Eritrofobiya


 • Ku e bëri eritrofobiya
 • Eritrofobiya plus fobi sociale
 • Eritrofobiya dhe menopauza

 • Përkthim i fjalëpërfjalshëm i termit eritrofobiya do të thotë "frikën e të qënit i kuq". Sinonimet ky përkufizim është shtyer stresues fytyrës dhe anglisht version - sindromi blashinh. Në çdo rast, përkufizimi kryesor i kësaj gjendje është aftësia për të shpejt pokrasnenyyu rezultatin e emocion spontan. I pasaktë sëmundje konsiderohet eritrofobiyu (edhe pse termi është shumë i ngjashëm me emrin e sëmundjes). Ky tipar njerëz vetëm.


  Ku e bëri eritrofobiya

  Evolucioni ka zhvilluar në mënyrë të tillë që një person e ka të trashëguar nga paraardhësit e tij mundësinë për të skuqem me zemërim.

  Gjatë paraardhësit do të thoshte njerëz pikërisht të lashtë, sepse asnjë nga kafshët që aftësia nuk gjendet aktualisht. Në fakt, t'i shtyer fytyrës është reagimi i vetëm i njeriut fiziologjik, reflektim i sistemit nervor autonom për të mobilizuar burimet e organizmit në një moment të rrezikut. Është e mundur që në një zemërim minutë shtyer fytyrës apo eksitim ishte edhe më të favorshme burrë i vjetër, sepse pa asnjë fjalë të thëna për të tjerët në lidhje me gjendjen e tij emocionale.

  Megjithatë, duke ruajtur karakteristikat e lashta të organizmit, njeriu është një qenie sociale, i varur nga mendimet e të tjerëve. Në këtë situatë, manifestim i natyrshëm i një aktiviteti të sistemit autonom nervor mund të jetë e dëshirueshme të gabuara.


  Shoqërore rrënjosur idenë se skuqje mund të tregojë Mashtrimi, mashtrimin.

  Fytyra Kuq mund të jetë një situatë shqetësim tregues, duke u përpjekur për të fshehur diçka dhe shumë më tepër. Biznesmenët kanë frikë për të negociuar, avokatët - të paraqiten në gjykatë, njeri i ri ka frikë të flisni me një vajzë, dhe të gjitha për shkak të frikës skuqje. Gradualisht fikse varësinë psikologjike e njeriut mbi ndryshimet në ngjyrën e lëkurës së tyre. Shumë "Blasher" refuzojnë promovimin, ndryshim karriere, të shkojnë në kufizime të konsiderueshme në aktivitetet sociale. Kjo është se si reagim i natyrshëm fiziologjik të organizmit, e cila është shumë gjasa për të konsiderohet pozitivisht në botën e lashtë, tani të çon në probleme serioze të afërta me neuroza ngulët dhe frikën.


  Eritrofobiya plus fobi sociale

  Tipar eritrofobii është shumë i shpeshtë, pothuajse konstante kombinim i tij me fobi sociale, kanë frikë se aktiviteti publik. Manifestuar në aktivitetin fobi sociale eritrofobii hezitimi të ri social, mbledhje, takim, duke qenë në vende të mbushur me njerëz, njerëz të shmangur çdo mundësi të një aktiviteti të ri social. Miell janë veprimtaria më e thjeshtë njerëzor - udhëtim në dyqan e lidhur me rrezikun e blerjeve skuqje në qoftë se ju paguani me turp, një udhëtim në metro - e bën të pamundur për t'u ulur në frontin e ju, edhe me një pasagjer plotë i huaj, përgjigjet në provim - humbi zërin e tij, madje edhe në njohuri absolute të subjektit .

  Ndonjëherë kjo merr ekstremet e fobi sociale - njerëz të dalë nga shtëpia, duke ndryshuar punë janë të vetmuar i plotë. Pra, kini frikë skuqje bëhet efekte të dhimbshme psikologjike, karakteristikat fiziologjike të ndikojë psikologjinë e njeriut.

  Fobi sociale është pa eritrofobii dhe në këtë rast ajo është e angazhuar kryesisht psikologët dhe psikoterapi. Përshkruar gjendje më të rralla ku fobi sociale pa eritrofobii shoqërues mund përfundimisht të çojë në eritrofobii. Ky kompleks mund të formohet shumë lehtë vlerë një person i turpshëm që vuajnë nga fobi sociale manifestimeve fillestare të prirur për përvojat e brendshme të paktën një herë zalytysya bojë dhe të kuptojë se të tjerët i kushtoj vëmendje për të.

  Rreth vicioz është fiksuar shumë lehtë në të ardhmen për të fobi sociale bashkohet eritrofobiya.


  Eritrofobiya dhe menopauza

  Skuqje e papritur e fytyrë, qafë, ndjenja Tides e nxehtësisë, djersitje - është një tipar karakteristik i menopauzës fillon. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se Tides mund të fillojë funksionimin edhe kur të vezoreve, dhe pacientët shpesh të kërkuara për të kryer operacionit për shpëtimin e sindromi blashinh. Natyrisht, në këtë rast operacioni nuk është treguar. Pacientët që do të trajtohen nën mbikëqyrjen e një gjinekologu, veçanërisht si Tides gjithmonë përfundon në fund të ndryshimeve hormonale.

  Informacion nga artikullin "Çfarë eritrofobiya -? Theksojnë shtyer fytyrës"