Gjenet ndikojnë stessoustoychivostVariacion gjenetik oksitotsinovogo receptorin lidhet me aftësinë e njeriut për të ndjehen gjendjen e brendshme të një tjetër, dhe është drejtpërdrejt e lidhur me mënyrën se si një person reagon ndaj stresit. Ky zbulim i fundit do të mund të zgjerohet në mënyrë të konsiderueshme kufijtë e njohurive tona të oxytocin dhe marrëdhëniet e saj me autizëm dhe gradë ekstreme të stresit.

Oxytocin është i njohur si hormon që rregullon proceset e konceptimit në gratë dhe laktacionit. Ajo gjithashtu ndikon njerëzve se si të suksesshme në shoqëri, si ajo ndërton marrëdhënie, përballen me reagimet e veta negative në qoftë se ai është në gjendje për dashuri dhe besim.

Njeriu ka një receptor oksitotsinovogo nga secili prind, në përputhje me rrethanat, ajo është një nga tre llojet e variacionit gjenetik: AA, AG dhe GG.

Që nga grupet gjenetike AA dhe AG nuk ndryshojnë statistikisht, ata ishin të bashkuar në një dhe gjatë të gjitha testeve në krahasim me GG-grup.

Shërbëtorja Rodriguez (Sarina Rodrigues), profesor i psikologjisë në Oregon State University (Oregon State University), deklaroi se oxytocin është e lidhur drejtpërdrejt me nevojat e njeriut në mendje dhe aftësinë për të reduktuar stresin. Ekipi hulumtues i udhëhequr nga Rodriguez i përfshirë 200 nxënës të të dy gjinive dhe me origjinë të ndryshme etnike.

Në mesin e testeve ishte një test standard stres: një njeri me kufje lidhur në metër pulsin, shikuar në ekranin e bardhë ku timer kohë numërimi më parë, në një kohë kur numërimit ndalur, subjekt dëgjuar bip qetë.


Studiuesit zbuluan se gratë në përgjithësi janë më akute të përgjegjshme ndaj sinjal se meshkujt, por të dy burrat dhe gratë grup GG-puls ishte më e lartë se në fillim të testit.

Në studim, subjektet janë pyetur edhe për të marrë provimin për "mendjen e lexuar në sy" Simon Baron-Cohen (Simon Baron-Cohen): u bë e qartë se sa mirë eksperiment janë në gjendje të njohin mendimet dhe ndjenjat e njerëzve vetëm për pikëpamjet e tyre.

"Në përgjithësi, gratë kanë përballuar më mirë", - tha Rodriguez. - "Por ne kemi gjetur se pjesëmarrësit GG-grupit të të dyja gjinive ishin të gabuara 22,7% më pak."

"Gjetjet tona të hapë rrugën për supozimin se variacion GG e ndikimeve Oxytocin perceptimi emocional i njeriut dhe sjellja e tij u përqëndrua në njerëzit e tjerë," - tha Rodriguez.

Por shkencëtarët na paralajmërojnë kundër përfundimeve shumë të nxituara, që nga shumë njerëz në grupe AA dhe AG shumë të ndjeshme dhe të përgjegjshëm.

"I testuar veten time," - tha Rodriguez - "dhe edhe pse unë nuk jam një grup-GG, unë ndjehem si një njeri, i vëmendshëm ndaj ndjenjave të të tjerëve. Këto të dhëna mund të na ndihmojë të kuptojmë se disa njerëz nga lindja më shumë se të tjerët kanë tendencë për të treguar më shumë ndjeshmëri dhe përgjigje të dhimbshëm ndaj stresit.
Dhe ndoshta ne duhet të i kushtoj vëmendje për ata që për nga natyra janë shumë të afërt me njerëzit. Pas gjithë kuptimin e nevojshme të përkatësisë në një grup dhe aftësinë për të bashkëvepruar me të tjerët. "

Lajme përgatitur në www.ivanhoe.com