Një fëmijë që nuk ka baba


 • Koha nuk mjafton për të komunikuar me fëmijën tuaj
 • Djali nuk është një shembull
 • Nënat duhet të marrë përsipër funksionet e babait

 • Ne nuk do të ankohen në lidhje me atë "njeri tani
  i cekët ", dhe nuk do të kuptojnë arsyet pse një grua
  preferon të rritur një fëmijë i vetëm. Mbi këtë temë u krye shumë
  Librat sociologjike dhe studime psikologjike dhe e shkruara dhe Deti
  artikuj.

  Pra, le të shohim më mirë problemet me të cilat ballafaqohen nënat dhe në të cilën nuk ka Pope.


  Koha nuk mjafton për të komunikuar me fëmijën tuaj

  Ne fillim
  me probleme të dukshme. Nevoja për të mbështetur një familje më vete
  në mënyrë të pashmangshme rezulton në mungesën e kohës për fëmijën.


  Rezultati është që dhe kështu i privuar nga foshnjë e kujdesit prindëror
  lënë vetëm me pyetje dhe nevojat e tyre. Ndoshta jo
  Eshtë e panevojshme të thuhet, se si ata rriten me të do të jetë më e vështirë
  të krijojë besim dhe marrëdhënie të ngrohtë. Rritur fëmijën, madje
  mendjen e ditur se mungesa juaj i përhershëm ishte e nevojshme për të vetët
  e mirë, kurrë fal se nuk dootrymav në kohën
  Dashuria e nënës dhe kujdes.

  Rekomandime Psikologu: këtu
  është i parëndësishëm. Mundohuni të kalojë më shumë kohë me fëmijën. Nëse
  Ju dukej orë shtesë, madje edhe kur ju jeni shumë të lodhur, më të mirë në vend
  së bashku për të parë një karikaturë, bisedoni me fëmijën, them


  kjo është diçka e re, tregojnë se ju jam i etur për të veten e tyre
  i shqetësuar që ju keni aq shumë punë.


  Djali nuk është një shembull

  Ne
  priren të mendojnë se ndikimi më i fuqishëm negativ me aftësi të kufizuara
  familja ndikon nëse gruaja ka për të ngritur një djalë.
  Sigurisht, djali duhet të jenë në frontin e mostrës mashkullor
  sjellje. Pranë tij në qoftë se nuk ka mashkull të rritur (ose më keq -
  Burrat janë vazhdimisht në ndryshim, sepse nëna, frikë për të qëndruar
  vetëm, është në kërkim të vazhdueshëm), djali nuk mund
  për të formuar një tablo të plotë të asaj që duhet të jetë

  njerëz. Rritje deri, ai hyn në botën e jetesës për panjohur
  ai ligj, fëmija nuk e di kush ai është në këtë hapësirë ​​të pasigurt
  marrëdhëniet njerëzore. Rreth implikimeve, megjithatë.
  Duke u përpjekur për të gjetur mbështetje në ndonjë përkrahje, fëmija shpesh bie në të këqija
  efekt.

  Rekomandime Psikologu: fillor
  output - për të shkruar djalin e tij në ndonjë grup ose seksion që është
  njerëz që fëmija ishte pamja e njerëzve si sjellje.


  Nënat duhet të marrë përsipër funksionet e babait

  Mungesë
  Babai i jep procesit harmonik të rritje deri si një djalë, dhe
  vajzë. Në psikologji ekziston një gjë e tillë - "Familja e përsosur".

  Kjo
  Familja e kushtëzuar model, i cili krijoi kushte të favorshme
  Ekzistenca e anëtarëve të saj. Nëna në këtë familje, përfaqëson për fëmijën
  Miratimi mbështetje. Ajo gjithmonë i falë mëkatet, keqardhje kur
  lënduar, ajo është e gatshme për të dëgjuar dhe kuptuar.


  Por bota e vërtetë nuk është aq e
  i thjeshtë. Prandaj, një fëmijë duhet të mësohen të përdorin jo vetëm mirat
  përzemërsi njerëzor. Ajo duhet të mësojnë për të mbijetuar në një botë ku
  marrëdhëniet midis njerëzve janë të bazuara në ligjet e caktuara. Në këtë
  saktësisht është funksioni i babait. Babai i kritikon, drejton,
  ndëshkimi, ka vullnet.

  Procesi i edukimit është e pashmangshme
  përfshin futjen graduale të rregullave dhe kufizimeve.

  E gjitha fillon
  tenxhere kur fëmija të largoj pantallona dhe të detyruar
  përdorni tenxhere - që t'i përmbahet rregullave. Më shumë - më shumë.
  Fëmija rritet. Ai fillon të eksploruar botën, për të treguar
  Interesi në çdo gjë çfarë shikon, ai u shfaq vetë
  Dëshira e ndërgjegjshme: "Unë e dua atë! Unë dua atë! ". Si rezultat, në qoftë se pranë
  ajo është vetëm nëna, ajo lehtë mund të kthehet në
  prishur, dembel kapriçioz.

  Ndonjëherë një grua vetëm
  vetëm, duke u përpjekur për t'u marrë me këtë problem, duke miratuar funksionet
  burrat. Por këtu ajo lurks një tjetër rrezik. I papajtueshëm
  Sjellja e nënës (i cili pastaj merr mbështetjen e fëmijës dhe se ai

  as ai qorton dhe ndëshkon) ngre ambivalent i tij
  qëndrim me të, dhe ndjenja e përgjithshme e jostabilitetit dhe rrezik në botë. Në
  kjo tokë zhvillon ankthin në rritje, ulur vetë-respekt.
  Gjëja më e keqe në këtë situatë është se ajo është një qëndrim themelor,
  që hodhi fëmijën, atëherë do të shoqërojë atë gjatë gjithë jetës së tij.

  Rekomandime Psikologu: jo
  të lejojë veten për të ngadalësuar për fëmijën. Nëse ai kishte bërë diçka,
  të përpiqet të shpjegojë atij atë që ai e ka gabim. Thuaj ajo është e ju
  shumë frustruese sepse ju nuk duhet të vërtetë e duan dhe e duan atë
  kryer akte të tilla.

  Informacion nga artikullin "Çfarë ndjen fëmija i cili nuk ka të atin."