Për të qenë i lumtur për të menduar më pak për paratëPër të gjetur se si për të ndikuar njerëzit mendonin vazhdimisht në lidhje me paratë, shkencëtarët në Universitetin e Pensilvanisë kryer një eksperiment online, e cila u ndoq nga banorët e SHBA në mbarë vendin.
Vullnetarët kishte për të deshifroj disa sugjerime, dhe një nga pjesëmarrësit ofruar propozime që përfshijnë fjalë që i përkasin kohës - "kohë", "shikojnë", "Dita", etj, dhe të tjera - fjalët e lidhur me konceptin e parave - "mirëqenien", "dollar". Në përfundim, pjesëmarrësit u pyetën se si ata do të shpenzojnë 24 orëve të ardhshme. Ajo u gjet se ata që mendonin eksperiment për atë kohë, shprehu qëllimin për të takuar miqtë, dhe ata që kishin të fokusohen në konceptet që lidhen me të holla, e planifikuar për të kushtojnë sa më shumë kohë pune.

Një studiues të ngjashme eksperiment i kryer dhe njerëzit me të ardhura të ulëta. Sa për kohën, rezultati ishte i parashikueshëm, por çështja e pjesëmarrësve të parave nuk e ka demonstruar të njëjtën gjë programueshëm. Hulumtuesit sugjerojnë se kjo është për shkak testuar kështu dhe vazhdimisht mendojnë për rrethanat e tyre.

Pas eksperimentit, pjesëmarrësit përshkroi se si ata mendonin në ditën pas eksperimenteve.

Shkencëtarët vini re: edhe pse mendimi i parave motivon njerëzit që të punojnë, punojnë orën vështirë askush nuk e bën më të lumtur. Ne flasim shumë dhe mendoni për marrëdhënien e mirëqenies materiale dhe kënaqësi të jetës, por pak të vërtetë ndjehet në mënyrë paqësore dhe të qetë në qoftë se ai i afrohet rehati materiale, por pak të komunikuar me të dashurit.