Mendoni për të varfërit dhe ju jeni me fatSiç e dini, shumë më mirë që të jetë optimist se një pesimist. Me njeriun gëzuar më të lehtë për të komunikuar, ai shpejt e gjen gjuhën e përbashkët me të tjerët, me një buzëqeshje duket përpara dhe trokas atë nga ulluk të jetës nuk mund në asnjë mosmarrëveshje. Sipas shkencëtarëve, për 50 vitet e fundit, njerëzit kanë shpenzuar qindra mijëra dollarë për të marrë pjesë psikologë dhe libra blerje që të zbulojë e "sekretin e suksesit" dhe mësojnë optimizëm.

Pacientët studiuar e vështirë për të bindur veten se çdo ditë ata të përparojnë më shumë dhe më shumë gjendjen financiare rritet me hapa të mëdhenj, ata janë të bukur, të shëndetshëm dhe të suksesshme, dhe lumturi vetëm vjen në këmbë.

Si schytatsya, vetë-respekt - një vlerësim të personalitetit vetë, karakteristikat e tij, cilësitë dhe vendin në mesin e njerëzve të tjerë. Nga marrëdhëniet e vetë-varur midis njeriut dhe me të tjerët, kritik e tij, duke kërkuar prej tyre, qëndrimet ndaj suksesit dhe dështimit. Sipas shumë ekspertëve, vetëm mendimet pozitive të ndikojnë në efikasitetin e aktivitetit të njeriut dhe zhvillimin e mëtejshëm të personalitetit të tij. Por, çfarë nëse ju jeni një pesimist dhe nuk mund të rindërtohet edhe me të gjithë këto stërvitje të ndërlikuar? Mos u shqetësoni, një studim i kohëve të fundit nga shkencëtarët amerikanë tregoi se vetëm ndonjëherë të bëjnë të pamundurën për të praktikuar të menduarit pozitiv mund të ketë efekt të kundërt.


Si një studiues të sapoformuara Joanne Drurit dhe John Lee nga Universiteti i Waterloo dhe Elena Perunovich e Universitetit të New Brunswick, me trajnim të gjatë dhe të vazhdueshme në "Unë jam më i bukur dhe më tërheqës" efekti shkaktoi polemika - njerëz kanë filluar të ndihen më të mjerueshme se më parë settings pozitive të punësimit. Kur ata dëgjojnë deklaratën që plotësisht kundërshtuar në atë që ata e besonin këtë, njerëzit shpesh vetëm përgjigjet dyshues dhe skeptik ndaj miratimit, por të miratuar në mënyrë të vendosur në pozicionin origjinal.

Shkencëtarët Dru, Lee dhe Perunovich kryer një eksperiment në të cilin ata testuar 68 studentët vetë-respekt.

Atëherë ata e pyetën subjektet për katër sekonda për të shkruar poshtë të gjitha mendimet dhe përvojat e tyre. Kështu në intervale prej 15 sekonda grup eksperimental dëgjuar një telefonatë, pas së cilës ajo ishte për të thënë vetes: ". Unë jam një person i mrekullueshëm" Pas Studimi gjeti se njerëzit me vetëbesim të ulët, pas seancave të tilla të dhunshme të lëvduar veten ra në një humor të zymtë se sa ata që nuk pyesnin pafund kujtojmë veten e bukuri e saj.

Bazuar në këto studime nuk mund ta kuptojnë se teknikat populiste shpejt dhe dukej e garantuar për të hapur dyert e lumturisë, dashurisë, pasuria, suksesi, lidershipi, mashkull ose nevidhylnosti femra mund të sjellë dëm të konsiderueshëm.

Sidomos nëse aplikohet pakontrolluar çdo ditë dhe çdo orë për të bindur veten se niveli juaj IQ nuk është nën të njëjtin nivel të Ajnshtajnit. Shkencëtarët kanë vërtetuar kotësinë e "metodave pozitive" Shpresoj se me kalimin e kohës do të jetë një metodë e re e psikoterapisë që në mënyrë të sigurtë të ndihmojë njerëzit të marrin problemet dhe vështirësitë e tyre, në vend se të hidhni dhe të përpiqen për të shpëtuar nga ata. I ashtuquajturi fuqia e të menduarit negativ është aftësia për të kuptuar të metat e tyre dhe të zhdukin apo të pranojë ato.

Lajme përgatitur në www.
time.com