Hulumtuesit matur ndikimin në marrëdhënie romantike e njeriut


Në çdo kohë, njerëzimi është përpjekur për të zgjidhur misterin e dashurisë dhe të nxjerrin një formulë që do të ndihmonte një herë dhe për të gjithë të marrë për dashuri apo anasjelltas, të ndaluar personin e dashur. Për Dashuria filloi luftën dhe shkatërruar qytetin dhe krijoi poezi këndohen serenatave nën dritaret e zonjat bukur. Për dashurinë e dhënë jetën e tyre, por deri tani askush nuk ka për të shpikë një pajisje që do të ndihmonte të përcaktojë fuqinë e dashurisë apo peshës së saj.

Përkundër dështimeve të përsëritura në hulumtim të tillë, dijetarët modernë nuk e humbin shpresën për të zgjidhur misterin dhe këtë ndjenjë vazhdimisht kryejnë eksperimentet që përfshijnë dashuruar. Një prej këtyre shkencëtarëve, një psikolog New York Arthur Aron argumenton se dashuria ka një tru si një drogë, njeri op'yanyayuchy dhe plaçkitjen e tyre të aftësisë së tyre për të menduar në mënyrë racionale.

Aron ekspozuar të imazhit të trurit në dashuri dhe ka gjetur se në një kohë kur dashuria ka parë fotot e objektin e pasionit të tij, mbulesën e saj barkut të trurit nasychuvavsya dopamine - një argëtim të hormoneve. Është e njohur se dopamine lirohet në pritje të ngjarjeve të lumtur ose menjëherë pas qëllimit dhe përcakton aftësinë për të gëzuar jetën. Nuk janë droga dhe analoge të saj, të tilla si amfetaminës, metamfetaminës dhe ephedrine. Gjithashtu, të dashuruar e gjakut nga hormonet oxytocin dhe vasopressin, të cilat promovojnë zhvillimin e obligacioneve emocionale në mes të dashuruar.

Nuk është sekret se shumica prej nesh nuk besojnë në dashuri të përjetshme, duke besuar se pasionin e dhunshëm në mes të dashuruar aty pari, gradualisht bëhet një zakon dhe përfundon me një pushim marrëdhënie ose një jetë familjare të qetë të dominuar marrëdhënie BRATSK-motër dhe ndjenjat e ish nuk është gjurmë mbetet.


Megjithatë, shkencëtarët janë përpjekur për të hedhur poshtë atë. Ata studiuan të imazhit të trurit rezultatet bashkëshortët me njëzet përvojën e jetës familjare, ka pohuar se dashuria e tyre është aq i fortë sa në muajt e parë të martesës. Doli se këto çifte një reagim të njërit pikërisht njëjtë si në çiftet të cilët kanë filluar vetëm marrëdhënien, ata vetëm liruar dopamine dhe ka edhe dehje jashtëzakonisht e këndshme.

Por shkencëtarët duhej të pranojnë faktin se raste të tilla janë mjaft të rralla - në Amerikë si pasion i gjatë mblidhet jo më shumë se 30% të çifteve. Çdo person i tretë për arsye të ndryshme, aktiviteti i zvogëluar "hormoneve kënaqësi", kështu që në shumicën e rasteve ata nuk janë të aftë të manifestimeve të dhunshme të dashurisë.

Pra, shkencëtarët këshillojnë njerëzit që të ndikojë në mënyrë të pavarur hormonet, zgjidhni një hobi të përbashkët, duke shkuar në teatër dhe ekspozita, e cila nuk do të thotë të humbasin qasje optimiste për jetën.
Për ata që janë për fat të mirë i martuar jetojnë më gjatë dhe të imunitetit më të mirë për ta.

Material i përgatitur posaçërisht për Svetlana Khomenko Medkrug.ru