tregojnë dashuri? Dhe fëmijët?
 • A fëmijët tuaj si me vlerat tuaja të jetës?
 • Menaxhimi i suksesshëm kriza dhe stresi efektive të punës

 • A mund të shikoni sjelljen e tyre për shkak të nevojave në ndryshim të fëmijëve?
 • Fëmijët: ju jap një shembull të gaz në çdo situatë?
 • A jeni gati për ndryshimin e papritur?
 • A ju e perceptojnë një situatë stresues si një mundësi për të ndryshuar dhe shans për të bërë jetën më të mirë?
 • Tani pyesni fëmijën tuaj për të riu për t'iu përgjigjur pyetjeve të mëposhtme.

  Miratimi dhe kujdes

 • Do të kujdesen për njëri-tjetrin në familjen tuaj?
 • Është interesante të kalojnë kohë me prindërit tuaj?
 • A prindërit respektojnë ju dhe e drejta juaj për jo si ata?

 • A prindërit tuaj një ndjenjë e humorit, ata bëjnë shaka në kompaninë tuaj?
 • kënaqur keni mundësi të kaloni mbrëmje tuaj me prindërit?
 • Interes dhe angazhim

 • prindërit besoni ju?
 • A duhet prindërit them ju të vërtetën?
 • varet nëse ju jeni nga prindërit (ne nuk jemi në varësi të materialit, por emocional dhe mendor: A mund të mbrojë vendimin tuaj për prindërit ose ju duhet të pajtohem me atë që ata e gjykojnë të arsyeshme)?
 • A keni besim prindërit?
 • A interesuar prindërit në ndjenjat tuaja?
 • Bashkëveprim pozitiv

 • A ka thënë prindërit për ju për ndjenjat tuaja?
 • Përgëzoi ose kanë prindërit? A jeni duke marrë komplimente prej tyre?

 • A prindërit marrin parazgjedhur anën tuaj kur ju flisni për gjendjen e vështirë në të cilën goditur?
 • A e di prindërit tuaj si ju shkoni me një kompromis?
 • A prindërit tuaj e di se si nga afër ju dëgjoni?
 • Aftësia për të shijuar kohën e kaluar së bashku

 • Provoni nëse prindërit shpenzojnë me ju sa më shumë% D BP
  0? Mena?
 • Një prindërit bashkuar ose klasa tuaj në qoftë se ju nuk do mend?
 • Si ndiheni me fat në qoftë se ju keni një familje?
 • Paqe e mendjes

 • Mund të ju dhe prindërit tuaj shpresoj për mirë në çdo situatë?
 • A ka familja juaj beson në diçka që ju gjithmonë të përballen me të gjitha trazirat e?
 • Është dashuri në familjen tuaj?
 • A keni interesa të përbashkëta me prindërit e tyre?

 • Menaxhimi i suksesshëm kriza dhe stresi efektive të punës

 • A e di prindërit tuaj se si të shpejt të përshtaten me kushtet e ndryshimit të jetës?
 • A e di prindërit tuaj se si të gëzojnë jetën?
 • A janë prindërit tuaj të re?
 • A ju kanë tendencë për të marrë parasysh stresin si një mundësi për të ndryshuar diçka në veten tuaj?
 • Krahaso përgjigjet tuaja me përgjigje të riu. A ju punoni për të bërë?