Forcimi një familje me ndihmën e një kontrate martesore


 • Psikologu Suite
 • Kontratat janë të ndryshme
 • Hollësitë e kontratave martesore

 • Psikologu Suite
  Miku im Irina me te fejuarin e saj Andrew para se të shkoni për të gjendjes civile, kanë rënë dakord për pothuajse çdo gjë ose të marrë mbiemrin e gruas së ardhshme, e cila do të jetë një ceremoni, zyrtar apo jo, të cilët janë të ftuar në dasmë dhe festimin e cila do të diskutohet edhe të vishen e nuses dhe ngjyra përshtaten për të dhëndërit. Ai ishte vendosur për të marrë një kredi të vogël për të shkuar pas dasmës për të shkuar ski në Austri. Pasi çdo gjë është diskutuar, rinia shkoi aplikojnë. Dhe kjo ishte e nevojshme punëtor zyrë regjistri pyes nëse bashkëshortët e ardhshëm të hyjë në një kontratë martese?

  Që nga ai moment, në pesë minuta porsamartuar kishte një pushim. Çështjet e gjeti në befasi, dhe një mendim pak, Irina tha se po, ju mund të bëni këtë letër. Pas këtyre fjalëve njeri i ri ishte ofenduar, mori një deklaratë dhe të lënë institucionin ku lidh fatin.

  Mentalitet rus punon si ky: Unë si një njeri, dhe si mund të imagjinoni se unë do të jetë kundër tij mbledh një turmë e avokatëve, si në qoftë se ndodh diçka, çfarë nëse ai me të vërtetë horr? Një kontratë martesë mund të bëni ata të cilët nuk janë duke shkuar për të planifikuar për një jetë së bashku. Kjo është arsyeja pse disa vjet më parë u hapën qendra psikologjike ku avokatët me përvojë, psikologë të shpjeguar se kontrata e martesës - nuk është një shenjë e divorcit në të ardhmen.
  Anna Kartashov, Shef i Qendrës së Psikologjisë në Boston, MA anëtare e plotë e psikoterapeutik ligë Profesional ", shpesh të hyjë në një dizajn të kontratës martesa parandalojnë stereotipet psikologjike - njerëz mendojnë se një normalizim i marrëdhënieve tregon mungesën e komercializëm ose dashuri partnerin. Në fakt, hapjes dhe mbrojtjen e palëve në martesë kontribuon në konsolidimin e saj, shfaqjen e besimit, aftësisë për të hapur të mbrojtur interesat e tyre dhe të flasin për gjëra që janë të rëndësishme për bashkëshortëve të ardhshëm ose të ndodhur. Kjo ju lejon të shmangur konfliktet në ndërprerjen e marrëdhënieve dhe besimit në të ardhmen.

  Kjo forcon martesën dhe jo anasjelltas. Qëllimi im është që të ndihmojë në çdo rast për të gjetur fjalët e duhura për të, pa ndjenja paragjykuar të gjysmës së dytë, për të bindur satelit apo shok të hartojë një kontratë martesore. "

  Shpesh të konsultoheni me një psikolog, prindërit avokat që vijnë porsamartuar të ardhmen, ata shqetësohen se fëmijët e tyre fogged dashuri, nuk mendoj për anën materiale, veçanërisht në qoftë se ajo nuk është.
  Një grup i madh i njerëzve që duan të dëgjojnë një profesionist të shpejtë, se si për të bindur partnerin për të bërë kontratën e martesës tashmë duke u martuar ose aderimit. Kostoja e konsultimeve të tilla rreth tre dhe një gjysmë mijë rubla për një orë e gjysmë.

  Për të holla ju mund të ruani një martesë ekzistuese, sepse sipas Anna Kartashov, ka dëshmi se familja për disa arsye të ish në prag të divorcit pas nënshkrimit të kontratës, më të fortë dhe divorci nuk është më ecën.

  Psikolog i tillë këshillimi ka ndihmuar miqtë e mi Andrew dhe Irene përfundimisht martuar, por para se të rinjtë ende e bëri një kontratë martesore. Psikolog "gishtat", tha se duke kaluar pesë mijë, që ju të merrni besim në të ardhmen. Dhe paqja e mendjes dhe lumturi ruaj pritje.
  Kontratat janë të ndryshme

  Regjistrimi i martesës do të thotë të kësaj dite të gjithë që do të fitojnë të rinjtë të bëhen të zakonshme dhe do të ndahet në gjysmë.

  Për shembull, paga e bën njeriu me dy mijë dollarë, gruaja e tij - një njëqind. Sipas ligjit, gjithkush ka të drejtën e pesëdhjetë mijë dollarë në muaj ... Shumë keq e ndarë. Sepse paraja është shpesh një mollë sherri. Megjithatë, në qoftë se ju nënshkruar një kontratë martese, gruaja nuk do të japë gjysmë si dhe rënë dakord.

  Ka dy lloje të kontratave martesore: evropiane dhe amerikane. Në Evropë tema kryesore e kontratës - ndarja e pasurisë. Të Përgjithshme amerikan - Dënimet njeriu nëse divorci ka ndodhur për shkak të "sjellje të keqe".

  Olga Istomin, nënkryetar i Unionit Ndërkombëtar të Avokatëve: "Ata kanë një përshkruajnë shumë i gjatë dhe i detajuar se çfarë është" sjellje e padenjë ": tradhti, kujdes të pahijshme e burrit të saj, keqtrajtimi i fëmijëve nuk e zuri gjumi për dy ditë në shtëpi, për shembull - ajo tashmë është e padenjë sjellje.

  Ne kemi kontratën e martesës me 3-4 faqet 20-15 në Perëndim është, nëse jo më shumë. " Kontrata mund të jetë i kushtëzuar lavanderi slotted pyetje, pastrimi, larja e pjatave, duke ecur qen. Mund të kufizojë seks, ndonjëherë duke treguar pozicionet dhe zgjatje.

  Kontratat ruse martesës përkasin tipit europian. Ne formulimin e "sjellje të pahijshme", në marrëveshje të përfshijë të rralla. Natyrisht, tradhti për të drejtat tona nuk është aq e dhimbshme sa humbjen e pronës. Ndoshta fakti që 50 për qind e "kontratës" në këtë vend - janë biznesmenë të suksesshëm që martohen re "nusja".
  Hollësitë e kontratave martesore


  Për të mbrojtur pronën e fituar me punë jashtë orarit, është e nevojshme për të mbledhur një bandë e dokumenteve, nxjerrjen nga shtëpia e librit, një plan kat BTI, fletë të dhënave në makinë, certifikatën e regjistrimit kompani, kopje të llogarive bankare - dhe kështu me radhë.

  Megjithatë, kontrata e martesës - jo një privilegj i "i pasur dhe i famshëm". Çdo qytetar rus mund të nënshkruajë një kontratë martesore në çdo noteri. Detyrë pullë - 500 rubla. Kontrata Megjithatë për të bërë të arsimuar martesa duhet të paguajë avokatin e tre mijë e mësipërm, çmimi varet nga dokumenti.

  Alex Latseyko, një zëdhënës i Noterisë Dhomës Federale: "Vetëm në tre vitet e fundit, ka filluar të aktivizohet në përfundim të kontratës së martesës.

  Më parë, nëse ka pasur, kryesisht për hir të një shaka. Sillni të avokatëve dorëshkrime funny, të cilat u përpoqën të perëndimore të stilit përshkruajnë kush dhe sa herë në ditë do të bëjë enët apo sa shpesh do të kandidojë detyrat martesore. Natyrisht, e gjithë kjo avokat vykreslyuvav, si versioni ynë i kontratës së martesës rregullon marrëdhëniet vetëm të pronës. "

  Kështu, duke përdorur letër zyrtare mund të mbrojë 33 metra katrore e tyre. Martesa civile nuk është njohur nga ligji rus. Kontrata Martesa mund të lidhet vetëm duke u martuar ligjërisht. Pas divorcit, kontrata e martesës mund të kundërshtohen në gjykatë.

  Nëse kontrata është e përbërë nga shkeljet, gjykata mund ta deklarojë atë të pavlefshëm. Disa "kontraktuesit" përfshijnë pika në rast të gruas së tradhti humbet gjithçka. Ky formulim nuk ka fuqi ligjore. Gjithashtu, ju nuk mund të shkruani se gruaja e tij dhe fëmijë pas divorcit duhet vypysatysya apartament. Dorëzimi i pronës nuk zbatohet. Nëse gjykata e gjen null marrëveshjen dhe e pavlefshme, të gjitha pronë është e ndarë në gjysmë.

  Sot në kontratë Holland martesës hyn në çdo palë e katërt. Në çdo dyzetë - nuk janë përdorur. Për nuset moderne ruse dashuri dhe llogaritjen e, si e mirë dhe e keqja - janë të papajtueshme. Unë do të doja të kujtoj se në Rusi para-revolucionare nuk ishte e zakonshme që të martohen pa një kontratë martesore.

  Megjithatë, ndërsa ajo ishte perceptuar ndryshe. Si një lloj të sigurimit. Për shembull, kontrata e martesës u shpëtua nga gruaja e varfërisë së Alexander Pushkin. Pas vdekjes së tij më të madhe të pronës është përshkruar nga borxhi. Natalia Nikolaevna mund të padisë fabrikat e tyre prej liri që mori si prikë, vetëm përmes kontratës së martesës, ku të gjitha detajet janë të rezervuara saktë. Në Evropë tema kryesore e kontratës - ndarja e pasurisë. Të Përgjithshme amerikan - Dënimet njeriu nëse divorci ka ndodhur për shkak të "sjellje të keqe".
  Informacion nga artikullin "besëlidhjes së martesës si një mënyrë për të forcuar familjen."