Mos harroni votën tuaj


 • Pasiviteti Aktiviteti
 • Agresiviteti i dobishëm
 • Gjej veten
 • Nuk është një zgjidhje!

 • Pasiviteti Aktiviteti

  Duke qenë mjete aktive për të të jetë në gjendje të marrin vendime, të bëjnë zgjedhjet e tyre, të veprojë dhe të jetë përgjegjëse për pasojat e veprimeve të tyre. Dhe, për të parafrazoj fjalët e një Al pak Woods nga "Ligjërisht Blonde 2" që do të thotë "të jetë i ndërgjegjshëm e zërit tuaj". Al Woods gjithashtu ofron shembullin e përkryer të asaj që ndodh kur ne të mbetet pasive në historinë e një floktar. Kur ne jemi pasiv, na bëjnë atë që duan.

  Sigurisht, veprimtaria dhe pasiviteti ka pro dhe kundra. Aktiviteti na lejon të ndjehen vetë të gjallë dhe energjike.

  Kjo na jep një ndjenjë të plotësi e jetës, të orientimit dhe lëvizjes. Por ai gjithashtu vendos mbi ne një barrën e përgjegjësisë për zgjedhjet e tyre. Pasiviteti na bën më letargjik dhe shpërndahet në përreth, por na lejon të ndihen nevojat e rehati.
  Pasiviteti në një kuptim, na sjell përsëri në një fëmijëri të rehatshme, ku të gjitha vendimet e marra nga ju prindërit. Në personalitetin e zhvilluar harmonike këto cilësi janë në ekuilibër të mirë. Çfarë na pengon nga të qenit një person i tillë?

  Në psikologji ekziston një gjë e tillë si një "stereotipi gjinore." Kjo është një thjeshtuar nocione skematike dhe të themeluar rreth se si njerëzit duhet të sillen në një seksi të caktuar.


  Sipas këtij stereotipi, aktiviteti i atribuohet burrat dhe gratë vetëm pasivitet. Stereotipet gjinore dhe rolet sociale që rrjedhin prej tyre kanë një ndikim në ne, nga fëmijëria e hershme. Po, vajzat janë mësuar që të jenë më të qëllimisht i urtë, i nënshtruar dhe i urtë se sa djemtë, por djemtë apo jo një fëmijë mësoi se "një njeri duhet të jetë i ashpër." Si rezultat i "stereotipik" ne shpesh marrin trajnim gratë si pasiv, të cilat nuk mund të kuptojnë edhe se çfarë dëshirat e tyre; dhe njerëzit të cilët janë në mënyrë aktive që plotësisht të harrojmë për ekzistencën e të tjerëve.  Agresiviteti i dobishëm

  Në çfarë karakteristika të tjera "edukimi i femrave," ne duhet të kujtojmë për të shmangur kurthet e pasivitet? Të gjithë njerëzit, pa marrë parasysh gjininë e natyrshme në të ashtuquajturat "emocionet negative". Më shpesh këto të thotë zemërim dhe agresion. Nuk është e vështirë të mendoj se agresioni është nën ndalim edhe më të madhe për gratë sesa llojet e tjera të aktivitetit. Shumica e vajzave janë mësuar që vazhdimisht që të bashkohen për gratë është i papranueshëm, nuk mund të hapur të protestuar për të shprehur zemërimin, që të insistojnë në mënyrën e vet. Edhe kur këto emocione janë të përshtatshme dhe adekuate. Çfarë nuk kemi marrë si rezultat? Në mënyrë tipike, ky ndalim çon në faktin se indinjata shumë gra dhe zemërimi transformohet në "lot e trishtim."

  Me fjalë të tjera, ajo nuk është e çmendur në atë se ai ka vepruar keq. Në vend të kësaj, ajo trishtohet dhe qau.

  Agresioni i natyrshëm i njeriut është ngushtë i lidhur me aftësinë dhe aftësinë për të mbrojtur veten, personalitetit tuaj dhe interesat tuaja. Agresioni energji - energji e veprimit. Ndaluar veten nga kjo energji, ne vullnetarisht kthyer në mbi krijesat pafuqishëm të vënë veten në pozitën e rrethanave apo njerëzit 'viktimave. Në vend të kohës për të qenë të indinjuar, i zemëruar dhe të refuzojë personin që të bëjë keq për ne, pasiviteti i tyre ne të përfshijë veten në më shumë probleme. Dëshmi e kësaj janë shembuj të shumtë të grave të vuajnë për vite rrahjes dhe poshtërimit, tradhëti dhe e lënë pas dore veten.  Ka një anë tjetër të "mos-reagimi": mosveprimi gjithmonë gjeneron pafuqinë, pafuqisë ushqen dëshpërimin, dhe dëshpërim të çon në një ndjenjë e dënim. Ajo është në këtë shtet - e pafuqisë, konfuzion dhe njerëzit dhimbje e brendshme shpesh vijnë në një psikolog.

  Gjej veten

  Lose veten është e lehtë. Mjafton të një fëmije kurrë pyes veten "çfarë kam nevojë? Çfarë unë dua? "Jo baba, jo nënë, dhe jo burri apo fëmijët - të tilla si unë? Na është thënë nga fëmijëria që shumë dhe të bëjë diçka për veten tuaj - kjo është e keqe; paturpësisht gënjeshtër për ne që në qoftë se ne jemi "të mirë", kjo do të thotë se ne e kemi dashur.

  Pak njeri është shumë e lehtë për të bindur se ai është i gabuar, ai nuk ndihet se ai e ndjen. Dhe njeriu si rezultat është rritur harron natyrën e tij, rozuchuyetsya dhënë impulse, nuk është në gjendje për të kuptuar ndjenjat e tyre. Pastaj, të shfaros nga jeta e tij e brendshme, nga zemra dhe ndjenjat e tij, njerëzit nuk zgjedhin "ato" partnerë për vite jetoj "jo me" burrat dhe gratë, "e gabuar" me fëmijët, janë "jo" jeta ... Dhe pastaj ata I pyetur, një psikolog, për të shpjeguar se si ndodhi që pas jetojnë me një njeri 5 vjet, ata papritmas kuptoi se ata nuk kanë dhe nuk kishte një marrëdhënie?

  Ose pse nuk do të thotë të duash dikë me të cilin nuk ka asnjë interes të përbashkët? Këto dhe shumë çështje të tjera nuk do të lindin në qoftë se ne ishim në gjendje për të dëgjuar për veten e tyre dhe për të kuptuar dëshirat e tyre!

  Nuk është një zgjidhje!

  Çfarë unë zakonisht ofrojnë për klientët e tij? Shpesh unë, natyrisht, duke filluar në dëshirat e tyre. Nga ajo që ata duan në jetën e tyre. Unë të përpiqet për të sjellë ata përsëri ndjenjën e kontrollit mbi jetën e tyre; ndjenja e përgjegjësisë për jetën e tyre; ndjenja e lirisë. Unë dua që ata të kujtohet për "zërin e tij" dhe mbi të drejtën e këtij zëri.

  Nëse problemet janë të përshkruara në artikull duken të njohura për ju, atëherë ju mund të filloni të vogla.

  Të paktën një herë në pyetje ditë zadavaytesya "Çfarë unë dua?"; "A është e kënaqur me mua në jetën time?"; "A është e drejtë për mua ky partner?" Dhe më në fund, "Çfarë mund të bëj për veten time sot?". Tani, duke e ditur specifikat e "arsimimin e grave", ju mund të kuptoni më mirë veten kur qan. Ju e dini se lotët nuk janë shprehin gjithmonë trishtim, por nganjëherë ata fshehin veten në shenjë proteste tonë, zemërimit tonë, të cilat ne mund të gjeni një tjetër përdorim, përveç lotëve të pafuqishëm.

  Për të qenë aktiv, të jetë qendra e botës. E di atë që ju dëshironi, çfarë të doni dhe të bëjë, të bëjë, të ndryshojë dhe ndryshim.

  Arapova Albertivna Elena, një psikolog, një ekspert për analizë holistike