Dy mënyra për të orgazmës femëroreShkencëtarët Universiteti Radzhersa në New Jersey nga MRI ekzaminuar se çfarë ndodh në grua qef trurit.

Ajo u gjet se në qoftë se një grua ëndërron vetëm, arousing veten, disa pjesë të trurit janë aktivizuar. Nëse kjo excites partner - tjetrin.

Studimi analizoi MRI imazhe të trurit të femrave që kanë arritur kulmin seksual. Kërkuesit të kërkuar për të mësuar rolin e luajtur nga imagjinata dhe vetë-kontrollit për të filluar reagimin fiziologjik të trupit.

Scans tregoi se aktiviteti shtimi samostymulyatsiyi më shumë se tridhjetë e trurit, duke përfshirë lëvore paraballor, zona përgjegjëse për marrjen e vendimeve, kontrolli i dëshirave dhe imagjinatës.

Kur hulumtuesit e trurit kanë fotografitë e femrave partner të cilave stimulohet, duket se lëvore paraballor ishte aktive gjatë orgazmës, edhe pse ajo "fikur".

Tani shkencëtarët besojnë se ka një dallim të qartë në mes duke marrë një orgazmë duke përdorur fantazi dhe arritjen e kënaqësinë seksuale me një partner.

Për të përmbledhur eksperiment, studiuesit thonë se për orgazmë me një grua partner duhet të "le" të më kthehet off kokën tuaj dhe të shkoni në të ashtuquajturin shtet të ndryshuar të ndërgjegjes.

Përfundimi i fundit është pohimi se dështimi çaktivizoni zona të caktuara të trurit pengon një grua të marrë një orgazmë.