Kontracepsioni rehatshme


 • Kontraceptim

 • Kontraceptim

  I really appreciate pavarësinë dhe autonominë, por për të gjithë që duan të mbeten të brishta, sexy dhe e dëshirueshme për burrat. Mbajtja e romancë dhe spontanitetit momentet e intimitetit. Dhe sigurisht, unë nuk dua të shqetësohen për një vonesë disa ditë dhe prishin ritmin e jetës së tyre me probleme të panevojshme që lidhen me përdorimin e barnave të paprovuara dhe jo gjithmonë të efektshme. Ndërkohë, çështjet më të parëndësishme të parandalimit mund të bëjë një mospajtim në jetën intime. Unë e di se familjet ku freski dhe intensiteti i martesës ishte për shkak të pasigurisë për kontracepcion.

  Kur nuk i sigurt mbrojtje mënyrë, afërsia me "ditët e rrezikshme", duke u përpjekur për të shmangur të ardhur deri me arsyetime. Pra, afërsia shtyrë një herë, pastaj përsëri. Kjo pasqyrohet jo vetëm në marrëdhëniet midis burrit dhe gruas, por edhe në mjedisin familjar në përgjithësi.

  Kur ishim fëmijë, unë kuptova se sa shumë unë do të thotë për familjen time. Ata më japin fuqinë dhe dëshirën për të shikojmë përpara me guxim, për të punuar, për të kryer planin e tij. Dhe për të ruajtur stabilitetin që unë kam, unë vendosur për të marr metodën efektive të kontracepcionit afat-gjatë dhe. Së bashku me mjekun ne kemi vendosur se opsioni më i mirë për çiftet tona është për të instaluar një sistem intrauterin hormonal.
  Pasi në një bisedë me një vajzë ne foli për kontracepsionin. Doli se secili prej nesh ka përdorur një shumëllojshmëri të mënyrave. Dhe për çdo ajo ishte më e përshtatshme. Por pas të dëgjuarit e tyre, unë jam edhe më shumë i bindur për korrektësinë e zgjedhjes së tij. Përse?

  Për shembull, një prezervativ. Ai gëzon një mik dhe shumë i lumtur me thjeshtësinë e saj dhe besueshmërinë. Por unë, me karakteristikat e mia individuale, ai jep siklet. E njëjta gjë vlen për rrjet vaginale përdoret nga palë të tjera. Kam gjatë ovulacionit rrit fuqimisht ndjeshmërinë dhe prania e unazës do të shkaktonte parehati gjatë intimitet.

  Ndërsa pa dyshim efektive dhe metodë të përshtatshme. Kontraceptive oral - zgjedhja e një tjetër çift - jo vetëm për mua për shkak të mënyrë të pritjes. I Ritmi i zënë e jetës dhe ju nuk doni që të mbani në mend informacionin shtesë dhe mos harroni se çdo natë duhet të pini tableta. Përveç kësaj, unë kam qenë gjithmonë menstruacioneve shumë e dhimbshme dhe e rëndë. Sistem intrauterine hormonal prodhon hormon mitrës që ndikon në endometrium, e cila mund të çojë në atë muaj janë më pak të bollshme dhe praktikisht pa dhimbje.


  Sistemi i ngritur për 5 vjet, por në qoftë se ju doni të merrni shtatzënë përsëri, ajo mund të hiqet lehtë dhe aftësinë për të krijoj në të njëjtin muaj të shërohen, sepse funksion ovarian nuk është prekur dhe nuk pengojnë ovulacionit.

  Rastësisht, në mungesë të contraindications, sistemi i lejuar për përdorim në fëmijë në gji dhe gratë pas 35 vjetësh, kur disa kontraceptive oral përdorimit janë të padëshirueshme.

  E gjithë kjo i thashë miqtë e saj, por ata lanë një shumë pyetje që unë ndoshta nuk do të jetë në gjendje për t'iu përgjigjur kompetencë. Ajo është mirë të kontaktoni ekspertët.

  Pastaj ajo erdhi për të performancës. Si mund ta kontrolloni? Kush janë statistikat? Një mik më tha se ka një indeks Pearl. Ajo tregon raportin kontraceptive efektivitetit. Hulumtimi i kryer mjaft e thjeshtë: palë e ofruar gjatë gjithë vitit për të përdorur vetëm një metodë të kontracepcionit.

  Nëse disa njëqind gra që përdorin të njëjtën metodë, 6 shtatzënë brenda një viti, atëherë ky indeks Pearl metodë është e barabartë me 6. Sigurisht, më të ulët numri, aq më mirë. Sigurisht, është e pamundur të parashikohet se karakteristikat individuale të çdo palë, dhe gabimi ndodh. Përveç kësaj, ndonjëherë me dy shifra - i ulët tregon efektivitetin e kontracepsionit në përdorimin e saj të saktë, dhe e dyta - numri i shtatzënive të shkaktohen kur përdorimi i pasaktë. Shifra e dytë është shumë më e lartë. Ne vendosëm për të krahasuar indeksin Pearl për mënyrat e parandalimit. Sipas statistikave, indeks më të vogël - 0,1 - në sistemin intrauterine hormonal, i kombinuar kontraceptivëve oral dhe unaza vaginale - 0,3-8.

  Në Prezervativi - 2-15, dhe në një metodë të tillë popullor të mbrojtjes, si tërheqje, indeksi i Pearl është 18/04. Pra, të gjithë vendos që ai ka nevojë.

  Pas një takimi, kuptova se sa ende e rëndësishme për të zgjedhur jeta është një rrugë dhe të ndjekë atë, duke e mbajtur të gjitha që ju të gjeni gjatë rrugës.