Dërgo kungull erë njeri"Hidhe larg të gjitha parfum dhe të përgatisë byrek me kungull!" - Këshillon Alan Hirsch (Alan Hirsch), kreu i hulumtimit. Hulumtimet kryer në 31 njerëz nga 18 deri në 64 vjeç. Çdo pjesëmarrës eksperiment kishte veshur maskë të veçantë salcë nëpërmjet të cilave disa kohë kishte për të marr frymë. Hulumtuesit testuar 24 shije për ndikimin e tyre në zgjimit seksual mashkullor. Shkalla e zgjimit është matur pletismohrafom - një pajisje që mat rritjen e pjesëve të caktuara të trupit në këtë studim - penis.

Ajo doli se kungull dhe livando - scents më sexy stimuliruschie që shkaktojnë përgjigje mashkull trupit në 40% të rasteve.

Ka pasur scents mjaft efektive të vanilje dhe kanellë. Një lulushtrydhe është bërë një udhëheqës në mesin e njerëzve para eksperiment vlerësuar jetën e tyre seksuale si jashtëzakonisht intensive dhe më shumë se të kënaqshme.

"Nëse keni probleme me ereksionit, të merrni në dhomë gjumi llambë aroma me vajra esenciale të kanellë dhe temjan shkopinj me parfum e kungull" - sugjerojnë shkencëtarët.

Hulumtuesit ende nuk mund ta shpjegojë fenomenin e zgjimit të fortë seksuale mashkullore në përgjigje të odors. Ndoshta kjo është interpretuar kryesisht zgjimin kujtime të këndshme dhe shoqatave.