Le të flasim për mërzinëMbi 20 vjet, shkencëtarët britanikë të udhëhequr nga Martin Shipley kryer eksperimentin çuditërisht mërzitshëm. Që nga viti 1985, ata vënë re jetën e mbi 7500 njerëzve të moshës 35-55 të cilët vlerësuan nivelin e mërzitje në jetën e tyre. Kërkuesit analizuan pyetësorëve të plotësuar në 1985-1988 vjet këta shërbyes civil në Londër, të cilat zyrtarët përgjigjur pyetjes - A është duke u mërzitur në punë të paktën një herë në muajin e fundit. Hulumtuesit pastaj gjurmuar sa pjesëmarrësit kishte vdekur nga prill 2009. Doli se njerëzit u ankuan për mërzitje vdiq kohët dy e gjysmë më shumë gjasa se ata që e përshkruan jetën e tyre në mënyrë të ndryshme.

Dhe shkaku i vdekjes në shumicën e rasteve ka pasur probleme me zemër. Pra shprehja "vdekja mërzitje" mirë mund të merret fjalë për fjalë. Megjithatë, kur ekspertët kryer një korrigjim statistikor në përputhje me faktorë të tjerë të rrezikut të mundshëm, "vdekjeprurës" efekt mërzitje rënë pak. Interesante, sipas studimit - grua dy herë ndjeshme për mërzinë se meshkujt. Gjithashtu në zonën e rrezikut shpesh të marrë punëtorë të rinj dhe më pak të aftë.

Edhe pse gjetjet janë paraprake deri, ekspertët ia atribuojnë këtë me faktin se mërzia mund të jetë një nga shenjat e depresionit, kur një person është reduktuar vitalitet, sfond emocional, aktivitetin mendor.


Këta njerëz shpesh vuajnë sjellje të varur, abuzuar me alkool, ushqim, droga, duhani, kumar dhe të kuqe në internet qytetit.

Kjo sjell në mendje fjalët e Charles Caleb Colton, i cili tha: ". Mërzitje krijuar më shumë gamblers se koprracia, pini më shumë se etja, dhe ndoshta si shumë vetëvrasje si dëshpërim"

Kjo nuk është për t'u habitur që një "mërzitur" jetese shpesh çon në sulm në zemër, sulmi në zemër ose goditje në tru, e cila shkakton vdekje të parakohshme.

Dhe atëherë është koha për të kryer një eksperiment me veten tuaj, mendoni për vetë mërzinë tuaj - ose të ketë të mërzitur?

Çuditërisht, kjo është hera e tanishme po bëhet gjithnjë e më e mërzitur ndonjëherë njerëz. Fakti se 2-3 shekuj më parë e quajti melankolik dhe të bukur atribuohet vetëm një numër të vogël të arsimuar dhe të pasur, herë pas here bien në një plogështi shpirtërore, e cila, veçanërisht në vajzave, mjekët trajtojnë dashur "udhëtojnë në ujë" është duke u bërë një fenomen i rëndësishëm social .

Shumë profesion modern janë përsëritje si monoton e një grup të kufizuar të veprimeve stereotipe.
Karakteristike për shtrembërim tonë në kohë, e cila është dëgjuar në kërkesat për të prodhuar më shumë dhe më të shpejtë, duke çuar në atë që ne në thelb të fillojnë për të vlerësuar dhe vlerësojmë performancën në natyrë.

Më shumë dhe më të shpejtë, por Jean Paul Richter ka shkruar: "Askush nuk jeton nuk duket më i zymtë se njerëzit që duan të përshpejtojnë të gjatë!".

Mendoni e shekullit të kaluar, kur jeta rridhte ngadalë, kështu që njerëzit të mund të përqëndrohen vlefshme eksplorojnë saj çdo moment, për të ndjehen vlerën e çdo ngjarje - nga rreze dielli fun që të detyruar të zgjoheni në mëngjes, për të lexuar nge në qirinj të lehta kërcitja e me gjithë këtë përvojë dhe vet vetë-vlerë e tyre.

Ne gjithashtu nuk kemi kohë sot, ne ngutemi dhe nuk kanë kohë për t'iu përgjigjur të gjitha kërkesat që zbatohen për ne. Në ndjekje të suksesit gënjeshtërt ne humbim veten, dhe me të dhe gjallëri për jetën e tij, ne ndjejmë se mërzinë dhe zbrazëti shpirtërore që vjen pas ndjenja e kotësisë dhe uselessness.

Vetëm në kohën e tanishme ka një paradoks i çuditshëm, kur vuan një mungesë të kohës, ne jemi në gjendje për të njëjtën kohë vuajnë dhe çfarë këtë herë "shtrihet" dhe ndonjëherë është e nevojshme për të "vrarë". Ne jemi me dhimbje të vetëdijshëm monotonia e orëve tona, ditë, dhe kjo është jeta jonë bëhet një torturë, e cila është për të ndaluar

Dhe për të marrë larg nga ndjenja e boshllëkut, të mbushur veten të ndjehen të paktën disa ndjenja të paktën disa lëvizje në jetën e vetë, vetë jeta, një person mund të hidhen në dëshpërim e të gjitha "të vështirë" të - pije e hidhur, të ecin, të luajnë, ha tepër, punën pa fundjavë do të jetë një tifoz .... kështu që njerëzit mund të bëni një shumë, por absurditet i ekzistencës pa humbur veten kur nuk plotësia i brendshëm.

Më të habitshme sot - nuk ka skandal seksi apo mungesa e shije dhe madje nuk ka kolapsi financiar dhe ndjenja e dështimit, i cili gjendet në humbjen e unike, individualitetit dhe humbja shkathtësi e shpirtit njerëzor.

Në fakt, njerëzit bien në kurth - aq më shumë ai sukses të jashtëm, më shumë se të marrë miratimin sociale, më shumë ai bëhet një peng i këtij suksesi dhe në rritje të angazhimeve të tyre në pritjet e të tjerëve. Ne kemi për të përsëritur të gjithë kohën si aktorëve "tipike", drejtorëve të përcaktuara kur vetëm një lloj për ne dhe të ftuar të kryejnë praktikisht të njëjtin rol.

Mërzitje zakonisht ndodh në ato "që mund të bëjë atë që ai dëshiron, ata që duhet të bëjë atë që dëshiron të bëjë, ata që vuajnë pa vuajtje, pa dëshirën për të doni të mendoni pa mendime apo mërzinë është brenda nesh, nëse ne - brenda "- Fernando Pessoa.

Në fakt, mërzitje - një tregues i mirë nëse ne jemi në drejtimin e duhur ne të lëvizur nëpër jetë në që shpenzojnë gjënë më të shtrenjtë në të - kohën tuaj. Në fund të fundit, ne shpesh duhet të dërgoni ndjenjat e tyre dhe forcën e tyre, zgjidhje të energjisë për detyra të mërzitshëm dhe jointeresant. Ne kemi mësuar se si të bëjë atë mirë, sepse ajo na inkurajuar, vlerësoi, shpërblehet, dhe në qoftë se ne papritmas ndalet, sigurohuni që ju keni faj mbulon fëmijët, turp dhe ankthin - nuk kemi të drejtë të bëjë atë që ne jemi të interesuar në?

Mërzitje, një ndjenjë e boshllëkut të brendshëm - një protestë e shpirtit, vetë, fuqia e saj na privon nga energjia vitale, si të pakënaqur si me atë që ne të shpenzojnë atë.

Kjo është paralajmërim i saj miqësore që ne kemi nevojë për të ndryshuar jetën e tyre.

Prandaj, kurë e mirë për mërzinë - fillojnë të eksploruar veten. Për të studiuar atë nga mërzinë! Metoda e kundershtim.