Xhelozia e Fëmijëve - si të jetë


 • Vëlla ose motër ...?
 • Disa këshilla

 • Vëlla ose motër ...?

  Fëmija i parë i porsalindur është perceptuar si një zyrtar i lartë i ri
  lodër, ajo është prekje interesant, ajo mund të gëzojnë. Por më vonë
  ndërsa ju do të vini re se gjërat kanë ndryshuar. Parëlinduri yt ishte
  qartë se fëmija u vendosën përgjithmonë në territorin e saj. Ai
  fle apo shpenzon shumë kohë në krahët e nënes sime.


  Çfarë
  moshës më pak se një fëmijë të vjetër, manifestimet e xhelozisë në testamentin e tij
  më shumë i sinqertë. Disa fëmijë të bëhet agresive ndaj
  për fëmijën, por edhe më shpesh - në raport me prindërit, kështu i padrejtë
  erdhi me të.

  Fëmijët e të tjera në mënyrë të pandërgjegjshme të fillojë

  kopje sjelljen e porsalindur për të parë akoma apo
  ata janë të dashur nga të rriturit. Urinim më të zakonshme në
  krevat, fëmija mund përsëri të fillojnë gjiri gozhdë gisht ashpër,
  vazhdimisht whining. Gjëja kryesore për një xheloz pak - për të tërhequr
  vëmendja e prindërve, madje edhe negative.

  A nuk e abuzimit të fëmijës,
  nëse ai bën gjëra të trashë. A nuk e dënon atë për pantallona e tij të lagësht,
  sepse, me sa duket, fryti i parë i vuajtjet tuaja. Ai vuan pa tuaj
  dashuri. Nga të gjitha veprimet e tij, ai duket të jetë duke thënë, "Unë jam shumë e vogël! Unë kam
  Kam frikë se ju ndaloi mua të dashur. I miss llogari! »

  E rëndësishmja
  mos harroni se xhelozia e fëmijëve është më e mirë për të parandaluar se sa për të luftuar atë.  Nevojat fizike të porsalindur, natyrisht, kërkojnë
  argëtim, por tani ajo është po aq e rëndësishme për të përmbushur emocional
  nevojat e një fëmijë të vjetër. Mundohuni sa më shumë të jetë e mundur për të dhënë një
  xheloz i tij. Great për t'u ulur pranë gjumi fëmijën djep,
  por ai nuk i kushtoj vëmendje të se sa kohë keni shpenzuar së bashku me
  atë.
  Nuk është e vështirë të mendoj që patjetër do të vini re atë.

  Fus
  dashuri, mos harroni që plotësisht të parandaluar xhelozia nuk do të ketë sukses, por
  Ju mund të zvogëlojë atë në një minimum. Në mënyrë që të mos provokojnë shpërthime të fëmijës
  xhelozia, le ta dinë e tij më të vjetër që ende e duan atë. Lo
  disa këshilla se si për të trajtuar gjurmët xhelozi fëmijëve.


  Disa këshilla

 • Mos harroni se sa e rëndësishme që të ketë fëmijën tuaj të parë
  situatë zakonisht. Shmangni gabimet e rrezikshme: nuk i japin hapësirë
  fëmijë më të vjetër, grazhd apo lodra fëmija e tij të ardhurve.
  Nëse fëmija juaj i parë para se të natës është gjithmonë duke dëgjuar përrallë ose kishte
  gjumit tjetër të njohur ritual, të jetë i sigurt për të kursyer
  mënyrë. Mos harroni të gjithë të njohur për atë që është e mundur dhe traditat
  kthehet në rrjedhën e zakonshme të gjërave.
 • Mos harroni se i lartë juaj
  Fëmija ende shumë e vogël. Krahasuar me të sapolindur brishta
  Kec Senior ju mendoni Gulliver. Por nuk do të zgjaste dukej,
  dhe tre vjet e pesë ai është një fëmijë i vogël.

  Përleshje
  drives instinktive të kërkojë më i vjetër i asaj që ju nuk e bëni
  Mendimet e disa javë më parë. Shmangni komandat dhe veprimet,
  sinjal: "Mos prekni!" Trust fëmijë më të rinj të vjetër.
  Inkurajimi dhe të përqafojnë të dashurisë. Dhe në qoftë se ju jeni të frikësuar për fëmijën, mësojnë
  i lartë tregojnë mënyrën e tyre dashuri të sigurt, për shembull, dërgoni
  kisses dhe gudulis thembra.
 • Dërgo një pak
  Urdhri xheloz cila do të shërbejë vetëm atij. Për shembull,
  zgjidhni që fëmija nosochky veshin, ose këndoj atë të flerë
  këngë. Nëse ju të përpiqet për të kapur deri në kanë të bëjnë me
  i parë i lindur kur fle më të vegjël të lartë ende kuptojnë atë.

  Ndërgjegja që të tregojnë vëmendje për atë si një mbetje, shkel dinjitetin e fëmijës.
 • Share burri dhe kohë keni shpenzuar me secilin fëmijë. Dy
  Prindërit - dy fëmijë. Dad mund të shkoni në cirk ose teatër të lartë
  shkoni në një udhëtim. A e saj çdo gjë burrit të mundshme për
  fëmijë më të vjetër nuk e ka ndier në mërgim. Së fundi,
  Kujtoj pak xheloz se ai ka një preferencë. E tij
  Vëllai i vogël ose motra nuk mund të këndojnë, valle ose të kandidojë. Përveç
  i foshnjave nuk lejohet për të ngrënë akullore, çokollata dhe
  shikojnë karikaturat. Se ka të vërtetë asgjë për të zili - një hidhërim të gjelbër!

 • Dhe mbani mend, xhelozia për fëmijë - problemi zgjidhet. Dhe në qoftë se ju nuk mund të trajtojë atë vetë, kontaktoni psikolog fëmijëve.