Dashuria jo më shumë se 4 vjet zgjat dhe është një çmenduri e përkohshme


Sipas studiues Heorhiny Montemayor Flores është në
UNAM Fakulteti i Mjekësisë, dashuria duhet të dallohen nga simpati,
dashuri dhe tërheqje seksuale.
Që në fazën e hershme të dashurisë
është që të zhvillojë kimikate të veçanta të trurit që
të përqëndrohet në të gjitha të neuroneve të saj.
Në këtë pikë aktivizuar
pjesët e trurit përgjegjëse për emocionet. Kur larg nga e saktë
shkencë, ndërsa ende në kokën time mbajtur këto procese komplekse "viktimë Cupid 'nuk mund të mendoj për ndonjë gjë përveç një të dashur.


Megjithatë, thotë Montemayor, reagimi nga arsyet anatomike
nuk mund të zgjasë më shumë se katër vjet.

Kjo "forcë burim" edhe
në rastet më romantike. Ndërkohë, shteti mendor
lover, thotë ajo, është e krahasueshme me sindromi i sëmurë
shtete.

Specialist UNAM thekson se bie në dashuri me një të veçantë
Të drejtat mund vetëm një herë. Shpërthimet e përsëritura ndjenja për të, mbasi
ftohje serioze e marrëdhënieve mund të shpjegohet angazhim vetëm
ose dëshira seksuale.

Mit Rozvinchavshy zakonshme Montemayor tha se dashuria, me përjashtim të
tjetër, redukton produktivitetin krijuese. Jo kryevepër,
vuri në dukje kategorikisht dijetar, nuk u krijua në kohën
dashuri, por vetëm pasi të, kur dashuria ishte tashmë.