Shkaku gjeti ulur epshScan e trurit zbuluar ndryshimet në funksionimin e saj në gratë me epsh i ulët. Kështu, shkencëtarët nga Shtetet e Bashkuara besojnë se problemi i përzënë rënë seksit ka një natyrë organike.

Çrregullime të diagnostikuar kohët e fundit hipoaktyvnosti e dëshirës seksuale është e njohur gjithnjë e më shumë nga shkencëtarët kryesorë. Nga hulumtimet e fundit në këtë fushë, Dr. Michael Diamond beson këtë diagnozë tipike e problemeve fiziologjike.

Duke përdorur rezonancë magnetike shkencëtarët Imazhe analizuar nivelet e aktivitetit të rrjedhjes së gjakut në pjesë të ndryshme të trurit në 19 gra. Secila prej grave gjatë ditës ofruar gjysmë-orëshe programet ditore duke e parë televizive me përmbajtje erotike.

Në 7 gratë që nuk vuajnë një rënie në epsh, rrit rrjedhjen e gjakut vërejtur në gyrus ishullor - zona të trurit përgjegjëse për përpunimin e emocioneve. Quite model i kundërt u zbulua në pacientët me funksion të dëmtuar seksual.

Megjithatë, disa dijetarë thonë se mekanizmi i fluksit të gjakut në fusha të caktuara të trurit rënë është vetëm "maja e ajsbergut", sepse është e nevojshme për të studiuar më tej problemin. Është e njohur se çrregullimet seksuale në gratë mund të jetë e lidhur me stilin e jetës dhe disa probleme të tjera të tilla si sindromi i polycystic vezore dhe depresioni.