Me baba në rrugën e paqes


 • Njerëzit e biznesit - Shtatzënia
 • Gjuha ata e kuptojnë dy
 • Papa - nxitje e mirë
 • Ndërtesat nuk mund të ulen
 • Papa si një festë


  Njerëzit e biznesit - Shtatzënia

  Baba marrëdhëniet dhe foshnja janë të dhëna në një kohë kur fëmija është në bark të nënës. Pa ndjeshmëri dhe mbështetje nga burrat ndaj grave është e vështirë për të në mënyrë të sigurtë të bërë shtatzëninë. Por ajo mund të përballet me ndryshime meshkuj thellësi keqkuptim të ndodhë në të. Nga njëra anë, ka një stereotip në shoqëri "shtatzanisë - është e jo burrat," njerëzit e tjerë nuk do të ndjehen shtatzënë, të quajtura "në veten e tyre."

  Mos e humbni shpresën. Ky problem është zgjidhur - ndoshta njerëzit thjesht nuk janë të vetëdijshëm për rëndësinë e "përfshirjes" të tij në shtatzëni.

  Tregojini atij se si i rëndësishëm për zhvillimin e duhur të fëmijës vëmendjes mashkullore. Shkojnë së bashku në kurset e trajnimit për shpërndarjen. Për fat të mirë, gjithnjë e më shumë njerëzit atje të cilët duan të angazhohen në jetën e fëmijës së tyre të gjatë para lindjes së tij.

  Fjala "Babai shtatzënë" nuk është për t'u habitur dhe është një pasqyrim i gjendjes reale në kuptimin që ndërsa ajo mbart një fëmijë, burrë "mban një grua." Duke u kujdesur për mirëqenien e saj dhe rehati, ajo krijon kushtet më të mira për zhvillimin e fëmijës së tyre. "Babi shtatzëna" është zakonisht i pranishëm në lindje, nuk ndjehet i pafuqishëm nga një vëzhgues, por një ngjarje aktive pjesëmarrëse.


  Shumë prej tyre thonë se pjesëmarrja në lindjen e fëmijës ishte ngjarje e ndritura dhe i lumtur në jetën e tyre.


  Gjuha ata e kuptojnë dy

  Baba i pari kontakt dhe të fëmijës - është një ngjarje e rëndësishme e marrëdhënieve të tyre. Është e dëshirueshme që ajo u zhvillua në ditët e para të jetës. Gjatë kësaj periudhe të fëmijëve në një nivel të pandërgjegjshme formuar marrëdhënie me mjedisin në të cilin figurë babai është shumë i rëndësishëm.

  Në mënyrë të qartë, babai i ri shpesh ndihet i pasigurt dhe i hutuar kur ata së pari u takuan fëmijën. Por është më e lehtë për të rregulluar tani. Le të Dad merr fëmijën në krahë, përqafojnë veten, është e këshillueshme të kontaktoni mori vend "lëkurë të lëkurës" lëvdata për përpjekjet që bëhen foshnjen gjatë lindjes.

  Është e nevojshme dhe baba dhe fëmija e porsalindur.

  Në muajt e parë të shtatzënisë jetës vazhdon, por vetëm në nivelin "e jashtme". Fëmijë është tërësisht i varur nga nëna dhe njeriu nuk e ndjen fëmijën aq të nevojshme. Megjithatë, Papa ishte tani gjithashtu një mundësi e madhe për të provoni "barkun" - ecin me fëmijën në një shpinës Kangur. Shumë njerëz janë të lumtur për të bërë atë, padyshim krenar i kësaj barre dhe të japin mësimet e para në komunikim me fëmijën tuaj.

  Rastet kur baba hrudnychkov thjesht nuk e di se çfarë rolin e tyre prindërore në këtë fazë të jetës. Se nuk ka baba përjashtim dhe të fëmijës Instruktimi njeri me gjimnastikë fëmijë apo trajnim not.

  Kjo është shumë e dobishme për zhvillimin e foshnjës. Shpjegoni se ju vetëm kishte një numër të feedings dhe punëve të brendshme të zgjedhur për këtë kohë, dhe njerëzit janë të lumtur për të marrë përsipër këtë sfidë. Kështu ai do të gjejë një qasje për fëmijë fillon të ndjeni nevojën, shih rezultatin e përpjekjeve të tyre - gëzimin e foshnjës. Kështu, ajo do të jetë një gjuhë lëvizje e komunikimit. Kjo është një blerje e mirë për vitet që vijnë.


  Papa - nxitje e mirë

  Dashuria e nënës është në thelb i pakushtëzuar, por miratimi i Papës duhet të jetë fituar. Ky është një stimul i rëndësishëm për jetën e fëmijës. Rritje deri, fëmija fillon të kërkojë prindërve lidershipit, autoritetin dhe miratim.

  Sipër nuk do të thotë se babi i do fëmijën e saj më pak se mom. Ashtu siç njeriu është i rëndësishëm për të parë fëmija juaj një vazhdim të denjë. Ai tërhoqi vëmendjen për edukimin e cilësitë e një fëmije për të ndihmuar atë të përballen me sfidat e paraqitura atij jetën. Kryesisht pavarësi. Si për fëmijën, kështu që për atë kënaqësi të veçantë - të demonstrojnë arritjet e tyre për të atin, dhe pa marrë parasysh se çfarë deri tani është vetëm hapat e parë paqëndrueshëm ose shkarravitje në letër.

  Por ndonjëherë fëmija është vetëm nuk i gatshëm për të bërë atë që pritej prej tij. Prandaj, është e rëndësishme për të ndihmuar njerëzit të rregulluar nivelin e tyre të pritshmërive për moshën e fëmijës.

  Nëse ju shihni se projektuesi, vetëm baba të dhënë, nuk mund të përballojë një fëmijë, butësisht Hint njeri që bllokon qytetit jashtë shumë mirë. Dashuria prindërore duhet të japin fëmijës një ndjenjë në rritje të forcës, nuk shuajnë besimin fëmijë.

  Nganjëherë gratë janë të tunduar - të përdorin dëshirat e fëmijës si baba në qëllimet e tyre edukative. Ti nuk do të dëgjosh - them baba. Merrni fëmijën tuaj për të frikësuar. Një teknikë e ngjashme mund të ju kursejnë kredibilitet në sytë e fëmijëve, dhe fëmijë - iniciativë. Për më tepër, ajo nuk është e nevojshme që sjellja e fëmijës, i mërzitur me ju, të shkaktojë babai i tij të njëjtin qëndrim.

  Për shembull, çfarë mendoni kokëfortësinë - në sytë e njerëzve do të duken autonomi.


  Ndërtesat nuk mund të ulen

  Rritje deri, fëmija fillon të eksploruar botën, dhe një udhëheqës më i mirë në këtë udhëtim se baba vetëm nuk ka gjetur. Meshkujt zakonisht preferojnë të qëndrojnë aktiv me e madhe e kohës kënaqësi shpenzuar me fëmijën jashtë shtëpisë. Duke lënë një vjeçar vajzën e vjetër dhe baba, unë u humbur në conjectures ku ata shkojnë këtë kohë. Shko tek burri i saj në punë apo larg? Vizitoni disa ekspozitave të modës dyqan lodër? Ndoshta shkoj në një udhëtim me biçikletë? Burri Fantasy ishte me të vërtetë i pashtershëm.

  Edhe pse këtë situatë unë i dha një shumë të ankthit, unë pashë se vajza ime qartë gëzojnë këto udhëtime. Unë u përpoq për të kuptuar që rri në shtëpi duke luajtur lojëra të qeta - kjo nuk është për ta. Dhe kjo është më mirë për të dhënë baba dhe fëmijëve lirinë e zgjedhjes së kalim kohe. Mos të jetë i mërzitur se është shkelur rutinë e përditshme, dhe në vend të fëmijës supë shtëpi hante një McDonalds, por ai mori një shumë të përvojave të reja, përvoja me njerëz të tjerë, dhe më e rëndësishmja - një ndjenjë e besimit në mbrojtje të të atit të tij.


  Papa si një festë

  Komunikimi me Papa i jep fëmijës një ndjenjë të kremtimit. Jo sepse baba shpenzojnë pak kohë me fëmijën, sa ndonjëherë si për të shpjeguar fenomenin e grave.

  Fakti që babai paraqet shtyllë tjetër të jetës njerëzore se sa të ketë. Nëse një nënë mishëron shtëpinë ku ka një fëmijë, imazhi i babait është më shumë i shqetësuar me botën rreth shtëpisë. Babai i tij - një botë të aventurë, bota e gjërave të krijuara nga dora e njeriut, opinionit botëror. Dashuria e Nënës i jep një fëmijë një ndjenjë të sigurisë, prindit - për të ndihmuar të lundruar botën rreth tyre.

  Ndjeheni festën vjen nga rëndësinë dhe shkëlqimin e përshtypjeve të marra nga ana e fëmijës për shkak të babait tim. Ndonjëherë gjërat më të zakonshme të zbuluar një anë të re, të pashkelur për fëmijën. Divan kthehet në një avion, laps - një kaçavidë dhe pan daulle qëndrojë.

  Vetëm një njeri mund të duken me admirim i pamaskuar si fëmija parses largët TV apo shtyn butonin kapur pa dallim të telefonit dhe të gëzojnë aftësitë natyrshme e fëmijës për teknologjinë!

  Një grua mund të jetë e vështirë për të duruar faktin se herët a vonë fëmija ndarë nga ai. Por ky është kuptimi i në rritje deri, pavarësinë dhe rritjen shpirtërore të fëmijës. Urtësia e femrave nuk është të ndërhyjë me fëmijën për të rriten. Respektojnë nevojën e tij për të komunikuar me babain e tij dhe të bëhet më e pavarur. Kombinuar, nënës dhe dashuria nga babai krijuar kushte ideale për zhvillimin. Psikolog i famshëm amerikan Erich Fromm shkruan: "Nëna - një shtëpi, të cilën ne jemi duke shkuar, dhe atin e tij - një njeri që mëson fëmijën se si për të mësuar rrugën e botës."


  Informacion nga nenet Svetlana Abramova dhe Oleg Tyutin (Medical Center Psikologjisë "Stihial") "Me baba në rrugën e paqes."