Mitet martesës ndërkombëtare dhe realiteti


 • Miti i parë: në qoftë se ju nuk e dini një gjuhë të huaj të përkryer, ju nuk mund të martohet me një të huaj
 • Miti i dytë: të martohet me një grua të huajit duhet gjithmonë të jenë të rinj dhe të bukur

 • Miti i parë: në qoftë se ju nuk e dini një gjuhë të huaj të përkryer, ju nuk mund të martohet me një të huaj

  Praktika tregon se aftësitë minimale gjuhësore të mjaftueshme për të filluar marrëdhënie. Më tej, në qoftë se ka simpati reciproke, ajo shpejt zhvillon atë në kartë. Dhe në qoftë se në fund do të nënshkruhet martesën, duke jetuar në mesin e native speakers, të studiuar akoma më të lehtë ... Në përgjithësi, femrat janë më të afta të gjuhëve sesa meshkujt, si i lidhur me këtë proces jo vetëm të kapaciteteve tuaj mendor, por shumë intuitiv, vizual dhe metoda të tjera jo-verbale të perceptimit ...


  Sigurisht, ne - një gjë shumë e rëndësishme. Por në marrëdhëniet personale, veçanërisht intime, rëndësi dhe mjete të tjera të komunikimit. Për shembull, kartë famshëm rast, që më vonë çoi në martesë gra ruse dhe gjermane. Të dy mezi fliste - anglisht, por simpatia e tyre i ndërsjellë ishte aq e madhe që ata kanë shpjeguar me sukses duke përdorur duket, gjeste, shprehjeve të fytyrës. Ata tani janë të martuar, të komunikojnë në një përzierje e ruse, gjermane dhe angleze dhe të kuptojnë njëri-tjetrin në mënyrë të përkryer.


  Miti i dytë: të martohet me një grua të huajit duhet gjithmonë të jenë të rinj dhe të bukur


  Kjo deklaratë është shumë larg nga realiteti.


  Jashtë vendit, sidomos në vendet perëndimore, prirje e kohëve të fundit në një familje pas moshës tridhjetë vjet. Kjo është për shkak të faktit se deri më sot vetëm burrat dhe gratë janë të pavarura dhe janë të mendohet të ketë personalitete ndodhur.

  Martesat e hershme ose martesat e vajzave të reja janë më pak të qëndrueshme, sepse të rinjtë kanë tendencë për të ndryshuar me shpejtësi, të parë vlerat e tyre, njerëz të rinj për të marrë të përfshirë dhe kështu me radhë. N. Një bukuri pjekur është vlerësuar në Perëndim në freski më pak të rinj.

  Në praktikë, një agjenci martesa është një rast interesant. Gruaja '47 u takuan burrin e saj - dhe një francez shkoi për të vizituar atë.

  Vizita e saj zgjati një muaj. Kthehu në Moskë, ajo vuri në dukje me habi se një numër i tillë i komplimente (nga miku i tij i ri dhe njerëzve të tjerë) ajo ka nuk ka marrë gjithë jetën e tij. Në tregimet e saj, martesa e moshës 30 deri 50 vjet është në mes bashkëmoshatarëve - mjaft të shpeshta në Francë.

  Një rast tjetër. Një vajzë e re, student, i martuar një japonez. Dallimi mosha ishte i dukshëm - 15 vjet. Njeriu ishte aq i dashur, i lejuar gruan e tij të diplomuar, por ofroi për të bërë atë në Angli. Ajo u pajtua, dhe bashkëshortja e tij kur ai ka jetuar dhe studiuar në Angli dhe pastaj u zhvendos në burrin e saj në Japoni.  Sigurisht, jo çdo njohja ndërkombëtare e përfundon martesën pabesueshëm. Megjithatë, ideja se ajo mund të jetë fantastike, mjaft utopike. Në çdo martesë partnerët janë duke bërë përpjekje të mëdha për të mbështetur dhe për të ndërtuar të kënaqshme marrëdhëniet e tyre. Martesat me të huaj - nuk është përjashtim. Megjithatë në qoftë se për ndonjë arsye ose një tjetër grua vendos të martohet me një të huaj, ky plan është mjaft e mundshme.
  Është e rëndësishme të dini se kjo është e mundur.

  Informacion nga artikullin "Mitet rreth martesave ndërkombëtare."