Historia patriarkal i familjes rusisht


 • Familja patriarkale ruse

 • Familja patriarkale ruse
  Familja patriarkale ruse ishin mnohopokolennoho, ata përfshihen tre ose katër breza të afërmve, madje edhe në të tretën e parë të shekullit XX ata jetonin tri herë, katër familjet me fëmijë. Formuar një sistem të shekullit të rregullt të marrëdhënieve në familje të jetë e mundur për të shmangur konfliktet me sukses, punoni me shkathtësi për të shpërndarë anëtarët e saj për të mbajtur fëmijët. Sa më shumë njerëz në familje - kështu që është më e pasur, më lehtë është për të shmangur urinë, veçanërisht bagëtinë, ajo mund të jetë më mirë të fekonduar tokën e tyre, dhe - të marrë një korrave të mirë.

  Si një punë e madhe fabrikë e anëtarëve të familjes është shpërndarë shumë të diferencuara kujdes nga gjinore, moshës, aftësive.

  Më e rëndësishme parim - punë posylnist. Por të gjitha temat e kontrollit në këtë familje të përqendruar në duart e një personi - pronarit, zakonisht i vjetër - bijtë e martuara të rritur, atit. Dorëzimi ishte i pakushtëzuar dhe i plotë. Kujton Nagovitsyn Paraskovia Lukyanovna (1904 lindur), fermer: "Para se të kam marrë deri në 03:00, të frikësuar se pak punë do të bëjë punën ishin lakmitar, madje i vjetër lut për të punuar. Unë kisha një familje të madhe, të shumë vëllezërve. Pronari ishte i vetëm në shtëpi. Nëse është, ajo është e heshtur. Nezhadibni nuk ishin sharjet. Në fshatin kazanët, në të gjithë fushën, ka jetuar unharmonious, dhe ne mënyrë unanime.


  Unë kam një shumë të 8 fëmijë u nxorrën të gjithë në luftë. Askund ne nuk ka shkuar okromya da qendër e qarkut Kirov. Të gjithë jetën time, madje edhe në film nuk ka lënë të gjitha punët. "

  Nga të menduarit e fshatar i vjetër, një familje e vërtetë - ajo ishte familja e madhe patriarkale. "Familja ne ishim familje." (MK Kazakov, 1905 lindur). "Familja ne kishim një i madh, tre vëllezër dhe dy motra. Nuk ishte një kalë, dele, dy lopë. Të gjitha të punuar nga mëngjesi deri në mbrëmje. Bimë kishte vaj, mulli me ujë. Ne kemi një familje të respektuar dhe kishin frikë. Të gjitha paratë është mbajtur, dhe kemi jetuar mirë. Babai im e ka bërë lojë me birila druri: Charusha, kazanët, enët dhe madje litar të përdredhur.

  Ne shkuam të dielën në treg dhe shitet. Ai ka studiuar në vitin shkollor famullisë dhe një e gjysmë. Edhe me e trajnimit mirë ungjillit të dhënë. Por babai i tij nuk u kthye për të studiuar, unë kam për të punuar. Toka kishte banda e tij. Të gjitha të trajtuar veten të çan çan kuaj, shkatërruar me sickles. Të gjitha të punuar me pupillage dhe dimrit gratë pe fije dhe perednivku endura. Nga 1928 kemi jetuar mirë. Ishin rreth 500 ton grurë qenë mjaft totale: bizele, hikërror, mel; shumë patate gërmimi - 200 £ e saj një pak, shumë sanë mowed. Kjo na mori vështirësi të mëdha. Fekonduar çdo vit me fushën plehu avull, sepse ne kemi qenë zotërit e tokës së tyre.

  Njerëzit e fshatit ringjallur, brohorisnin ". (FP Vtyurin, 1904 lindur).

  Puna Fshatare e vështirë, ngriti një familje, kishte vlerën më të madhe të kombit. Kuptimi dhe lumturia e jetës nuk ishin shumë larg, por këtu - në punën e tij! "Dhe mos harroni se si të punojnë?! Të gjithë kanë kohë. Në natën vajzat e reja mbi punuar. Paratë që duhet të jenë në rrobat tuaja. Artizanët ne shkuan në shtëpitë do të përzënë me lëkurat ketri. Kështu që unë e mori pjatë vertebral. Trazirat qepi. Deri në 5 njëqind qepi ndodhur. Është e nevojshme për të qep 26 rreshtave. Dhe atëherë këto trazira mantel i pasur sewn. I Manta ishte: Shybko shtrenjtë. Një qindarkë e paguar për punën e tij. 25 cent e qindra. Prindërit nuk e di edhe se si vajzat vishen - zarobish dhe për të blerë.

  Por më interesante. Më parë - Perëndia kishte frikë, i nderuar i vjetër, ka punuar nga mëngjesi deri natën, dhe jeta ishte fun. Zemërimi askush tjetër nuk ishte. Këtu unë gjithmonë mendoj se sa njerëz ishin në ish-pacient ... qenë në gjendje të durojnë gjithë. Ne ishim injorant dhe jetuar mirë. " (EI Platunova, 1900 lindur).

  Mësuar të gravitetit (i Dërguari) punon ngadalë, por nga një moshë shumë të re. Puna ishte aq e natyrshme si frymë, duke ecur. Deco ishte nëse dikush u largua nga puna. "Tani që djemtë deri në 20 vjet tomlyatsya përtacisë ose hipur në një motor, kjo është e tmerrshme, më parë kjo nuk ishte. Vetëm raft pushtet, ju filloni për të kuptuar se çfarë po ndodhte - dhe menjëherë të shkojnë në punë.

  Kush në fushën në të gjitha drejtimet. I ushqyer viçat, ushqyer, ushqyer. Stallat e kuajve - ajo ishte më shumë. Jeta ishte e vështirë, dhe ka jetuar më shumë argëtim se sa është tani. "

  Shqetësimet Botërore fshatar ishte e larmishme. Pronari kishte një familje për t'u kujdesur e të gjitha kohërave. Përgjegjësia për jetën familjare vë mbi të. Ruajtja e një atmosfere të qetë, miqësore në një familje të madhe fshatare - nuk është e lehtë. Taki dhe bijtë e rritur dhe gratë e tyre - ishin njerëz të të gjithë të ndryshëm. Një nga një më të mirë menaxhuar një tjetër - të ndryshme, por në këtë krahasim obschezhitelstva ishin të pashmangshme. Pashmangshme ishin fyerje, grindjet, seksione dhe rezultatet. Taki 1920 - koha për një familje të madhe më vonë.

  Por edhe ishin në gjendje për të zbutur dallimet shaka, duke qeshur. Kuptim Fshatare përbashkët, uniteti i komandës ka ndihmuar zgjidhjen e problemeve shumë një familje të madhe. ET Dorokhova (lindur në 1912): "Kjo është se si të gjithë të gjallë. Unë nuk ishte afër. Kjo familje ishte 14 njerëz dhe nuk mallkoi një të tillë. Të gjithë kanë hapësirë ​​të mjaftueshme. Unë kurrë nuk grindur. E pra, kur nuk grinden mbi diçka duke punuar nëpër të cilin ose përmes diçka tjetër. Por lufta nuk është arritur. Ka pasur 2 bashkëshortet gjyshi, halla dhe nëna ime Claudia Moor.
  Ata ndryshuar një punë javë. Një bukë kuhovaryla dhe tjetri shkoi për bagëtinë. Kjo do të jetë një javë, dhe ata të ndryshojnë.

  Mami kuhovaryla bukë të mirë, bukë ajo ishte e mirë dhe e shijshme. Dhe hallë Claudia nga kore bukë prapa. Si gjyshja e saj jo të gjithë mësuar për të nuk ka dobi. Një gjyshi ne kishim kënaqësi. Ai gjithmonë filloi bukën e parë prerë. Pritini një copë - një kore, por brenda diçka bosh. Këtu atje dhe pastaj të vënë të gjitha kupat. Kur Claudius në tryezë mbulon, gjëja e parë në tryezë - bukë dhe lugë. Kur ju jeni bërë, gjyshi papritmas thotë: "Një lugë-kudo?" Po, ka pasur. Shikoni në tavolinë, lugë dhe disa me të vërtetë nuk e bëjnë. Të gjithë janë në kërkim të tyre, dhe ata duhet të jenë-proholov. Ja se gjyshi dhe thonë: "Eja, Claudia, shikoni, hani ose hlebushko ato?" Kjo do të jetë mbi të gjitha i qartë.

  Dhe Claudia qëndron dhe bërtet, "Ju nuk betohem maureve dhe mua vazhdimisht!" Dhe ky gjyshi i saj thotë se të gjithë ju duhet të bëni mirë. Kush do të hani nga kjo bukë? Already mësoi gjyshja e saj mësoi dhe kështu Claudia dhe nuk mësuar. Tashmë namuchyvsya ajo gjithashtu i varfër. Burri im shkoi në pjesën e përparme dhe e lanë me shtatë fëmijët. Njerëzit që jetojnë vetëm, secili në familjen e tij. Çfarë familje që nga. Në një familje, në qoftë se ka gjyshi mikpritës ishte gjyshi cho urdhëruar për të bërë - të gjithë iu bindën atij ".
  Informacion nga artikullin "The familjes patriarkale."