Zemërimi, pesë rregulla të luftojnë me zemërim


 • Zemërim
 • Pesë Rregullat

 • Zemërim

  Çfarë i parë vjen në mendje kur fjala "zemërimi"? Well, natyrisht,
  enët e thyera, bruises, imazhe ... Nuk është çudi që ne kërkojmë
  Shmangur ndonjë tregon të zemërimit - të përpiqen të shuajnë acarim
  duke u përpjekur për t'i shpëtuar. Si rezultat, nuk e zgjidh problemin, dhe ajo drejton
  nga brenda. Pas tensionin rritje jep efektin e avullit
  bojler në qoftë se ajo nuk humb avull, herët a vonë ajo vetëm
  shpërthejnë.


  Në fakt, çuditërisht, zemërimi - një ndjenjë shumë pozitive. Ajo
  këtu ka një njeri në fytyrë e rrezikut dhe mobilizon i brendshëm i saj
  forcë për të luftuar. Shumë njerëz ngatërrojnë zemërimin me tërbim dhe zemërim, por ajo

  gjëra krejtësisht të ndryshme. Edhe Bibla thotë, "Jini të zemëruar, nuk
  mëkat ... ". Se zemërimi vetë - jo një mëkat. Por ju mund të mëkatit,
  nëse i zemëruar, nuk kontrollojnë veten. Për të bërë një bujë
  pozitiv dhe na çoi në krijimin, në vend se të egërsohet dhe shkatërrimi duhet
  vetëm të mësojnë për të menaxhuar atë.

  Ka tre mënyra të sjelljes në situata që shkaktojnë zemërimin:

  Agresion pasiv ose tërheqja e një problemi. Kjo
  Situata më e zakonshme. Sa, për shembull, shkolla gjetur
  trim, i aftë për të shprehur në fytyrë e keqe çdo gjë e mësuesve në lidhje me të
  mendoj? Ajo është shumë më e lehtë për heshtje të vënë atë në një karrige ... Ky buton
  sjellje është karakteristikë jo vetëm për fëmijët.


  Askush nuk dëshiron për të edhe një herë
  Konflikti në qoftë se ju mund të bëni pa të. Punonjësit e pakënaqur -
  Ju mund të lirojë atë pa diskutuar pse. Got Shef - mund të
  pidsydity provoni. Problemet me gruan time? Çfarë lloj gjëra jashtë,
  shkoni më mirë të ketë një pije me miqtë, dhe le të ulen në shtëpi dhe të vuajnë.

  Nga
  Kushtet e menaxhmentit pasiv zemërimit agresion - më i keq
  metodë për të zgjidhur problemin. Njeriu që shkon në mënyrë të përkryer e di
  çfarë të bëjë me zemërimin e tij. Ajo është vetëm problem. Kryesor
  arsyet për një sjellje të tillë - ajo dobësie dhe edukativo pahijshme. Çfarë
  ju them fëmijën tuaj kur ai është i zemëruar me ju?

  Nëse diçka si "A nuk ju guxojnë
  kështu që sillen, dhe pastaj të merrni! "Ekziston rreziku se një agresion të fëmijëve
  të shkojnë më thellë. Ajo do të jetë vetëm frikë për të treguar atë. Pra, ju nuk keni
  atë skuqem. Ai mëson për të fshehur zemërimin e tij dhe të sillen në mënyrë korrekte
  në shoqëri. Por sapo ai në të vërtetë shpërthejnë - dhe askush nuk e di
  kur kjo ndodh dhe çfarë do të rezultojë. Opsionet janë të shumta: nga
  rebelim teen i lufton dhe huliganizëm në stol
  pandehurit apo spital psikiatrik.

  Mënyra shkatërrues

  Ajo përmban:

 • Zemërimi është i shprehur në formën e me zë të lartë i vrazhdë
 • Betimi dhe mallkimi
 • Zemërimi është zhvendosur nga arsye të veçantë për identitetin e bashkëbiseduesit
 • Shkatërrimi i objekteve
 • Abuzimi verbal dhe fizik
 • Njohje

  foto, apo jo? Ne shpesh shohim si një transport ose
  Linja në dyqan dikush fillon grindjet, dhe përfundon atë të gjithë
  fyerjet e ndërsjella dhe imazhe. Në jetën private është ende në vazhdim e sipër
  më shpesh. Ne nuk provoni të merrni inatosur në punë, në publik, por
  në shtëpi me gruan e tij, fëmijët, ne kufizojnë shumë më pak. Sigurisht, jo të gjithë
  është fjala për rrëzimin e mobiljeve dhe masakra e ndjekur ardhjen
  policia. Shumica Rezultatet e pakënaqësisë në skandalin parëndësishëm. Pa dyshim,
  Kjo nuk është mënyra më e mirë për të menaxhuar zemërimin. Megjithatë, ai është më i mirë se
  agresion pasiv. Sepse duke u përpjekur për të zgjidhur problemin, ne kemi të paktën

  ndonjë shans të vijë ndonjëherë me vendimin e duhur. Një ecje
  nga ajo, ne jemi të dënuar tuptsyuvaty në vend.

  Krijimi i marrëdhënieve nëpërmjet menaxhimit të zemërimit

  Ajo përmban:

 • Edukatë
 • Dëshira për të gjetur një zgjidhje
 • Zemërimi i drejtuar në kauzën e saj
 • Shprehur ankesën kryesore, pa evazion mënjanë
 • Aftësia për të menduar logjikisht

 • Nëse
  në një situatë të konfliktit të sillen në këtë mënyrë, atëherë pas jush
  rritet krahë, dhe rrugën tuaj në këtë botë mëkatare që vjen në një fund, si
  ju jeni shumë i mirë për të. Unë, për fat të keq, është përballur jashtëzakonisht
  rrallë. Po, shpesh ishte i sjellshëm, dëshira për të gjetur një zgjidhje
  probleme, por në disa pika bisedë papritmas kaloi në dhimbshme

  Temat të cilat nuk duhet të ketë prekur, dhe bisedë erdhi në vend numëro. Vendim
  dhe nuk ka gjetur imazhet e gjitha përfundoi dhe fyerjet e rënda.

  Kur
  brenda të gjitha boils, është e vështirë që të jetë i sjellshëm dhe mendoj logjikisht. Megjithatë
  kjo metodë e menaxhimit të zemërimit - është e vetmja rrugë e drejtë.
  Vetëm atëherë mund të bëjë zemërimi ynë pozitiv dhe të rezultojë
  Konflikti do të jetë krijimi i marrëdhënieve të reja, kërkimi për zgjidhjen optimale
  Problemet dhe, më e rëndësishmja, zgjidhja paqësore e çdo problem ndërpersonale dhe
  në punë dhe në familje.

  Si për të mësuar atë? Filloni me
  i thjeshtë.
  Nëse ju nuk e kam provuar për të menaxhuar zemërimin në prani të
  kokë, ose të përpiqen për të.

  Në të vërtetë, në rast të dështimit, ju rrezikojnë të humbasin
  punë. Është shumë më e sigurt për të studiuar në këtë familje. Nëse keni diçka
  i bezdisshëm, të ulen dhe të pushojnë. Tani të marrë një copë letër dhe
  Shkruani pikërisht ajo që ju nuk e pëlqen. Mundohuni të shkruani sjellshëm
  letër me gruan tuaj ose burrin rreth kërkesës suaj. Të jetë i sigurt për të provoni
  të dalë me një zgjidhje për këtë problem. Për shembull, në qoftë se burri juaj nuk ka
  të mësojnë se si për të mbyllur një tub i pastë dhëmbësh, pastaj këshillojnë atë për të shkruar
  frazë letër "A ju mbyllni tub?" dhe ul receptorin e telefonit në banjo.

  Dhe
  vetëm pas shumë konsideratë ju jeni të relaksuar dhe kanë gjetur një zgjidhje,
  të fillojnë të flasin.

  Së pari, ajo nuk mund të punojnë, por
  Mbush me gëzim. Në këtë rast edhe të përpiqet - është e progres. Përsëri
  analizuar sjelljen tuaj gjatë konfliktit dhe për të gjetur shenja
  keqmenaxhim i zemërimit. Dhe pastaj ngadalë të bashkohen në e tyre
  korrigjim. Por nuk e bëj të marrë kryer larg mendime dhe samokopannyam.
  Nuk është e mirë nuk ka. Gjëja kryesore nuk është të menduarit, dhe
  veprim.


  Pesë Rregullat

  Dhe për të bërë më të lehtë, këtu janë pesë rregullat e arta të sjelljes gjatë konfliktit:

 • Mëso për të qetësuar para se të flasim. Nëse ju mendoni se
  vlim ngadalë, do të përpiqen të dalin në pension dhe të marrë parasysh të ardhmen
  bisedë. Nëse ju mezi frenojnë mllefin, të fillojë një bisedë me tuaj

  abuzuesi, i sjellshëm ai thjesht nuk do. Rastësisht, ajo është efektive
  veprim në këtë situatë - një lutje. Kërkojini Perëndisë për të ndihmuar të
  ju të mbajë një bisedë në një mënyrë që ajo çoi në paqe dhe harmoni.
  Ai që tha: "Lum ata që përpiqen për paqen ..." do të përgjigjen tuaj
  Lutja do të jetë aleat i juaj.
 • Analizoj
  që ju pengon, dhe të përpiqen për të organizuar një bisedë kështu që ajo
  shqetësuar vetëm subjektin e acarim tuaj. Nëse shoku juaj
  fillon të ecë nga zemra e bisedës, të përpiqen për të vënë atë përsëri
  bisedë në rrugën e duhur.
 • A nuk fyerje bashkëbiseduesit.
  Mos harroni, ju nuk bëni si veprimet e këtij burri, por jo veten.

  Ju nuk mund
  thonë, "Ti i varfër", thonë më mirë: "Ju keni bërë keq." Një më i lartë
  Sky - "Unë jam i pikëlluar (i zemëruar, merr off) kur ju kështu
  vjen. "
 • Shiko për një zgjidhje. Ajo është tuaj
  prioritet. Nëse ju vetëm e shprehur me njëri-tjetrin e tyre
  pretendim, ajo nuk është e mjaftueshme. Mundohuni të zgjidhur këtë problem, kështu që
  nuk fillojnë më sipër.
 • Mësoj
  dëgjojnë. Biseda - kjo nuk është një monolog dhe dialog. Ndonjëherë zgjidhje mund
  vijnë vetvetiu, në qoftë se biseda do të mbështetet nga të dy palët.
  Ndonjëherë ju mund të kuptoni se çfarë ju po bëni me i bezdisshëm tuaj
  bashkëbiseduesi. Por në qoftë se ju vetëm të them, nuk e presin më shumë mirëkuptim.

 • Dhe
  Mos harroni: nëse ju mësojnë të merren me zemërim, jetën tuaj
  duhet të ndryshojë. Ju do të keni më shumë miq. Burri apo gruaja ju mia
  të bëhet në mënyrë të ngushtë që do të kuptojnë njëri-tjetrin fjalë për fjalë
  në mënyrë të përkryer. Shefi juaj do t'ju shoh në mënyrë të hapur, të ndershëm dhe
  punëtor i balancuar, dhe unë jam i sigurt se do të vazhdojnë të mendojnë për tuaj
  në rritje, siç është shumë e vlerësuar aftësinë për të lënë
  situata komplekse konfliktit, dhe në këtë rast ju nuk do të jetë i barabartë.

  Informacion nga neni "menaxhimin e zemërimit".