Gruaja e një marinar


 • Fillim
 • Lindja e djalit
 • Është fati
 • Më në fund

 • Fillim

  A është e vështirë që të jetë gruaja e një marinar, unë e di të dorës së parë, ai ka qenë 33 vjet - vetëm 4 vitet e fundit të jetës së tij burri im ishte bregdetar, banorët e tokës - për arsye shëndetësore nuk mund të shkojnë në det.
  Kur unë u martua, absolutisht asgjë nuk dihet për jetën dhe punën e marinarëve nuk kishte asnjë ide se çfarë vështirësi të më presin në të ardhmen. Ne u martua për dashuri në moshën 20 vjeçare. Burri i saj u largua për të studiuar gjashtë muaj në Klaipeda Nautical School, unë vetëm kaloi viti i katërt Universiteti Leningrad. Pra, një muaj pasi vendet e dasmës nis për trajnim.

  Ndarja e parë e gjatë ka ndihmuar për të lëvizur letra dhe shpresoj se së shpejti do të jemi së bashku. Ata shkruan me njëri-tjetrin çdo ditë të tjera, edhe, atëherë pas punoi shkronja të mëdha nga Klaipeda në Leningrad arrihet brenda 3-4 ditësh. Nga rruga, tani postare kapërcyer në të njëjtën mënyrë për 3-4 javë.

  Por vështirësia kryesore, siç doli, ishin përpara. Besimi im naiv që njeriu pas diplomimit shpërndarë në North West River Shipping Company, Leningrad që nuk u materializua. Ai dërgoi një navigator, shoku i tretë në barkë peshkimi peshkimi mesme (SRT) bazë Klaipeda Oqeanisë flotës së peshkimit.


  Njeriu nuk ishte vetëm një marinar dhe peshkatar. Dikush ka thënë kohë më parë se "peshkatar - marinar dy herë." Ose më mirë nuk e them. Kush ka vizituar të paktën një herë një anije peshkimi, të paktën për turne mund të kuptoni kushtet në të cilat peshkatarët kishin për të prodhuar peshk. Tani, sigurisht, gjykatat ishin të mëdha, të rehatshme, kushtet e jetesës janë shumë më të mirë. Por, gjykatat dhe peshkimi - kjo është një tjetër histori.


  Lindja e djalit

  Kur i lindi një djalë, kam kërkuar për të transferuar në zyrën e me kohë të pjesshme dhe të qëndrojnë Klaipeda, por strehim nuk ishte, edhe pse kemi ecur një shumë të apartamenteve dhe shtëpive, duke u përpjekur për të hequr "kënd", ajo nuk ka punë. Ajo u kthye për të përfunduar trajnimin.

  Burri im shkoi në fluturimin e parë në Detin Norvegjez për 4 muaj. Atëherë fluturimet më të shkurtër ishin 3,5-4 muaj, atëherë ata janë të rritur, dhe në 80 vitet e ka ndjekur për 6 muaj, apo edhe shtatë. Gjatë fluturimit të parë, kam shkruar 30 letra për burrin e saj! Ne dërgoi ata (Unë do të thotë Morjachok) në portin e peshkimit postë, ku ata të grumbulluar dhe dërguar në raste kur ka pasur një lloj anije peshkimi. Njeriu tha detarë gëzim me përvojë, duke marrë vetëm disa letra! Në atë kohë nuk kishte internet, dhe radio ishte vetëm oficer. Madje shumë më vonë, diku në vitet shtatëdhjetë vonë, filloi të lejojë bisedimet për marinarëve radio me familjen, për 1-2 minuta.

  Audibility - e tmerrshme, nganjëherë kaluar nëpërmjet informacionit radystku në bankë, në mënyrë për të thënë? Në mënyrë tipike, tha: "Ne të gjithë të drejtë, të mirë, mos u bëni merak, të kujdeset për veten." Një tjetër ishte shkëmbimi i radios, i cili përveç "Çdo gjë është e mirë," gjithashtu nuk shkruaj.

  Pas diplomimit, kam ardhur që të ketë një mënyrë të përhershme të jetës në Klaipeda, me një fëmijë një vjeçar i vjetër në krahët e saj. Ajo filloi të punojë në shkollë, ku qenë në kërkim të marrësh me qira një shtëpi, dhe vetëm 4 muaj sukses. Për më tepër huddled në-ligjit apartament, të vogël (26 metra katrorë), me asnjë kenaqesive, ku veç na ka jetuar me familjen e motrës së burrit tim. Pra, kur njerëzit në fluturimin tjetër prapa në apartamentin e lëvizshëm të vogël në papafingo, edhe pa pajisje, ne ishin me të në qiellin e shtatë!

  Dhe kur një vit më vonë mori një dhomë në një komunale, gëzimi nuk njihte kufij! Ky person duhet të ndjehen. Ndërsa burri i saj ishte në fluturim, kam bërë një riparim përdorur afërmin, detarë, gjithashtu, bleu një gardërobë dhe një krevat divan. Unë kurrë nuk do të harroj se si njerëzit e parë prerjet në banesën e "tij", me entuziazëm ecte nëpër dhomë, stroking divan e tij të dorës, veshjet preku, dhe e pyeti: "Është e vërtetë, e tërë tonë".


  Është fati

  Është thënë se ndarja e gjatë vetëm bëni dashuri të fortë. Unë mendoj se është e vërtetë. Nëse dashuria është pastaj të kapërcyer çdo vështirësi. Ata pleqtë do të mbani mend këngën "Over Kronstadt mjegull ...", kjo është një çift: "Jini të qetë, marinar, besnikëria far më të mirë, nuk ka stuhi, stuhi nuk ta shuajnë dashurinë, dhe të cilët nuk e kuptojnë prisni sa të dashur mund të pyesni, pyesni le miqtë detarë ... ".

  Dashuria dhe besnikëri gratë ndihmuar punëtorët e detit në punën e tyre të vështirë dhe gratë duhet të mësojnë të qëndrojnë dhe të presin.

  Fati i gruas së një marinar-së nuk ishte e lehtë. Pas takimit të shoqin pas fluturimit të ardhshëm, fillova të qaj dhe qaj se ai "hodhi Sea" për të marrë në breg, dhe burri i saj e bindi mua: "Këtu është reysik ishte duke shkuar, dhe të gjithë do të jenë në shtëpi, një ndryshim në karrierë." Sa lot u derdh! Ndoshta Deti Baltik ishte i kripur, jo vetëm nga imi, por shumë lot Rybachok! Kaloi fluturim fluturim përsëritet, deri sa e kuptova se njerëzit nuk mund të jetojnë pa det "e tyre" pa një anije dhe ekuipazhin.

  Ai shpesh këndoi: "... Unë e di miq që unë nuk mund të jetojnë pa det, det i vdekur pa mua ..."

  Çfarë ka ndihmuar të kapërcyer ndarjen dhe vetminë? Definitely thonë - punë dhe durim që ne kemi qenë të mësuar në fëmijëri. Nuk është çudi që ata thonë - "Durimi dhe një përpjekje pak." Në fund të fundit, ka arritur puna e tij është vlerësuar gjithmonë. Unë kisha për të mësuar shumë - jo vetëm gatuaj, qep, thur, por zam letër-muri tavan zbardh në apartament, mbledhin dhe të korrigjoj mobilje, hekur dhe riparim të pastër vakum, etj (Në atë kohë nuk kishte asnjë shërbimit "persona në orë", dhe nuk do të kuptoni, unë ftoj dikë tjetër për të ndihmuar burrin e saj). Dhe më e rëndësishmja, shumë të edukuar fëmijët në mënyrë që ata nuk e ndjejnë mungesën e gjatë të papës.

  Por sa shumë gëzim solli takimin pas një ndarje të gjatë! Unë e di se si ne nabrydaly dispatchers peshkimi port, nazvanivaya pafundësisht me telefon për të sqaruar në kohën e mbërritjes së anijes. Dhe nganjëherë qëndruar për orë të tëra me fëmijët në hyrje, duke pritur për ne për të humbur përfundimisht territorin, vullnet për një skelë, të cilat janë moored "anijen tonë." Duke '37 jetën familjare kam punuar vetëm 2 vjet pas lindjes së djalit të saj të dytë, dhe këto vite ishin më, në qoftë se nuk është e vështirë, ajo e shurdhër. Në vend të punës, koha po kalon atje pyesin ndjehen njerëzit e duhur, dhe kur e tërë porpatysya ditë me punët e shtëpisë, plot ankthe të tilla dhe pikëllimi!

  Unë nuk e kuptoj ato gra që nuk duan të punojnë.


  Më në fund

  Fati i grave të marinarëve mund të flasim pambarimisht shumë. Kur në vitin 2001 ai vdiq tragjikisht ekuipazhit aft "Kursk" në Shën Petersburg vendosur për të krijuar një monument për të besimtarëve e të dashur "gruan marinar-së."
  Ajo u krijua si ne jemi udhëhequr, fondi publik i veçantë i kryesuar nga kapiteni i parë Rank, ishin deri në tre konkurse të projektimit. Por pas gjashtë vitesh, dhe kohët e fundit, ka pasur një lajm se 26 Sht në gojën e Smolenka në Vasilevsky Island zhvillua një ceremoni e shenjtërimit të gurit backfill për monumentin.

  Kur do monument vetë, askush nuk mund të thotë me siguri.

  Informacion nga neni G. Rybakov "A është e vështirë që të jetë gruaja e një marinar?"