Mitet dhe idetë e gabuara në lidhje me dhuratat Venusit


 • Miti 1
 • Miti 2
 • Miti 3
 • Miti 4
 • Miti 5
 • Miti 6
 • Miti 7

 • Miti 1

  Seksi oral është i sigurt.
  Kjo është e gabuar. Sëmundjet Bolshinstvovenericheskih transmetuara nga seksi oral pa prezervativ. Megjithatë, duhet theksuar se ndërsa rreziku i infeksionit është më e ulët se gjatë marrëdhënieve seksuale në vaginë.

  Miti 2

  Kontaktys seksuale burrë të martuar (ose grua) nuk është e lidhur me riskomzarazheniya sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Seks me një burrë të martuar (ose grua) nuk përjashton rrezikun e infeksionit. Sepse sëmundja është neredkovenericheskie bessipmtomno (sidomos në gratë). Njeri Prietom dhe në dijeni të sëmundjes, e cila do të mund zarazitsyamnoho vjet më parë.  Miti 3

  Kontakt seksual me persona kotoryhperiodicheski testuar për sëmundjet seksualisht të transmetueshme (punëtorëve tregtinë, prodhimin e ushqimit, bazuar fëmijë të dytë, dhe kështu me radhë. F.) nuk janë të lidhura me riskomzarazheniya sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Është e vështirë për të pranuar.

  Së pari, disa sondazhe masive përfshijnë ndot vetëm përgjithshme dhe teste serologjike për sifiliz.

  Kjo mund numër lehtë propustittselyy i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme (klamidia, mycoplasmosis, ureaplasmosis, infeksion viral), të cilat mund të ndodhin pa ndryshime në obschemmazke. Së dyti, një ekzaminim i tillë është shpesh kryhet formalisht apo edhe "praktikisht".

  Miti 4

  Shumë seksualisht të transmetueshme infektuar boleznyamimozhno në pishina apo duke përdorur një banjo të përbashkët.


  Ajo nuk është. Patogjenët sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë mjedis shumë neustoychivyvo. Jashtë trupit, ata vdesin shpejt.

  Përveç kësaj, organizmat individuale zakonisht nuk shkaktojnë sëmundje. Dlyazarazheniya nevojë për një numër shumë më të madh të mikroorganizmave që mund të hyjnë në trup vetëm përmes kontaktit seksual.

  Mif5

  Douching menjëherë pas seksit mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e kontraktuese sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në femra. Idetë Posovremennyeye, douching nuk do të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve zarazheniyavenericheskimi. Për më tepër, ajo promovon patogjene në të sipërme femra komplikime gjenitale sposobstvuyarazvitiyu (inflamacion të mitrës, dhe mitër).

  Duhet të theksohet se douching është një faktor rreziku për Gardnerella.

  Mif6

  Urinim dhe larje organet gjenitale menjëherë pas seksit mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e kontraktimit sëmundjet seksualisht të transmetueshme në meshkuj. Rreziku i infeksionit mund të reduktohet disi, por sa - është i panjohur. Dëmtimi nga masa të tilla parandaluese janë. Megjithatë, duke u mbështetur në efektivitetin e tyre nuk është e nevojshme. Mësoni më shumë për parandalimin shih. Seksion Parandalimi pas marrëdhënieve seksuale të rastit

  Miti 7

  Parandalimi përdorur chlorhexidine është një metodë e besueshme e parandalimit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Kjo është një metodë shumë e besueshme.

  Ai nuk ka dhënë ndonjë garanci. Përveç kësaj, gratë me ujitje chlorhexidine promovon dysbiosis vaginale - të ashtuquajturin Gardnerella.

  Mif8

  Në prezervativëve janë hapje të aftë për të kaluar HIV dhe patogjene sëmundje seksualisht të transmetueshme. Ajo nuk është. Studimet moderne shkencore tregojnë qartë se përdorimi i prezervativëve latex pripravilnom besueshme të mbrojtur kundër HIV dhe patogjene sëmundje seksualisht të transmetueshme.