Mjekët e seri do ta kishte vrarë pacientët reale


Ajo rezulton se seri popullore mjekësore nuk janë gjithmonë të besueshme tregojnë trajtim mjekësor. Në veçanti, një studim i ri ka gjetur se ndihma gjatë konfiskimeve përshkruar siç duhet më pak se gjysmën e episode.

"Njerëzit me asnjë trajnim mjekësor që shikojnë filma në lidhje me spitalet e jetës mund të merrni ide të gabuar në lidhje me çfarë duhet të bëjmë për ndihmën e parë, dhe, kur përballen me situata ku një sulm fqinj, duke shkaktuar dëme, siç shihet mjaft i gjithë kësaj pakuptimta në TV "- thotë Andrew Moller (Andrew Moeller), një studiues në Universitetin Kanadeze të Dalhousie (Universiteti Dalhousie).

Hulumtuesit shikuar skenën me sulme seri të tilla televizive si "Anatomisë Grey-së", "House", "Praktika Private" dhe "ER". Studimi do të paraqitet në prill në konferencën vjetore të Akademisë Amerikane të Neurologjisë mjekëve (Akademia Amerikane e Neurologjisë) në Toronto.

Në 46% të rasteve të sulmeve të kryera nga karaktere të veprimeve të gabuara, të drejtat e mbajtura nga të gjitha forcat u përpoqën për të ndaluar lëvizjet konvulsive e pacientit dhe shoved atë në gojë sendet e tij të ndryshme. Vetëm 29% e episodeve mund të flasin për demonstrimin e kujdesin e duhur vuan nga një konfiskim; në e mbetur 25% veprimit të saktësisë së caktuar ishte e pamundur.


Një njeri që dëshmoi sulmin, nuk e mëposhtme: hiqni pacientin nga qasja e zonës të gjitha objektet e rrezikshme, të vënë diçka të butë nën kokën e tij, kthejnë atë në anën e saj, të sigurojë që pacienti nuk do të shkaktojë dëm në veten e tyre gjatë konvulsione, dhe të qëndrojnë pranë derisa ai të vijë në vete. Moller shton: "Nuk mund të fus diçka në gojën e pacientit!"

Shikuesit që kontrollon ofrimin e asistencës në luftën kundër convulsing person të prirur të besojnë atë që ai e sheh si serialet e tilla të ndihmës zakonisht ofrojnë infermieret apo mjekët, jo vetëm njerëzit e zakonshëm.

Dr Lisa Sanders (Lisa Sanders), këshilltar teknik i serisë "House" dhe terapist fakultetin e mjekësisë në Universitetin e Yale, ka thënë: "Kushdo që ka vizituar ndonjëherë në spital, është e qartë se" House "ka një lidhje shumë të dobët ndaj realitetit në të gjitha, në lidhje me atë që po ndodh në klinikë. "

Krijuesit e serisë fokusuar në fërkimit në bazë të linjave konceptuale pasigurisë së diagnozës, atëherë ka të ngjarë, por misdiagnosis, dhe përfundimisht sqarim mjekun shkëlqyer. Çdo gjë tjetër është në vartësi të nevojave të dramës.

Tani Sanders përpiqet për të lexuar skenarin e çdo seri "House", dhe ajo është duke shkuar për të shkruar një sërë autorësh që të i kushtoj vëmendje për ato episode që ishin gabuar mjekesore. Ndoshta bëjë disa krijuesit comments skenë e seri të çojë në përputhje me shkencën.

Material i përgatitur posaçërisht për Anna David Medkrug.ru