Kama Sutra mëson dashurinë, jo vetëm në shtratNë vend të librave të gjallë me shumë foto botues erotik Penguin ka vendosur të botojë një libër pa një xhep-sized imazhe, dhe të japin fokus në marrëdhëniet mizhstatevi, nuk kanë të bëjnë me seksualitetin.

A.N.D. Haksar (AND Haksar), një gjuhëtar kryesor indian dhe përkthyes të teksteve të shkruara në sanskritisht, autor i versionit të ri të Kamasutra, premtoi për të përfshirë në kapitullin e librit "Si të kujdeseni për një grua", "Pse Femrat frustruar", "djemtë duhet të shmanget", "A duhet ajo vëmendje "," Si të merrni nga marrëdhënie "dhe si.

"Besohet se i Kama Sutra - një udhëzues për seks, kur në fakt ajo është një libër në lidhje me marrëdhëniet midis burrave dhe grave dhe seksit në atë të rezervuar vetëm pjesën e shtatë", - thotë Haksar.

- "Qëllimi im si autor dhe përkthyes - paraqesë origjinale gjuhën moderne të jetesës sa më afër tekstit duke shënuar të gjitha dispozitat kyçe të burimit autentike.

Sipas drejtorit të shtëpisë botuese Kirshbaum Alexis (Alexis KIRSCHBAUM), një version i ri i librit të famshëm indian do të jetë lëshuar në shkurt të vitit të ardhshëm dhe nuk do të "pornografinë dhe Lifestyle Guide për të arsimuar dhe të mbajtur me herë burrat dhe gratë."

Kirshbaum thotë se ky opsion Kamasutra është më afër origjinalit. Deri tani, Kama Sutra ishte konsideruar si një literaturë pornografike të një hipi, por ajo ishte projektuar në fillim për zotërinj të sofistikuara si një koleksion i këshilla për mbajtjen e jetës jo vetëm aktive seksuale, por edhe gjithëpërfshirës social.


Për kanë kaluar shtatëmbëdhjetë shekuj që prej shkrimit të librit, dispozitat e tij janë ende relevante, dhe libër do të jetë me interes për gamë të gjerë të lexuesve.