Scent i një gruaje frikëson burrat besnikPak njerëz nuk e dinë se feromonet kur zgjedh një partner luan një rol të rëndësishëm. Studime të shumta kanë treguar se gratë më tërheqëse për meshkujt është gjatë ovulacionit, kur më pheromone është lëshuar dhe kur ajo është në aftësinë e tij të pikut për të konceptoj. Megjithatë, deri kohët e fundit, askush nuk dyshonte se në disa raste gratë erë mund të shkaktojë ankth në gjysmën e fortë e njerëzimit.

Shkencëtarët amerikanë ishte një eksperiment që përfshin nxënës 21-vjeçar, në të cilin njerëzit që folën për të, kërkoi të vlerësojnë sharmin e tij. Ajo u gjet se njerëzit nuk janë të lirë vajzë të ekspozuara gjatë ovulacionit është e rezultatet shumë më të ulëta sesa në periudhat e tjera.

Shkencëtarët besojnë se ata e panë atë si një kërcënim për marrëdhëniet e tyre nënndërgjegjeshëm, sepse një herë ajo është në gjendje të krijoj, aq afër për tradhti bashkëshortore. Për të shmangur tundimin, njerëz të bindur veten se ajo nuk është e sexy, u përpoq për të shtypur tundimit, në të cilin drejt e vajzën e tyre gjatë ovulacionit, dhe bindur veten në shëmtisë së saj.

Disa shkencëtarë besojnë se burrat në të vërtetë mashtruar studiues dhe përgjigjet e tyre ishin duke u përpjekur për të treguar se si ato janë të vërteta për të gjysmave tyre dhe nuk mendoj edhe për tradhëti. Pra, bëni njerëzit në që kanë të bëjnë me gratë e tyre, "Sigurisht, i dashur, ky model këmbëgjatë unë nuk e pëlqen, ajo është një nga kockat dhe silikoni."


Megjithatë, faktet tregojnë një histori të ndryshme. Sjellja e meshkujve varion midis ovulacionit të femrës, e cila është e dukshme edhe për të punuar jashtë. Në ato ditë, kur kërcimtarë janë në gjendje të krijoj një fëmijë, ata marrin një shumë më shumë këshilla nga njerëzit që të "vrasin" feromonet e tyre.