Muzikë klasike zhvillon mendjen


 • Çlodhje
 • Përqendrim
 • Ashensor emocional
 • Krijim
 • Çlodhje
 • Shërim
 • Energji


 • Jo për të jetë e pabazë, ne ju ofrojmë një përzgjedhje të veprave nga ana e mjeshtrave të muzikës klasike botërore. Lista përpilohet nga Elizabeth Miles (Elizabeth Miles), autor i "The disponimin» trurit tuaj (Tune Brain juaj). Efektiviteti i pasazheve të dëgjuarit sollën mijëra njerëz, personifikuar rekomandimet Elizabeth.


  Çlodhje

  Kur ju stresi kap, muzikë mund të ndihmojë që të jetë e butë dhe kopshtin, të ngadalësojë dhe të ndaluar fussing, roje kundër overvoltage. Përfshijnë muzikë relaksuese për të përballuar me stres dhe ankth, të fituar durim, më mirë të ndërveprojnë me njerëz për të kontrolluar sulme paniku, meditoni dhe të kthehet për të fjetur lehtë.  Chant Gregorian nga Spanja

  Frederic Chopin: nikturn Jo. 1


  Përqendrim


  Këto studime neurologjike tregojnë se muzika e Moxartit mund të rritet IQ. Muzikë përshtat për përqendrimin, redukton zbavitje, vonon rënien e vëmendjes, bën vyvudzhuvaty informacion nga thellësia e kujtesës dhe përshpejton referencat e tij të mëtejshme. Kur keni nevojë për një brainstorming, muzikë ndihmon trurit për të përfituar nga njëqind për qind.

  Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Concerto No. 17, finale

  Johann Sebastian Bach: Prelude fugë Jo. 1 (nga Well-zbutura tastjerë)


  Ashensor emocional

  Gjendja e mirë është e nevojshme për të trajtuar në mënyrë adekuate çdo situatë dhe për të përmirësuar shëndetin dhe vetë-respekt.


  Shumë studime kanë treguar se muzika - një nga mjetet më të mira për të përmirësuar disponimin. Muzikë gëzuar lehtë mund të fshijë trishtim dhe mendimet depresive makinë, të kthehet dëshirën dhe gëzim për të ndihmuar të ndaluar overeating dhe përtacinë, të krijuar pritshmëri pozitive nga jeta.

  Joan Ambrosio Dalza: Piva

  George Frederic Handel: Music për Royal Fishekzjarret, MVT 4.

  Joseph Haydn: lëvizja e fundit nga The Krijimit


  Krijim

  Fjala "muzikë" rrjedh etimologjikisht nga greke "muzë". Muse janë të njohur nga mitologjia greke - mbrojtës i arteve dhe shkencave. Muzika ndikon në të dy hemisferat e trurit, stimuluese në anën krijuese të natyrës, dhe duke kontribuar menduarit logjik.

  Muzika mund të ndihmojë të koordinojë punën e të dy hemisferat në mënyrë që problemet do të zgjidhen më krijuese dhe imagjinative se zakonisht.

  Erich Wolfgang Korngold: Violin Concerto, lëvizja e 1


  Çlodhje

  Psikologët gjithmonë thonë se ju nuk mund të mbani emocionet negative në veten e tyre. Agresioni unexpressed shndërruar në sjellje destruktive ndaj të tjerëve. Për më tepër, negative e akumuluar mund të gjejnë një mënyrë për të rritur presionin, kolesterolit, sëmundje të zemrës dhe çrregullime të tjera psikosomatike. Jep muzikë relaksim ju lejon të sigurtë lirimin e akumuluar zemërim, lënduar, mëri dhe ndjenjat e tjera të vështira tolerohet.

  Gustav Holst: "Mars, Sjellësi i Luftës" nga Planets


  Shërim

  Shteti ynë mendor është i lidhur ngushtë me shëndetin e trupit. Truri është vazhdimisht duke marrë sinjale të ndryshme, shumica e të cilave ne nuk janë të vetëdijshëm. Është e rëndësishme që shumica e këtyre sinjaleve jap shtysë për shërim dhe shëndet. Muzikë harmonike është një nxitje e fuqishme për të shpejtuar trajtimin.

  Claude Debussy: Prelude në pasditen e Satir

  Franz Schubert: Ave Maria


  Energji

  Kur keni nevojë për një nxitje për të marrë një vendim apo për të filluar punë serioze, muzikë mund të sigurojë furnizim të nevojshëm të energjisë. Opinionet janë të strukturuar, mendja më e qartë, trupi fillon të prodhojë endorphins dhe dopamine që e bëjnë të ndjeheni një bateri akuzuar.

  Richard Wagner: "Ride i Valkyries" nga Valkyrie

  Georges Bizesë: "Mars i Toreadors" nga Carmen