Shkencëtarët kanë treguar blinds xhelozisëMbi çiftet heteroseksuale që marrin pjesë në profesorit kërkimor i psikologjisë në Universitetin e Delaware (USA), u krye eksperiment laboratorik. Burrë dhe grua të ulur në kompjuterë ngjitur. Gruaja ishte e nevojshme për të ndarë rrjedhën e shpejtë fotografi lëvizin pamje, me saj kërkohet të jetë e mundur për të injoruar imazhe emocionalisht të pakëndshme apo të frikshme të rastit. Në të njëjtën kohë një njeri i ulur aty pranë, kishte për të vlerësuar bukurinë e peizazheve të kalojë para tij. Disa herë gjatë asistent eksperiment njoftoi se tani njerëzit do të jenë për të vlerësuar shkallën e atraktivitetit të gruas në foto.

Pas eksperimentit, gratë u pyetën për të përshkruar se si ndihen kur partneri i tyre kishte për të shprehim një opinion mbi atraktivitetin e grave të tjera.

Ajo u gjet se zelli i madh ndjeu ajo u përpoq, ndikimin më negativ e ka ajo të shfaqet në ekran imazhin e pakëndshme, dhe peizazh më pak është vënë re. Kjo marrëdhënie midis xhelozisë dhe redutsyrovannoy emocionale verbëri u shfaq vetëm në një kohë kur njerëzit e vlerësuar femra të tjera.

Hulumtuesit ende nuk e di se çfarë do të ndodhë nëse eksperiment për të ndryshuar vendet e burrave dhe grave. Hulumtimi i ardhshëm do të tregojnë se si njerëzit në krahasim me femrat të prirur për verbues xhelozi.


Lajme përgatitur nga Anna David.