Ankesa Ligjet seksiSipas gazetës britanike Pavarur, të dashuruar tërheqë çdo bukuri tjetër të jashtëm, sukses sociale, dhe shumë faktorë të tjerë. Korrespondenti Rob Sharp intervistuar shkencëtarë dhe përpiluar një listë të apelit faktorë seksi që mund të shpjegohet me anë të ligjeve të psikologjisë evolucionare. Sipas studiuesve, njerëzit ende nuk dallojnë nga kafshët dhe të zgjedhin partnerët e tyre të cilët janë mirë të përshtatshme për transferimin e gjeneve pasardhësve të cilësisë më të lartë.

Sipas shkencëtarëve, tërheq të rinjtë dhe gratë - fuqinë, dhe të dyja tërheq Nuk ka përputhje të jashtëm ideal dhe praninë e feromoneve. Siç thotë psikologu Mark Sargent, në sytë e apelit femër seksi rritur në masë të madhe në ata njerëz që kanë arritur një pozitë të lartë në shoqëri dhe qeveri.

Përsëri, kjo është për shkak të aftësisë për të transferuar gjene me cilësi të lartë - grua e rrallë nuk do që fëmijët e saj të jenë të suksesshme dhe të marrë vendin që i takon në shoqërinë moderne.

Megjithatë, sipas psikologëve, gratë e moshuara duken të relaksuar statusin e burrave, pajtueshmërinë bëhet më e rëndësishme se genet e fëmijëve të mundshëm. Për meshkujt, si tipar kryesor është tërheqja e pjellorisë femërore - mundësinë e të pasurit fëmijë. Që aftësinë për të riprodhuar një i ngjashëm i lartë në gratë e reja, kjo shpjegon fut e njerëzve të pjekur për vajzat e reja.

Gjithashtu gjeti se shumica e njerëzve të të dyja gjinive janë tërhequr kryesisht simetri, një masë e gjeneve të mira.


Perceptimi i atraktivitetin e seksit të kundërt gjithashtu varet nga habitatin. Për shembull, në qoftë se standardet evropiane në figurë model të modës, në Afrikë vlerësohen gratë plotësisë si një shenjë e durim, një grua mund të lindë dhe të rritur shumë fëmijë.

Por nën ndikimin ovulacionit fshirë shumicën e kufizimeve mbi zgjedhjen e një partner - në këtë periudhë, ka gra hormonale alokimit dhe njerëzit të gjejnë erë më tërheqës këtë. Dhe gratë, nga ana tjetër, gjatë ovulacionit më të favorshme pranuar ballafaqohet me meshkujt. Sipas studiuesve, feromonet janë të dukshme nëpërmjet aromës së trupit shtesë - vomeronazalnyy, i cili ndodhet në bazën e mur ndarës hundës.

Nëpërmjet saj ne marrim një sinjal që individual i seksit të kundërt gati për riprodhim. Sipas Mark Sargent, ka dëshmi se gjatë ovulacionit femrat priren maksimalisht ekspozojë trupin dhe të provojë një perspektivë më tërheqës.

Gjithashtu, studimet kanë treguar se shumë janë në kërkim të partnerëve të ngjashme me veten e tyre, të tilla si karaoke dhe i hollë. Studiuesit zbuluan se subconsciously ne duan të kenë fëmijë të individëve të ngjashme të prindërve tanë me gjenet provuar. Por shumica e tepruar ngjashmëri e kundërshton, sepse rastësi i plotë i gjeneve është i mbushur me degjenerim.

Pavarësisht ndikimit të instinktet e kafshëve, shumica prej nesh nuk e llogaritjes i matur i huaj.

Shumë kanë frikë për të zgjedhur partnerin më të bukur dhe tërheqëse seksualisht, sepse gjithmonë ekziston një frikë se kjo do të ndryshojë. Pak me vetëdije zgjedh një partner të shëmtuar - do të pendoheni më vonë që ju mund të zgjidhni një lloj pasues të këndshme. Prandaj, sipas Mark Sargent, më mirë kur e partnerëve nivel një '.

Lajme përgatitur mbi www.independent.co.uk