Knights pa frikë apo faqe të zezë


 • On sindromi post-traumatik stres ish ushtarëve
 • Si për të zgjidhur problemet psikologjike veteranët
 • Pill keqardhje


  Departamenti i Mbrojtjes është i shqetësuar seriozisht për ushtarët sende
  «Mjekësi»Reduktimi sensibilitet me fjalë të tjera, larg
  kursen nga keqardhje. A është ushtria amerikane do të jetë në gjendje të
  indiferent për të krijuar një ushtri e monsters? Materialet e postuar në këtë temë
  Portali autoritar informacion Instituti i Pavarur për Media
  (Instituti i informacionit të pavarur), SHBA.


  On sindromi post-traumatik stres ish ushtarëve

  Duke Penny pastaj botuar material Coleman – e veja e një veteran në’Lufta yetnamskoyi, kreu vetëvrasje, në gjendje të mbajnë dhimbje e me përvojë në Indokinë.

  Znj Coleman në 2006 botoi një kritikë ngjallur libër të madh të interesit «Retrospektive: post-traumatik sindroma e stresit, vetëvrasje dhe mësimet e luftës».
  Në qershor të vitit 2007, thotë gazetari i Mbrojtjes Grupi Punues Hoc për Shëndetin Mendor’I njohur ekzistencën e «i hutuar dhe në rritje» Problemet psikologjike në mesin e ushtarëve: kjo rezulton se gati 40% e ushtarëve, një e treta e marinsat dhe gjysmë rojet kombëtare po përballen me probleme serioze të drejtimit mendor dhe psikologjik. Analistët mos harroni të informojë për «dobësi themelore» Marrëdhënie DoD për shëndetin psikologjik’th punonjësit e saj.
  Në gusht, Pentagoni publikoi një raport mbi numrin e vetëvrasjeve të kryera nga SHBA ushtarakët, në 2006 regjistroi numrin maksimal të vetëvrasjeve në 26 vjet! Në fund, ky informacion është plotësuar me një televizion, duke thënë se vetëm në 2005, 6250 veteranët amerikanë vullnetarisht ndarë me jetën (rreth 17 njerëz në ditë).

  Si për të zgjidhur problemet psikologjike veteranët

  Në dhjetor, një anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve dhe Kryetar i Komisionit për Veteranët Republikan, Bob Filner mbajtur dëgjime «Stop vetëvrasje: zgjidhje për veteranët e problemeve psikologjike».

  Në rrjedhën e propozimeve të tyre të ndryshme janë diskutuar, por disa prej tyre janë të mahnitshme dhe alarmante.

  Për shembull, të ashtuquajturin projekt-ligj «Sigurimi psikologjik« Kevlar »mbrojtje» dhe një propozim për të përdorur propranalol drogës (anaprelin) për të lehtësuar simptomat e stresit post-traumatik. Të dy shëndoshë Propozimet është i arsyeshëm dhe i matur, por duart paaftë me qëllime të këqija ata mund të zbatojnë pseudo-fantazi në lidhje me «kalorës pa frikë apo faqe të zezë» në jetën reale.

  I përmendur «Kevlar» ligji kërkon: «Ministri i Mbrojtjes për të marrë hapa për të zhvilluar dhe zbatuar planet për masat parandaluese, metodave apo procedurave që mund të zvogëlojë gjasat e sindromës post-traumatik ose psychopathologies tjera në procesin e angazhimit (i njohur për Kevlar – një komponent i rëndësishëm i veshjeve mbrojtëse ushtarëve amerikanë, një material që «në paragrafin’Pesë herë më i fortë se çeliku», Sipas reklamave) ».

  Me fjalë të tjera, qëllimi i Aktit – Ushtarët amerikanë të bëjë më pak të theksuar.

  Nga kjo perspektivë, ligji duket logjike dhe madje edhe të shkaktojë simpati. Pas ushtarëve të ofruar forca të blinduara natyror (të paktën teorikisht), kështu që pse të mos sigurojë atyre mbrojtje dhe psikologjik? Megjithatë, duke pasur parasysh metodat aktuale të mësimdhënies artizanale ushtarake në Shtetet e Bashkuara, vetëm të drejtën për të shprehur frikë të bazuar. Duke përdorur teknologjinë e një refleks të kushtëzuar, forcat e ushtrisë ushtarë «riprogramuar» sistemi tradicional i vlerave universale të braktisin ato cilësi njerëzore të cilat nuk kanë vend në luftime, në veçanti, për të shtypur ngurrimin natyrore e njeriut për të vrarë llojin e tyre.  «Metodat moderne të trajnimit ushtarak për të përgatitur ushtarëve përgjigjet refleks ndaj stimujve, që rrisin mundësinë luftëtar forcës vdekjeprurëse. Por për të arritur këtë rezultat mund të jetë vetëm për shkak të «shkyçja» Autonomia e tij moral. Soldier nataskuyut se ata nuk ndjenë asnjë keqardhje apo brejtje morale për veprimet e tyre. Ato bëjnë të mundur për të vrarë unknowingly. Nëse ata nuk mund të justifikojë veten duke vrarë një person tjetër, ka të ngjarë (dhe pritet), ata ndoshta do të ishte një ndjenjë e madhe e fajit. Ajo manifestohet në formën e sindromës post-traumatik, dhe ka shkatërruar jetën e mijëra njerëzve të cilët kanë shërbyer Duty’Lidhja në veprim », – tha nënkoloneli Peter Kilner, profesor i filozofisë dhe etikës Ushtarake Point Academy Perëndimore.  Në kushtet e shkencës ushtarake duke përdorur një refleks i kondicionuar – metodë shumë efektive. Ai le ushtarët amerikanë shpesh të vrasin, duke vrarë një numër në rritje i atyre në Shtetet e Bashkuara emëruar në rolin e armikut. Por ky refleks ka ndikim më pak tragjik në personelin më të madhe ushtarake. Metodat moderne të trajnimit të personelit të ushtrisë amerikane përfshijnë përdorimin e teknologjive për të reduktuar ndjeshmërinë e dhunës proces ushtar në klithmat e grave dhe kështu me radhë. N. Kjo është bërë në mënyrë që armiku nuk mund të outwit ushtarë amerikanë.
  Pill keqardhje

  Me sa duket, këto teknologji janë shkaku i drejtpërdrejtë i nivelit të lartë të dhunës në familje në mesin e ushtarëve, të cilët, sipas Departamentit amerikan të Mbrojtjes, 5 herë më të madhe se shifra mes civilëve.


  Dhe është ndonjë çudi që burrat të trajnuar posaçërisht për të injorojë dhimbje dhe frikë gratë ballafaqohen me probleme duke shkuar prapa shtatë’th?

  Në vitin 2005 ajo u regjistrua në 2374 e ngacmimit seksual nga ushtria amerikane, e cila është 40% më shumë se në 2004. Por kjo është vetëm të dhënat zyrtare, dhe, sipas gjeneral brigade McCain, Kryetar i Grupit të Punës të Përbashkët të Ministrisë së parandalimit dhe parandalimin e krimit në sferën seksuale, «studimet tregojnë se vetëm 5% të rasteve të regjistruara të dhunës të tillë».

  Pra, si do të sillen ushtarët dhënë mburoja psikologjike të pendimit që «5 herë më i fortë se çeliku»?

  Është e vështirë të imagjinohet se sa e mendjes duhet të jetë i mbyllur për të siguruar që ai nuk e ka ndier keqardhje mbi kryerjen e veprave thellësisht imorale në aspektin e vlerave njerëzore.

  Veteran i mirëpritur Homecoming i cili humbi duart e tij, por i ndan vlerat themelore shoqërore. Dhe çfarë lidhje me një ushtar si shkelet urdhrat e fëmijëve në rrugë në vend se të ndaluar shoqërimin konvoj i cili pëson shumë vonë që duart e tij kanë vrarë grua kishte një fëmijë, jo një bombë? Si për të trajtuar një njeri, duke pasur parasysh aftësinë e tij për të ndjehen horror apo frika u shtyp, ajo nuk do të jetë subjekt i neveri morale?  Frika është se trajnimi specifik, një refleks i kondicionuar apo përdorimi i barnave të duhura të dizajnuara për të mbrojtur ushtarët nga trauma në të vërtetë mbajnë indiferencë ndaj dhunës, dhe ai (dhe familja e tij) nuk e njohën atë. Stresi post-traumatik është në gjendje për të krejtësisht të shkatërruar jetën e një ushtari dhe familjen e tij’saj, dhe vetëvrasje si pasojë e stresit, si devastatingly si plumb dhe bombën dhe antidotes nga ajo nuk ekziston.

  Është e vështirë për t'u habitur se gjigandët farmaceutike tashmë kanë ofruar zgjidhje tonë për këtë problem – çfarë quhet tani «Pilula hangover».

  Propranalol (anaprelin) nëse pranimi i menjëhershëm pas ngjarjeve traumatike psikikën mund të shtypur e trupit përgjigje viktimë të stresit dhe kështu d’yakshuvaty kujtimet e tij të ngjarjes. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se «ilaç për ndërgjegjen» erases kujtesën’Pesë, por përkrahësit thonë përdorimin e kësaj droge që propranalol në gjendje për të hequr tërësisht emocion. Jo çuditërisht, ushtria ka adoptuar këtë mjet është përdorur gjerësisht në mjekësi. Përveç kësaj, ajo është shumë e lirë.

  Ky mjekim mund të ndihmojë me të vërtetë vajzë e përdhunuar harrojnë kanë pësuar një dëmtim që mund të helmuar jetën e saj të rinj.

  Por moralisht ose të ndihmojë personin që e bëri aktet e tmerrshme të dhunës, d’yakshyty kujtimet e veprimeve të tyre? Disa njerëz nuk mund të shoh ndonjë ndryshim në futjen plagosur ushtarët antibiotik për të parandaluar zhvillimin e infeksionit dhe dorëzimin e tij «mjekësi»Që mund të shpëtoj prej keqardhje.

  Leon Kass, ish-kryetar i komitetit të etikës biologjike në president të SHBA flet fuqishëm kundër përdorimit të propranalol, duke argumentuar se «kjo – një lloj i kurë për një gjellë e mbetur pas ngjarjeve që duhet të shkaktojë akuza, mjerisht, dhimbje ose faji».

  Barry Romo, koordinator kombëtar i «Veteranëve në’yetnamu kundër luftës»Më shumë i hapur: «Kjo – Devil tabletë, pilulë përbindësh vaksinuar kundër moralit.

  Kjo është një droge që i lejon njerëzit për të kryer çdo gjë, duke supozuar se të gjithë larg me të. Dhe edhe në qoftë se ajo «mjekësi» nuk punon, kanë frikë se ushtar i ri do të mund të besojnë në fuqinë e tij magjike ».