Empathy - aftësia për të kuptuar se çfarë të dashurit tuaj të ndjehen tëEmpathy - aftësia për të imagjinoni veten në vendin e një personi tjetër, të kuptojnë dhe të ndjehen gjendjen e tij emocionale, pa konfuze përvojat e tyre me njerëz të tjerë. Nëse marrim parasysh konceptin më të gjerë, ndjeshmëri do të thotë se, duke kuptuar se ndihet i ndryshëm, ne do të kthehet në pozitën e tij dhe do të veprojnë, duke marrë parasysh interesat e një tjetër pranë tij.

Por si saktësisht nuk kemi nevojë të tregojmë ndjeshmëri? Kur duhet të tregojnë?

Empathizing, ne kemi bërë një lëvizje të ndërgjegjshme të mendjes ndaj ndjenjat e një personi tjetër. Ky është një veprim i zakonshëm në lidhje me veten e saj: ne të kujdeset për veten, duke pasur parasysh ndjenjat dhe dëshirat e tyre, kërkojnë të ndihmojnë veten e tyre, duke pasur parasysh situatën aktuale, të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e saj.

E njëjta gjë që bëjmë, shkurtimisht shkuar në pozicionin e dikujt - paraqesin çfarë do të thotë të jenë të ndryshme. Ne të rregulluar në një lëkurë të huaj, dhe pastaj kthehen në realitetin e tyre.

E diela në mbrëmje. Dy orë më vonë e dashura ime vjen, ajo ra dakord të ulet me fëmijën, ndërsa unë jam mik Gëzuar ditëlindjen, të cilët nuk e kishin parë të gjithë vitit. Nesër ai shkon jashtë vendit, por sot ne nuk mendojmë për ikje! Nëse vetëm mik nuk është shumë vonë, sepse ajo shpesh vjen një orë më vonë se premtuar.

Një orë para nisjes. Call. Dashurën Broken zë, të sëmurë ... shumë i keq, por nuk mund të vijë ... Shpresat për një mbrëmje të mrekullueshme me shpejtësi duke u zhdukur.


Çfarë ndjenja do të shkaktojë këtë gjendje në çdo person normal? Zemërimi, pakënaqësi, zhgënjim, zhgënjim. Dhe dëshira për të fajësuar: si është ajo që ju me të vërtetë nuk e ka kuptuar se çfarë i sëmurë, të paktën disa orë më parë, kur kam pasur një shans për të rënë dakord me dikë tjetër?


Është koha që të përpiqen për të praktikuar ndjeshmëri.

I premtuar për të ndihmuar shoqen e saj dhe të ulet me fëmijën e saj. Diçka që unë ishte e gabuar. Dhimbje koke, dhimbje të trupit. Temperatura rritet. Por tani mëngjes. I dha fjalën, unë e di se sa e rëndësishme për sonte e saj. Kështu që unë nuk e le: droga dhe pini çaj të nxehtë me raspberries. Nën batanije, djersë siç duhet. Koha ende, unë mund të trajtojë dhe mos lejoni të merrni të sëmurë.

Unë nuk mund të marrë ... 02:00 mbetur. Më mirë jo, por është tepër vonë për të ndryshuar ndonjë gjë, është koha për të përmbushur dhe të shkojnë ... Është koha për të shkuar. Si i trullosur, këmbët pambuku. Kam frikë të bie në rrugë. Ne do të duhet për të anulluar çdo gjë do të bien ... turp që podvozhu, dhe asnjë fuqi. I quajtur.

Nuk ka zemërim, fyerje falur, frustrimi zhduket, duke i dhënë rrugë për ndjeshmëri. Po, sigurisht, është i mërzitur. Por dua të fajësuar mungesën e përgjegjësisë, sepse njerëzit me të vërtetë duan të ndihmojnë, duke bërë çdo gjë të mundshme për të përmbajë premtimin.


Duke qenë ndjeshmëri, ne e quajmë njerëzve një ndjenjë të thellë mirënjohjeje për mirëkuptim dhe dhembshuri.

Në përgjigje të personit të përfshirë është në gjendje të bëjë të pamundur.

Më fal, ju lutem. Unë ndihem e tmerrshme, dhe kjo nuk është një sëmundje. Unë jam tmerrësisht keq që unë do podvozhu. Unë do të doja të ndihmoj unë


Dëgjoni, çfarë nëse unë kërkoj shoqja e saj për të qëndruar me Marina? Ajo jeton pothuajse tjetër për ju. Prisni, thirrjen e saj ... Po, ajo tha se ajo është e lumtur për të ndihmuar, vetëm një rast i tillë. Ajo ka punuar si mësues, kështu që vështirë se një fëmijë i mërzitur ... Ok, atëherë unë jap asaj numrin tuaj të telefonit dhe adresën zbyraysya mbledhjen e tij!

Empatia na jep nja dy momente të jenë të ndryshme. Ne kemi marrë një shans unik për të treguar mirësinë, dhembshuri dhe respekt për njerëzit - të njëjtën gjë si ne.

Empathy forcon marrëdhëniet tona me njerëzit, sepse, ndarjen, ne tregojnë shqetësim dhe dëshirën për të kuptuar më shumë.