Një mom vetme, të mirat dhe të këqijat e fëmijëve të rrisin


 • Nënë e vetme
 • Arsimi Cons
 • Arsimi Pros

 • Nënë e vetme

  Më shumë kohët e fundit në
  fjalët "nënë e vetme", reagimi i natyrshëm ishte për të ardhur keq varfër
  grua nga i cili shkoi në rozluchnytsi njerëz dhe la tërheq tyre
  supet e brishta barrë e padurueshme në edukimin e fëmijës. Por koha
  ndryshim, njerëzit ndryshojnë me ta dhe zakonet e tyre. Dhe tani një grua,
  rritjen e një fëmijë i vetëm, pa ndihmën e burrave, janë më pak të ngjarë të
  shoh vetëm viktimën, por gjithnjë e më shumë i pranuar si i pavarur
  një vendim i ndërgjegjshëm dhe nuk të vjen keq atë njeri. Nuk është e pazakontë
  një situatë ku një grua është nënë e vetme nuk do të
  rrethanat, por sepse ajo vendosi kështu.

  Kështu, një nënë e vetme -
  I mirë apo i keq?

  Le të fillojmë me një vlerësim negativ të situatës së burrave
  shikoni. Nuk ka gjasa që dikush do të jetë i befasuar për të vini re se njerëzit në këtë temë
  nxitur nga nocionet e forta patriarkale të familjes - i madh
  tavolinë, mbi stola fëmijë Orava (ose, në bazë të tanishme ekonomike
  "Kostoja e lartë" e çdo fëmije të paktën një çift) në tryezën e kokës
  rreptë, por në të njëjtën kohë e mirë dhe vetëm babai dhe nëna ose
  në fund të tjera të tabelës, ose porayetsya punët e shtëpisë. Ekzagjeruar, sigurisht,
  erdhi foto, por thelbin e transferuar - një baba i plotë i familjes duhet të
  të jetë i pranishëm.

  Unë jam i bindur se me deklaratën e fundit ranë dakord për të gjitha gratë


  madje feminist ashpër, nëse, natyrisht, njerëz të ndjeshme.
  Situata ideale dhe jeta më harmonike familjare është
  për një fëmijë nxore dhe kujdesur për të dy prindërit, babai dhe
  kanë. Por, për fat të keq, ndodh në jetën e të gjithë, dhe në qoftë se një grua
  megjithatë vendosi të ngrejë një djalë apo vajzë që Cons
  Kjo shumë me të drejtë vuri në njerëz?


  Arsimi Cons

  Para së të gjitha "të jetimit" efekt të keq në fëmijën.
  Imagjinoni situatën: pas ndarje të vështirë dhe jo të qetë me
  burri dhe gruaja, madje edhe në qoftë se jo me vetëdije, me qëllim të mos qenë
  shumë i fyer për një njeri të veçantë dhe të gjitha meshkujt, çdo

  rast i mirë i tha fëmijës, që të gjithë njerëzit - njerëz shumë të këqija
  (Kjo është, në qoftë se e shprehur letrar), e mirë prej tyre dhe nuk i merrni
  të bëjë të gjitha problemet në tokë prej tyre nga burrat. Nëse fëmija është një djalë, dhe për të
  Për më tepër, të prekshme, infused me psikologjinë e brishtë, pastaj gradualisht
  Ai formoi vullnet e vet, përveç fajit për çfarë ai
  njerëz. Ka probleme me vetëbesim dhe, si një natyrore
  Rrjedhimisht, problemet në komunikim me djem të tjerë dhe njerëzve të mi. Fëmijë
  bëhet tipare femërore, siç kanë thënë se Dielli
  mashkull - e keqe dhe të kërkoni në shembullin e përditshme të asaj që do të thotë të jetë e

  Njeriu nuk mund të - babai ose ndonjë i rritur tjetër autoritative
  burrat e ardhshme për të nuk ka ... Në qoftë se një grua në rritje deri të birin e një firme
  natyrës, herët a vonë të gjitha deklaratat e tij dhe ankohet se
  "Të gjithë njerëzit - të saj një ...", do të ishte vetë-reagim, reagim
  mohimi, dhe ai do të vijë për të dëmtuar nënë bërë pikërisht se
  budalla përgjigje "imazhi" i meshkujve.

  Dhe kështu, bir i familjes të tillë një e vetme-mëmë është shumë rrezik
  rritet apo shokët e infantile, me një ide shumë të trishtuar
  i cilësive mashkullore, apo një personi për sjellje të cilit që mohon
  Vlerat shumica, veçanërisht familjes, do të vetë

  i qartë.

  Natyrisht fëmijët, por edhe supozimi i
  që de vajza për njerëzit e arsimit nuk janë veçanërisht diçka e nevojshme
  nëna e saj gjatë gjithë jetës mëson fatalisht të meta. Po, vajza nuk është e nevojshme
  të mësojnë cilësitë mashkullore të karakterit, por në praktikë, dhe
  ardhurat e ngritura në familjet me një prind dhe djem shumë më shumë
  karakter burrëror se djemtë e tjerë. Për shkak të hershme
  fëmija vajzë në bazë të marrëdhënieve me të atit të tij formuan
  të kuptuarit e gjinisë së kundërt, foto e përbërë, e cila
  duhet të jetë e ardhmja e saj një i zgjedhur që të ketë në ajo duhet të jetë,
  e cila - në çdo rast. Kur vajza rritet pa baba, atëherë

  Prezantimi i të gjithë njerëzve përbëhen shtrembëruar; përveç
  Mos harroni se nëna negative reagime nga "burra" me
  më shumë të ngjarë në gjendje për të formuar vajzat e para
  skepticizëm në lidhje me burrat dhe të çojë deri mendimit të qëndrueshme
  se një njeri familjar, në përgjithësi, nuk është e nevojshme.
  Veçanërisht
  një shembull se si të bëjë pa një njeriu në të drejtën e saj para syve tuaj.

  Këto janë argumentet burra "kundër" një situatë ku një grua
  Një fëmijë rritet, dhe këto argumente po prek fëmijët. Megjithatë
  "Independent" jeta familjare shpesh ndikon negativisht
  grua vetë, dhe në drejtime të kundërta.

  Mundësia e parë -
  grua e gjithë forca e tij, shpirtëror, intelektual dhe fizik
  drejton fëmija jeton vetëm për të. Gjithashtu jo shumë
  Efektet e dobishme të vëmendjes të tillë të tepruar për formimin
  personalitet fëmijës është një negativ i madh dhe kundër gruas individuale.
  Ajo fëmijë mjaft i zënë harron mbyllet e tij të jetës
  rrethi i tij i miqve për disa "I-fëmijë", nuk do të zhvillohet
  profesional, i interesuar në asgjë, me pak fjalë, nuk është më
  jetojnë plotësisht, bëhet një mekanizëm me vetëm një objektiv -
  "Nëse vetëm fëmija ishte në rregull ...". Një mundësi e dytë nga një tjetër avion -
  grua e detyruar natyrisht, lënë vetëm me një fëmijë ", dhe tjerr

  tjerr "shpesh e bën atë kaq të suksesshme që arrin konsiderueshme
  Suksesi në biznes, aktiviteti social apo krijuese. Kjo është
  të mira, por ndërsa ajo shpesh imperceptibly
  humbur feminitet e tyre, duke u bërë të ngurta, i ngurtë, disi
  brutal. Kështu që për grua "të vetmuar" paraqet të mëmësisë
  rrezik i konsiderueshëm.

  Pas leximit të gjitha më lart, shumë gra e oburyatsya - tashmë
  lënduar e zezë jashtë foto. E pra, të marrë një sy në fenomenin
  nënë e vetme nga ana tjetër, ju lejon të shihni pozitiv
  momente.


  Arsimi Pros

  Sigurisht, një familje të plotë ku ka një baba dhe një nënë, ajo
  ideal për të çiftit dhe për pasardhësit e tyre.

  Por shpesh
  është se një grua që jeton me burrin e saj në mënyrën e emocional,
  moral dhe shpesh fizik i përbashkët terror
  Ekzistenca është thjesht e pamundur. Dhe të gjitha referencat për faktin se "një fëmijë me
  Babai i tij, megjithëse jo të përsosur është gjithmonë më mirë se pa të "
  pabazë për shkak se ata nuk e marrin parasysh situatën e veçantë. Dhe kur
  fëmija është në fatkeqësi mes neprekraschayuschehosya,
  grindje ndezur rreth tij, fyerjet, tradhti, dhe nganjëherë duke luftuar, atë
  jashtëzakonisht e dëmshme për të. "Atë që ti mbjell është ajo që ju të korrin" - tregon urtësi. Çfarë atëherë mund të "shkundur" me një pas rritje
  Kushtet e fëmijës? Për ta thënë butë, kishte asgjë të mirë

  Prandaj, në situata të tilla, duke u kujdesur grua me një fëmijë (ose
  fëmijë) të burrit është hap i drejtë. Kështu është e qartë se në qoftë se
  Problemi intra nuk është aq katastrofike, çiftet duhet të durojnë,
  ndryshojnë karakteret e tyre në drejtim të kompromisit, të përpiqen të mbajnë
  familjar. Por një gjë, nëse problemi është se, të themi, gruaja e përdorur për të
  "Jeta Dozamuzhney" për kushte më të rehatshme të jetesës apo grua nuk bën
  si fakti që burri i saj të paguajnë më shumë vëmendje për zonjat;
  dhe mjaft kur kthimet njerëz përditshme shtëpi tjetër pas mesnate,
  nga ajo stinks si shaka e vjetër, natyrisht që nuk shahut, dhe ai
  dërguan në vuajtje gruan dhe fëmijët e tij.

  Nuk mund të ketë durim duhet të ruhen
  shëndetit mendor dhe fizik dhe fëmijët e tyre.

  Në mënyrë të ngjashme, nuk ka asgjë apokaliptike në qoftë se babai
  braktisur fëmijën para lindjes. Së pari, kjo do të thotë se
  një njeri nuk kaloi i parë dhe një të tillë e provimit kryesore për të drejtën
  quhet burri i saj. Por pse, unë pyes, një njeri
  shoqërues, një grua duhet? Duhet përmendur që ndalojnë
  Kjo "Dad" për të parë fëmijën e tyre, nëse kjo ndodh më vonë në
  ky impuls nuk mund të jetë - një fëmijë ju nuk falni, sepse për atë
  më e rëndësishme se sa kohë ai e kalon me babain, dhe se babai në lidhje me të

  mos harroni.

  Së dyti, me qasjen e duhur në gjendjen e jetës
  nevoja për të rritur një fëmijë i vetëm mobilizon gratë pa
  jep hidhërimet e saj në kohë e një zemër të thyer, na lejon të kuptojmë se kush
  me familjen dhe miqtë e saj, në fakt, i gatshëm për të ardhur në ndihmë të saj në
  kohët e vështira dhe jo vetëm me fjalë, për të gjetur në vetvete fshehur
  Shtrirja për zhvillimin personal. Nënat e vetme shpesh kërkojnë
  Suksesi i konsiderueshëm në karrierë; dhe "pjekuri" në procesin, fenomeni
  Edhe pse është e mundur, por nuk kërkohet.

  Duke pasur përvojë jo shumë pozitive në marrëdhëniet me
  burrë, grua, për një ndjenjë e takt, mund të rritur një fëmijë

  kështu që ai nuk e kishte bërë gabimet që ndaloi
  prindërit e tij së bashku. Për më tepër, ajo nuk është e nevojshme që të ketë
  nënat e vetme fëmija mbeti plotësisht pa ndikimin e njeriut. Nga
  përmes të afërmit, miqtë meshkuj ajo gjithmonë mund të gjeni
  Child personi autoritar që, në qoftë se nuk të zëvendësojë atë baba,
  tregojnë me shembull se si njerëzit mund të jetë. Ajo duhet
  mos harroni se gruaja martohet përsëri ngritjen e një fëmijë
  duhet të trajtohen me shumë kujdes: së pari, për të mos përsërisë gabimet
  marrëdhëniet e mëparshme, dhe së dyti, se njeri i ri ishte, siç mund të jetë
  djali më pa dhimbje perceptuar apo vajza.

  Kjo është një gjë e tillë kompleks - rritjen e një fëmijë pa baba. Dhe
  komplikuar jo vetëm në vetvete, por edhe në çështje të reja - si për të
  ky qëndrim? Nga njëra anë, koncepti i "familjes jo të plotë" gjithmonë
  më keq se familjes "i plotë", nga ana tjetër nuk është gjithmonë në jetë është
  mundësi për të ngritur një djalë apo vajzë me babanë e tyre. Plan
  nuk është, në çdo rast, të marrin tuaja, zgjidhje unike.
  Edhe pse askush recetë është ende ... Femrat zgjedhin një satelit
  Baballarët jeta dhe fëmijë në të ardhmen, zgjidhni me kujdes - jo
  kishte pastaj për të mësuar në lidhje me këtë profesion heroike -
  nënë e vetme

  Informacion nga artikullin "një nënë e vetme - një dhuratë e fatit apo dënimit".