Gratë fshehin problemet e tyre seksualeMosfunksionim seksual tek gratë mund të zhvillohet në çdo moshë, por shumica e abuzimit seksual të bëjë me dallimet hormonale, për shembull, pas shtatzënisë apo gjatë menopauzës.
Simptomat mund të përfshijnë dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, ulur zgjimit, paaftësia për të pasur një orgazmë, paaftësi për të mbajtur zgjimit gjatë marrëdhënieve seksuale, apo anasjelltas, në mungesë të dëshirës ngacmim që të ketë kontakt seksual. Këto manifestime mund të shkaktojë probleme të dy natyrën psikologjike dhe fiziologjike dhe në masë të madhe dëmtojnë cilësinë e jetës.

Që natyra e dëshirës seksuale është shumë i ndryshëm në gra të ndryshme, diagnoza mosfunksionim seksual paraqet vështirësi.

Kompleksiteti shtesë është ajo që shkakton mosfunksionim mund të qëndrojnë në fiziologjik dhe sferat psikologjike.

Kjo çështje është më pak e studiuar në krahasim me mosfunksionim ngrerë në meshkuj, dhe për këtë arsye nuk kanë zhvilluar trajtimin e duhur mjekësor. Kjo është pjesërisht për shkak të faktit se gratë janë të zënë ngushtë për të folur për këtë lloj problemi dhe shpesh nuk e kuptojnë se abuzimi seksual nevojë për trajtim.

Ekspertët këshillojnë gratë që vuajnë nga manifestimet mosfunksionim seksual, nuk fsheh ata nga partnerët e tyre dhe nuk e shmangin vizitat në specialistë, konsulentët, sexologists, psikologë.


I përgatitur News Olesya Shtynko.