Diagnoza e lodhjes kronike


 • Një viktimë kush?
 • Kush duhet fajësuar?
 • Si të njohin?
 • Si për të trajtuar?

 • Një viktimë kush?

  Fillimisht u mendua se viktimat e sindromi i lodhjes kronike janë kryesisht njerëz ambiciozë të angazhuar në hard punës mendor 12-14 orë në ditë (të ashtuquajturat yuppies). Dëshira për të bërë një karrierë, paaftësia për t'u çlodhur dhe të përballojë mbingarkesë fizike dhe mendore i bën ata të pambrojtur ndaj sëmundjeve. Sepse sëmundja e shënuar si "gripi yuppie për" që në thelb duke thënë se sëmundja vetë nuk ekziston.

  Pas një kohe u bë e qartë se musht Lodhja kronike nuk kurseu askënd - kjo është nënshtruar njerëz të të gjitha moshave dhe nga shtresa të ndryshme shoqërore.

  Për më tepër, sipas statistikave, gratë energjik (25 deri 49), kjo sëmundje ndodh dy herë më shpesh se meshkujt. Shkaqet - në rritje ndjenjën e detyrës, dhe vulnerabilitetin dhe ndjeshmëri.


  Kush duhet fajësuar?

  Aktualisht, e saktë shkaqet e sindromi i lodhjes kronike nuk është i instaluar. Nuk janë vetëm hipoteza që ende nuk janë të arsyetuara konfirmim apo përgënjeshtrim. Shkencëtarët nuk e përjashtojnë virus dhe predispozitë gjenetike.

  Por foto e përgjithshme e sëmundjes mund të shpjegohet vetëm në bazë të faktorëve mendore dhe fiziologjike. Ky stres të vazhdueshëm, stresi intensive mendore, emocione të forta dhe frika.


  Mënyrë jetese të përfaqësuara i ulur, gjumë i pamjaftueshëm dhe i parregullt, të hahet në arrati, duke përfshirë përdorimin e produkteve me cilësi të ulët, pirja e duhanit dhe alkoolit. Kjo duhet të shtoni të kushteve të pafavorshme mjedisore, mungesa e ajrit të freskët dhe rrezet e diellit.

  Në përgjithësi, të gjithë jetën tonë, në përgjithësi, ka një provokim i madh sindromi i lodhjes kronike, e cila është arsyeja pse ajo është quajtur shpesh sëmundjet e qytetërimit.


  Si të njohin?

  Lodhje kronike është krejtësisht e ndryshme nga "i thjeshtë" i përditshëm. "Simple" lodhje ndodh, për shembull, pas stresit fizik ose mendor, por kjo vlen një pushim të mirë, dhe ju përsëri plot energji.

  Lodhje kronike është më e komplikuar. Ajo zakonisht shfaqet për asnjë arsye të dukshme, në masë të madhe depletes trupin, shpesh i shoqëruar nga simptoma të tjera të dhimbshme. Sigurisht, këto manifestime janë të ndryshme, por shumica e pacientëve ankohen për dhimbje koke të rënda, marramendje, dhimbje në nyje dhe muskuj, dhimbje në fyt, ftohjet kronike, nyjet limfatike fryrë.

  Në disa raste ka ethe (deri në 37,1-37,3 ° C), depresioni emocional, nervozizëm konstante. Pacientët nuk mund të koncentroheni, vështirësi të menduarit, kujtesës pengime. Nuk ka as edhe një çrregullim gjumi dhe pagjumësi.

  Në mënyrë tipike, pacientët shpenzojnë në shtrat më të gjatë se të shëndetshëm, por edhe pas fjetur ata nuk ndihen aq të çlodhur.

  Dhe më e rëndësishmja: lodhje kronike jo vetëm vazhdon, por është në rritje të vazhdueshme.

  Simptomat e lodhjes kronike:

 • dobësi të pashpjegueshme;
 • ankthi;
 • depresioni;
 • lodhje të rënda;
 • mëngjes gjendje e sëmurë;
 • çrregullime të gjumit;
 • gunga;
 • Temperatura 36,9-37,3 ° C (afatgjatë);
 • marramendje;
 • nervozizëm;
 • dhimbje të muskujve dhe dobësi.

 • Si për të trajtuar?

  Ndonjëherë të kthehen në viktimat e jetës normale të sindroma merr muaj apo edhe vite. Për më tepër, trajtimi është i shoqëruar nga një ndryshim në regjimin e punës dhe pushimit, dietë dhe të gjithë mënyrën tradicionale të jetës.

  Mjeku juaj mund të përshkruajnë antivirale dhe anestezike (për dhimbje koke dhe dhimbje të muskujve) droga, ilaqet kundër depresionit, immunocorrectors, qetësuesit (çrregullime të gjumit dhe krizë nervash) dhe agjentët nootropic (në çrregullime neuropsikiatrike të memories). Element i detyrueshëm i trajtimit është duke marrë vitamina A, B1, B6, B12, C dhe minerale Selenyum, zink, hekur, sulfate magnezi dhe të tjerët.

  Në disa raste, mjekët mund të përshkruajnë pjesën tjetër krevat. Pacientët gjithashtu të emërojë fal, por në të njëjtën kohë ushtrim i mjaftueshëm dhe i rregullt. Përveç masazh (i përgjithshëm, segmentale) gidroprotsedury (pushtet dush, dush rrethore dhe vaskë oksigjen).

  Cakto si trajnim autogenic dhe metodat e tjera aktive të normalizimit emocional sfond (relaksim, grupi apo terapi individuale Sound, terapi të lehta, mjekësi bimor).

  Dhe është më mirë të mos për të sjellë veten në një gjendje të pacientit ankohet për lodhje të vazhdueshme. Mos injoroni lodhje apo të mbledhë atë nga të papriturat që të paparashikuara, në kohën shtesë në kohën shtesë. Dhe gjithashtu rregullisht kryen "detoxification" kujtesës - të shpëtoj nga mendimet e këqija dhe kujtimeve të dhimbshme - shokëve të vazhdueshme stresi.

  Informacion nga Lily Bhurtial neni "Diagnoza: lodhje kronike."