A ju pëlqen seksi atëherë ju të sëmurë


Shumica prej nesh janë nën varësinë psikologjike dëshirë të pashuar për të kuptuar se alkoolizmi, pirja e duhanit dhe drogës. Në letërsinë moderne psikologjike perëndimore deri kohët e fundit kishte vetëm një varësisë - i substancave intoksikuese. Megjithatë, autorët e edicionit të pestë të "diagnostike dhe Manualit të Statistikave të çrregullimeve mendore", i quajtur "Bibla e psikiatërve", besoj se njeriu modern vuan varëshme patologjike janë shumë më të zakonshme se sa mendohej më parë.

Për herë të parë këtë edicion u lirua në vitin 1994, në kohën e tashme ajo është rishikuar plotësisht dhe paraqitur Shoqatës Amerikane të Psikiatrisë.

Sipas shkencëtarëve, libri është aq popullor që mund të ndikojnë konsumatorët evropianë të cilët mund të ndjekin shembullin e heroit historisë së pavdekshme të Jerome Jerome Klapkiv "Tre në një varkë, pa llogaritur qentë" që lexojnë enciklopedi mjekësore dhe gjetur veten në të gjitha sëmundjet përveç inflamacion kupë .

Sipas mjekëve, shfaqja e një botim të ri të librit mund të çojë në një rritje në diagnozat e sëmundjeve mendore që do të kërkojnë trajtim me droga të fuqishme psikotrope, si edhe një perceptimeve të plotë ndryshim e normal. Besohet se tendenca për të zgjeruar listën e patologjive industri shumë fitimprurëse farmaceutike që kërkon të shesë drogë në sasi të mëdha.


Ajo frikësuar lexuesit të cilët e kanë gjetur veten e tyre një listë të sëmundjeve pas leximit të librit, të gatshëm për të blerë ndonjë "mrekulli" drogë. Sipas Tim Kendall, zëvendës drejtor i Kolegjit Mbretëror të psikiatërve, pothuajse çdo lloj i sjelljes mund të shoqërohet me sëmundje psikiatrike. Megjithatë, duhet të shkaktojë një alarm vetëm nëse ajo pengon një person për të jetuar jetën që ai do të donte.

Për një nga autorët kryesorë çrregullime përfshijnë nevojën e tepruar për ushqim - konsumin e ushqimit në sasi të mëdha, ushqim dhe të normës thithjen ndjenjë e madhe e vazhdueshme të overeating dhe fajit pas drekë dendur dhe darkë.

Ka shpesh fantazitë seksuale gjithashtu kanë të bëjnë me sëmundje, sipas autorëve, veçanërisht vizionin ngulët e ndjek seksual të paktën gjashtë muaj. Kjo përfshin kapjen kumar dhe mosmbajtjeje emocionale - të gjithë ata që janë të prirur për shkëmbim të rregullt, i shoqëruar nga flashes e acarim mund t'i atribuohet vetë vuajnë nga një çrregullim të rëndë mendor. Ekziston një varësi psikologjike mbi partnerin, e cila shumë përvojë mjaft e dhimbshme.
Kundruall sfondit të shfaqjes së letërsisë të tillë, psikiatërve amerikanë janë këshilluar me forcë që të mos përpiqen për të vënë një vetë-diagnozën dhe nën të gjitha dyshimet dhe problemet menjëherë kontaktoni mjekun.

Material i përgatitur posaçërisht për Anna David Medkrug.ru