Mekanizmi i sindromi blashinh dhe trajtimin e saj


 • Si është sindromi blashinh
 • Diagnoza dhe trajtimi blashinh sindromi

 • Sindromi Blashinh karakterizohet me shfaqjen e spoteve të kuqe ose skuqje në fytyrë të të gjithë njerëzve në situata të vështira. Ndonjëherë ky fenomen është shumë e rëndë që një person mund të jetë i dobishëm në një atmosferë të relaksuar.

  Ajo jep disa bezdi, sepse e di që agjitacion vogël e fytyrës së tij filluan të skuq dhe ndjeni disa vështirësi në komunikimin e deklaratat në publik.


  Si është sindromi blashinh

  Skuqje e fytyrës për shkak të një ndryshimi në ton të enëve të gjakut, përkatësisht zgjerimin e tyre, duke sjellë më shumë gjak rrjedh përmes enëve të fytyrës, manifestuar nga pamja e jashtme nga skuqje.

  Një ton vaskulare, nga ana tjetër, është e kontrolluar nga sistemi nervor simpatik. Ajo rregullon funksionet e trupit, ai person nuk mund lirisht të kontrollojë, të tilla si norma e zemrës, djersë, madhësia nxënës, dhe natyrisht, ton enëve të gjakut.

  Sistemi nervor është i thjeshtë: nga të palcës kurrizore në twigs hollë, nerva përdorues hyn edhe orenditë që zgjerohet. Nëse sistemi nervor është shumë i fortë ose më të fortë i përgjigjet stimujve të ndryshme, ka blashinh sindromi.

  Diagnoza dhe trajtimi blashinh sindromi

  Sindromi blashinh Diagnoza zakonisht nuk është e vështirë. Megjithatë, duhet të kihet parasysh që t'i shtyer fytyrës mund të ndodhë në ndonjë sëmundje të sistemit, sëmundjet e organeve të brendshme, sistemin nervor qendror.


  Prandaj, para se të diagnozës është e nevojshme për të përjashtuar praninë e ndonjë sëmundje tjetër.

  Trajtim Blashinh efektive është sindromi kirurgji. Aktualisht, të gjithë profesionistët që merren me problemin blashinh sindromi njohin se operacioni më efektive është sympathectomy, dmth heqja e nervat e sistemit nervor simpatik, i cili është përgjegjës për personin vasodilatation.

  Aktualisht, shkatërrimi i fuçi është bërë duke përdorur të veçantë të lartë të frekuencave aktuale elektrike. Ju mund të bëni pa pushtet, në këtë rast, nervore imponuar klip të veçantë (clip) çikë atë.

  Operacioni është si vijon: 2 birë e bërë në gjatësi sqetull e disa milimetra, sepse ata futur një kamera miniaturë, që e bën të mundur për të shikuar procedurën në ekran të monitoruar, pastaj në një zonë të vogël të nervit simpatik imponuar madhësi të veçantë clip 5 mm.

  Procedura zgjat 20-30 minuta dhe është bërë nën anestezi të plotë.

  Pacienti është lëshuar në shtëpi të nesërmen. Pra, si saktësisht nervat simpatik shkakton vasodilation dhe skuqje të fytyrës, clip mbulesë çon në ndërprerjen e simptomeve të pakëndshme.

  Kundërindikimet për kirurgji është sëmundje të rënda të sistemeve kardiovaskulare dhe respiratore.

  Informacion nga artikullin "sindromi Blashinh"